04.09.2024 | A
Šporar in Janža prepričana v glasno podporo slovenskih navijačev

Slovenska nogometna reprezentanca stopnjuje priprave na petkovo tekmo z Avstrijo v okviru Uefa lige narodov. Slovenci so odločeni nadaljevati odličen niz rezultatov, pri tem pa računajo na glasno podporo slovenskih navijačev.

»Ne dvomim, da se bodo naši navijači ponovno izkazali. Na evropskem prvenstvu so bili na večini tekem v manjšini, vendar na stadionu tega ni bilo videti. Preglasili so portugalske in angleške navijače, kar ni majhna stvar in zagotovo so tudi oni močno pripomogli k dobrim rezultatom. Verjamem, da bo dobra atmosfera tudi proti Avstriji in Kazahstanu, mi pa bomo naredili vse za to, da se bodo domov vračali veseli,«  se veseli prihajajočih preizkušenj Andraž Šporar.

Glasno spodbudo s tribun pričakuje tudi Erik Janža. »Pričakujem, da bo Slovenija še naprej z nami, kot je bila v preteklih kvalifikacijah in na evropskem prvenstvu. Vesel sem, da je nogomet ponovno šport številka ena v državi. Želimo si, da bi bila vsaka tekma razprodana, se pa zavedamo, da je ponedeljkov termin nekoliko neugoden za navijače. V vsakem primeru vem, da bo na tribunah pozitivna energija,« pravi Janža, ki samozavestno pogleduje proti novim tekmovalnim izzivom.

»Vedno je potrebno stremeti k najvišjim ciljem. Tokrat si želimo napredovanja v višji kakovosten razred, vemo pa, da ne bo lahko. Skupina je zahtevna, poleg tega pa bodo vsi še bolj motivirani proti nam, kot bi bili, če ne bi igrali na evropskem prvenstvu. Če hočemo igrati na takem nivoju, kot smo poleti, moramo izhajati iz osnov, saj lahko samo tako dosegamo take rezultate. Potrebno bo na glavo, saj smo videli že proti Malti, da ne gre, če nismo pravi. Če bo naš pristop stoodstoten, bo vse v redu,« zaključi bočni branilec, ki je za slovensko reprezentanco zabil že tri gole.

Tekst: MKo Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.
  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.
  • 05.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek, 6. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila z Avstrijo. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel tako-rekoč že razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 05.09.2024 | A
    Kek: Pred nami je dobra, kvalitetna tekma
    Slovenska moška nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru lige B skupine 3. Pred tekmo v slovenskem taboru opozarjajo na kakovosti avstrijske reprezentance, v pozitivnem vzdušju pa pričakujejo dobro, borbeno tekmo.
  • 03.09.2024 | A
    Slovenci opravili drugi trening in razveselili otroke
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred petkovo tekmo Uefa lige narodov z Avstrijo. Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.
  • 03.09.2024 | A
    Janža drugič zapored med asistenti, v vlogi podajalca tudi Šeško
    Slovenski reprezentanti so imeli minuli konec tedna še zadnje reprezentančne obveznosti pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom. V vlogi asistenta se je znova izkazal bočni branilec Erik Janža, podajo za gol pa je prispeval tudi Benjamin Šeško.
  • 02.09.2024 | A
    Kek vpoklical Bajrića, Drkušić že treniral
    Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.
  • 02.09.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na Uefa ligo narodov
    Slovensko nogometno reprezentanco v naslednjem tednu čaka prvi preizkus po evropskem prvenstvu. Reprezentanti so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom danes zbrali na Brdu pri Kranju. Po prikazanem na Euru komaj čakajo na nove izzive, je novinarjem dejal napadalec Benjamin Šeško.
  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.

DELI NA