10.09.2024 | A
Odmevi po zmagi proti Kazahstanu

Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.

V 23. minuti je Slovenijo v vodstvo popeljal Benjamin Šeško, ki je po izvrstnem solo prodoru zaključil akcijo s strelom čez vratarja. Le pet minut kasneje je Šeško po strelu Petra Stojanovića z roba kazenskega prostora v gol tekmeca uspešno pospravil odbitek in povišal vodstvo na 2:0. Slovenska ekipa je nadzorovala potek igre skozi celotno srečanje, v 63. minuti pa je Šeško svojo vrhunsko predstavo kronal še z zadetkom z glavo, kar je pomenilo njegov prvi trojček zadetkov v dresu reprezentance.

Benjamin Šeško, ki je bil prvo ime dvoboja, je po srečanju povedal: "Moj prvi 'hat-trick' za reprezentanco je nekaj, kar bo zagotovo ostalo v spominu. Zelo sem vesel, ne samo zaradi svojih zadetkov, ampak predvsem zaradi celotne ekipe, ki je odigrala odlično tekmo. Zdaj je ključno, da v Oslu pristopimo k tekmi enako, kot smo to storili danes – zelo dobro in zbrano. S tekme v tekmo se razvijamo in postajamo boljši, zato je pomembno, da to raven ohranimo tudi v prihodnje."

Branilec Petar Stojanović je poudaril pomen mentalitete ekipe: "Za nami je res enkraten večer, celotna reprezentanca je delovala izjemno. Pokazali smo, da se po dobrih rezultatih na prvenstvu nismo sprostili, kar dokazuje naša dobra mentaliteta. Čeprav nismo pričakovali enostavne tekme, smo se na zahtevnem igrišču dobro prilagodili in kot ekipa zasluženo zmagali. Pred nami so še težke tekme, vendar smo na pravi poti. Gremo korak za korakom in ne razmišljamo preveč o končnem cilju."

Žan Celar je prav tako izrazil zadovoljstvo nad zmago in poudaril prilagoditev moštva na težke razmere: "Igrišče je bilo res zahtevno, a smo se dobro prilagodili razmeram. Zadovoljen sem z našo zmago, saj smo pokazali zbranost in osredotočenost skozi celotno tekmo. Pomembno je, da na tak način nadaljujemo tudi v prihodnje, saj nas čakajo novi izzivi. Če bomo ohranili ta pristop, menim, da lahko dosežemo še veliko."

Jaka Bijol pa je izpostavil rast ekipe in pomen naslednjih tekem: "Mislim, da smo imeli celotno tekmo pod nadzorom. Že od samega začetka smo v tekmo vstopili odločno in samozavestno. Benjamin Šeško je znova dokazal, da je izjemen igralec, saj je njegova predstava res navdušila, a je tudi celotna ekipa delovala zelo usklajeno. Tekmo smo mirno pripeljali do konca, kar kaže na našo rast in zrelost kot ekipa. Kazahstan je sicer z novim trenerjem prinesel nekaj sprememb, vendar smo se na njih odlično odzvali. Zdaj nas čakajo težki izzivi v oktobru, ko bomo proti Kazahstanu in Norveški igrali v gosteh, vendar sem prepričan, da bomo uspešni tudi tam, če bomo pravi."

Slovenski reprezentanti so z odličnim ekipnim duhom in zrelostjo pokazali, da so na pravi poti. Naslednja velika preizkušnja jih čaka v Oslu proti Norveški, kjer bodo skušali nadaljevati zmagovalni niz.

Tekst: JS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!
  • 08.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v pondeljek, 9. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Nogometna zveza Slovenije je za obiskovalce pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 08.09.2024 | A
    Kek napovedal nekaj sprememb, Stojanović pa zahtevno preizkušnjo
    Selektor slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek je napovedal, da zna za ponedeljkovo tekmo lige narodov s Kazahstanom narediti nekatere spremembe v postavi. Zaenkrat sicer ni jasno, ali se bo v prvo postavo po bolezni vrnil kapetan Jan Oblak.
  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.
  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.

DELI NA