17.09.2024 | A
Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice

Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v italijanski Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.

Moštvo iz Vidma je v 4. krogu italijanskega prvenstva gostovalo pri Parmi in po prvem polčasu zaostajalo z dvema zadetkoma razlike. Zebre, pri katerih sta od prve minute zaigrala Bijol in Lovrić, so v drugem polčasu zrežirale popoln preobrat in se tako razveselile zmage s 3:2. Varovanci Koste Runjaića imajo po 4 odigranih krogih 10 točk in se nahajajo na samem vrhu lestvice italijanske Serie A. V naslednjem krogu bo Udinese gostoval pri Romi.

V 5. krogu španske La Lige je Jan Oblak z Atleticom pričakal moštvo Valencije in se razveselil tretje zmage v sezoni ob tem svojo mrežo že tretjič ohranil nedotaknjeno. Skupno je Oblak v dresu madridskega kluba brez prejetega zadetka odigral že 210 tekem. Atletico se po petih srečanjih nahaja na drugem mestu lestvice in je v novi sezoni še neporažen, ima pa tudi najboljšo obrambo, saj so Colchonerosi prejeli le dva zadetka. Kapetana slovenske izbrane vrste nov izziv čaka že v četrtek, ko se prične Liga prvakov, na stadion Civitas Metropolitano pa prihaja Šeškov Leipzig.

Maribor je že v nedeljo na zadnjem srečanju Prve lige Telemach doma ugnal Koper, ponovno pa se je izkazal slovenski reprezentant Josip Iličić. 36-letnik je sodeloval že pri prvem zadetku Maribora, ko je na sredini igrišča našel Repasa, slednji pa je podal za vodstvo domačih. Pri drugem zadetku pa se je Iličić pod asistenco podpisal sam, ko je v kazenskem prostoru s prefinjeno podajo za končni izid srečanja podal Božiću.

V srbski Superligi sta slovenska reprezentanta Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić sodelovala pri šesti zmagi Crvene zvezde. Beograjčani so doma z 2:0 ugnali Napredak iz Kruševca in ohranili prvo mesto na lestvici, kjer imajo s tekmo manj 19 točk in so še vedno neporaženi. Slovenska reprezentanta v dresu Crvene zvezde že v četrtek čaka obračun Lige prvakov, ko na stadion Marakana prihaja Benfica.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Kenan Bajrić Slovan Bratislava (SVK) DAC 1904 1-2 Slovan 90' -
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 0-0 Hatayspor 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Parma 2-3 Udinese - -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Orlando 3-0 New England - -
Žan Celar Queens Park Rangers (ANG) Sheffield 1-1 QPR od 72' -
Vanja Drkušić Crvena zvezda (SRB) Crvena zvezda 2-0 Napredak 90' -
Timi Max Elšnik Crvena zvezda (SRB) Crvena zvezda 2-0 Napredak do 63' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) PAOK 0-0 Panathinaikos klop -
Jon Gorenc Stanković Sturm (AVT) Austria Dunaj - Sturm (prestavljeno) 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Austria Dunaj - Sturm (prestavljeno) do 83' -
Josip Iličić Maribor (SLO) Maribor 2-0 Kopr do 82' asistenca
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Motor 1-0 Gornik 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 3-1 Nafta - -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Reggiana 1-3 Südtirol 90' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Parma 2-3 Udinese do 66' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Salernitana 2-3 Pisa klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-0 Valencia 90' -
Dejan Petrovič Rijeka (HRV) Gorica 0-1 Rijeka 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Salernitana 2-3 Pisa 90' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leipzig 0-0 Union Berlin do 66' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) PAOK 0-0 Panathinaikos - -
Igor Vekić Vejle (DAN) Vejle 0-5 Viborg 90' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Radomlje 0-2 Olimpija 90' -
Žan Vipotnik Swansea City (ANG) Swansea 1-0 Norwich od 80' -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!
  • 08.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v pondeljek, 9. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Nogometna zveza Slovenije je za obiskovalce pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 08.09.2024 | A
    Kek napovedal nekaj sprememb, Stojanović pa zahtevno preizkušnjo
    Selektor slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek je napovedal, da zna za ponedeljkovo tekmo lige narodov s Kazahstanom narediti nekatere spremembe v postavi. Zaenkrat sicer ni jasno, ali se bo v prvo postavo po bolezni vrnil kapetan Jan Oblak.
  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.
  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.

DELI NA