04.10.2024 | A
Kek izbral za Norveško in Kazahstan

Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju. Na seznamu je zavoljo nekaterih poškodb in drugih razlogov nekaj sprememb.

V obrambni vrsti sta tokrat zraven David Zec in Sven Šoštarič Karič, v zvezni je poziv spet dobil tudi Jan Repas, po daljšem času pa je med napadalci tudi Blaž Kramer. Na seznamu je 25 igralcev, nekaj več tudi zaradi nevarnosti kartonov in zdravstvenih težav, predvsem Jana Mlakarja in Vanje Drkušića. Zaradi poškodbe sicer med drugimi manjkajo Jon Gorenc Stanković, Žan Karničnik, David Brekalo ...

"Dve zelo zahtevni gostovanji sta v tem ciklu. Zahtevni zaradi kakovosti tekmecev in potovanja ter pomanjkanja časa za treninge. Smo pa sredi tekmovalne sezone in jasno vse ne more biti idealno. Nekaj novih imen je na spisku, nekaj jih manjka, ampak to je popolnoma običajno. Vsaka poškodba, karton daje priložnost nekomu drugemu. Ta liga narodov je namenjena deloma tudi kakšnemu novemu imenu, razširitvi seznama," je seznam komentiral Kek.

Slovenija, 51. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Norveško, ki je 47., doslej merila enajstkrat, nazadnje v ligi narodov 2022, ko je doma zmagala z 2:1, v gosteh pa igrala 0:0. Skupno ima Slovenija proti Norveški dve zmagi, tri neodločene izide ter šest porazov. S Kazahstanom, ki je 109. na svetovni lestvici, pa se je srečala trikrat in ima tri zmage. Nazadnje je septembra v Ljubljani v ligi narodov zmagala s 3:0.

Slovenija se bo z Norveško pomerila 10. oktobra ob 20.45, s Kazahstanom pa 13. oktobra ob 15. uri po slovenskem času. Do konca lige narodov sta potem še dve novembrski preizkušnji, in sicer bodo Kekovi izbranci 14. novembra gostili Norveško, 17. novembra pa bodo gostovali v Avstriji.

Na lestvici sta po prvih dveh krogih na vrhu skupine B3 Slovenija in Norveška s po štirimi točkami, Avstrija in Kazahstan imata po eno.

 

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo, STA

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!

DELI NA