08.09.2024 | A
Kek napovedal nekaj sprememb, Stojanović pa zahtevno preizkušnjo

Selektor slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek je napovedal, da zna za ponedeljkovo tekmo lige narodov s Kazahstanom narediti nekatere spremembe v postavi. Zaenkrat sicer ni jasno, ali se bo v prvo postavo po bolezni vrnil kapetan Jan Oblak.

Kek je petkovo predstavo z Avstrijo, ko je Slovenija s severno sosedo remizirala z 1:1, ocenil kot zadovoljivo. Kljub temu pa je na današnji novinarski konferenci na Brdu pri Kranju napovedal, da bi znal v ponedeljek nekoliko spremeniti postavo.

Forma nekaterih igralcev po njegovi oceni namreč ni na ravni tiste z evropskega prvenstva. "S fizično pripravo nekaterih nisem zadovoljen. Nekateri so nekoliko zamudili začetek sezone," je opozoril, a se ni spuščal v podrobnosti.

Na vprašanje, ali se v reprezentanco vrača prvi vratar Jan Oblak, ki je tekmo z Avstrijo izpustil zaradi težav s trebušno virozo, je Kek dejal, da glede tega še nima odgovora. "Počakali bomo na današnji trening, da vidimo, kje je. Jasno je, da sta viroza in poškodba pustila posledice."

Po njegovem bodo v reprezentanci naredili vse, da bo lahko igral, a po drugi strani ne bodo tvegali, če ne bo povsem pripravljen. "Smo na začetku sezone, ni razloga, da bi tvegali," je opozoril in dodal, da se Matevž Vidovšek ni izneveril ob ponujeni priložnosti. "Veseli me, da lahko tudi brez Oblaka pariramo dobrim reprezentancam."

Na tekmi s starimi znanci iz Kazahstana si od svojih varovancev želi predvsem več konkretnosti. "Ko nasprotnik vrši pritisk, nismo dovolj odločni," je dejal Kek, ki si želi tudi večje koncentracije ob ponujenih priložnostih v napadu.

Slovenija bo po njegovem na tekmi lovila nove točke, a kot je opozoril Kek, bo njegova ekipa za to morala trdo delati. "Kazahstan je proti Norveški (0:0 op. p. STA) pokazal izjemno disciplino," je ocenil.

Tudi vezist Petar Stojanović pričakuje, da bo tekma z moštvom, ki ga je Slovenija premagala novembra lani za potrditev uvrstitve na letošnjo evropsko prvenstvo, trda. "Čeprav nekateri pričakujejo lahko delo za nas, temu ne bo tako," je dejal.

Po njegovem gre za dobrega tekmeca, ki bo po menjavi selektorja - na klop je junija sedel nekdanji ruski strateg Stanislav Čerčesov - željan dokazovanja.

"Na tekmo z Avstrijo lahko gledamo pozitivno. Res je, da smo na momente trpeli, a to ni nič nenavadnega. Jutri bomo morali dati še nekaj več od sebe. Želimo prikazati dobro energijo in jih prisiliti, da se prilagajajo naši igri," je dodal Stojanović in napovedal, da si Slovenija vendarle želi s tekme odnesti vse tri točke.

Tekma lige B v Stožicah se bo začela jutri ob 20.45, vstopnice so še na voljo.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!
  • 08.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v pondeljek, 9. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Nogometna zveza Slovenije je za obiskovalce pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.
  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.

DELI NA