14.06.2024 | A
Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco

Leto 2024 bo z zlatimi črkami zapisano v zgodovino slovenskega nogometa. Uvrstitev na Evropsko prvenstvo ni samo dosežek naših reprezentantov s strokovnim štabom, ki smo jih upravičeno mnogokrat pohvalili in se jim zahvalili za odlično opravljeno delo, temveč gre delček ponosa in zasluge vsem nogometnim delavcem in klubom širom Slovenije, ki vsakodnevno izvajajo in živijo nogomet na vseh nivojih. 

Morda se premalokrat zavedamo povezanosti nogometnih delavcev in vpliv vsakega posameznika na to, da nogomet v Sloveniji deluje in se razvija. Že res, da imamo ogromno slabosti in težav, ampak tudi prednosti in kvaliteto. Zato se moramo po začetnem navdušenju spomniti in zahvaliti vsem, ki v našem nogometu vztrajajo in delujejo v vseh mogočih pogojih. Prav vsi ste delček uspeha naše reprezentance, za katero bomo iz vsega srca navijali na prihajajočem prvenstvu v Nemčiji.

Klubi in ljudje v njih so gonilna sila napredka nogometa tudi na najvišjem reprezentančnem nivoju. Kategorizacija nogometnih klubov v Sloveniji nam jasno pokaže, kako zelo je pomembno, da imamo vse nivoje nogometnih klubov. In prav njihovo delovanje in medsebojna interakcija nam zagotavlja občasen uspeh na najvišjem nivoju. Če se večina zaveda, da so boljša nogometna okolja pomembna za razvoj nogometašev, ki kažejo večji talent, pa nemalokrat pozabljamo, kako  pomembno je tudi navduševanje otrok in mladine za nogomet, da jih pripeljemo v naš šport kot začetnike.

Če je javnosti zelo poznan podatek, od kod prihajajo naši vrhunski nogometaši v reprezentanco in iz katerih klubov jim je uspel prestop v tujino, pa morda preveč zanemarjamo podatek, kje so začeli z nogometno igro. Brez prispevka teh klubov morda ne bi bili v nogometu. Da ponazorimo, kako zelo je pomembno, da imamo tudi klube množičnosti, poglejmo reprezentanco v drugi luči. Poglejmo udeležence reprezentančne ekipe, ki bo nastopila na EP 2024 v Nemčiji, ob njihovih imenih pa klube, ki so zaslužni, da so nogometaši začeli s treniranjem in se navdušili za nogomet.

JAN OBLAK                                               NK LOČAN

VID BELEC                                                NK ŽELEZNIČAR MARIBOR

IGOR VEKIČ                                             NK POLET SVETI DUH

JURE BALKOVEC                                   NK BELA KRAJINA

JAKA BIJOL                                               NK DRAVOGRAD

DAVID BREKALO                                   NK BRAVO

ERIK JANŽA                                              NK PUCONCI

MIHA BLAŽIČ                                          FC KOPER

ŽAN KARNIČNIK                                    NK KOZJAK/RADLJE

TIMI MAX ELŠNIK                                   ŠD ZLATOLIČJE

ADAM GNEZDA ČERIN                        ND IDRIJA

PETAR STOJANOVIČ                            NK TABOR 69

BENJAMIN ŠEŠKO                                NK RADEČE

ANDRAŽ ŠPORAR                                 NŠD NK OLIMPIJA

Vstopili:

BENJAMIN VERBIČ                               NK VOJNIK

VANJA DRKUŠIČ                                    NK KRKA

JASMIN KURTIČ                                     NŠ BELA KRAJINA

ŽAN VIPOTNIK                                        ND DRAVINJA

JON GORENC STANKOVIČ               NK IHAN

TOMI HORVAT                                        NK TURNIŠČE

SANDI LOVRIČ                                       SV RAPID LIENZ

ADRIJAN ZELJKOVIČ                            NK ŽALEC

NINO ŽUGELJ                                         ND SLOVENJ GRADEC

ŽAN CELAR                                              ŠD ŠENČUR

JOSIP ILIČIČ                                            NK TRIGLAV

JAN MLAKAR                                            NK ALFA VEVČE

V Sloveniji spodbujamo nogomet na vseh nivojih in se zavedamo, da je množičnost prvi program kvalitete in strokovnost prvi pogoj za napredek v okoljih, ki delujejo na nivoju odličnosti. Delovanje malih klubov, kjer se najde ogromno talentov, in večjih klubov, ki ponudijo možnost za razvoj, pomembno doprinese k temu, da ima Slovenija dober nogomet. Zato zahvala vsem strokovnim delavcem, tako profesionalcem kot amaterjem, ki vztrajajo v nogometu in navdušujejo ter razvijajo bodoče vrhunske nogometaše iz slovenskega prostora.

Tekst: RK/NZS
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!
  • 08.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v pondeljek, 9. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Nogometna zveza Slovenije je za obiskovalce pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 08.09.2024 | A
    Kek napovedal nekaj sprememb, Stojanović pa zahtevno preizkušnjo
    Selektor slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek je napovedal, da zna za ponedeljkovo tekmo lige narodov s Kazahstanom narediti nekatere spremembe v postavi. Zaenkrat sicer ni jasno, ali se bo v prvo postavo po bolezni vrnil kapetan Jan Oblak.
  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.

DELI NA