05.09.2024 | A
Pomembne informacije pred tekmo z Avstrijo

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek, 6. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila z Avstrijo. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že razprodan (na voljo je le še nakaj vstopnic za beli in modri VIP), je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 17.30 in 19.45 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program.

Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najkasneje ob 19:45 uri) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

PARKIRANJE IN SPREMENJEN PROMETNI REŽIM TOMAČEVO

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Imetnike parkirnih dovolilnic pozivamo, da natisnjene parkirne dovolilnice postavijo na vidno mesto znotraj avtomobila. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice.

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

- Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest,
- Nove Žale: 300 parkirnih mest.

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

- Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest,
- FDV: 436 parkirnih mest,
- Modri kvadrat: 396 parkirnih mest,
- WTC: 750 parkirnih mest,
- Dunajski kristali: 239 parkirnih mest.

Spremenjen prometni režim Tomačevo:

Zaradi zagotavljanja večje pretočnosti prometa na krožišču Tomačevo bo vstop v parkirno hišo Stožice mogoč le iz strani Ljubljana Center. Vsa vozila, ki bodo v parkirno hišo skušala prispeti v obratni smeri, bodo preusmerjena na krožišče na Štajerski cesti.

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

OPOZORILO PRED VDOROM IN METANJEM PREDMETOV NA IGRIŠČE

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče. Vdor na igrišče se bo strogo sankcioniral tudi v primeru morebitnega slavja po koncu tekme.

Strogo sankcionirano bo tudi vsakršno metanje predmetov na igrišče.

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV

Na stadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

- nahrbtnikov in večjih torb,
- dežnikov (tudi zložljivih),
- vžigalnikov,
- fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Avstrijo minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

INFO TOČKA

Informacijska točka se na stadionu Stožice nahaja na vhodu BC in je namenjena obiskovalcem, ki potrebujejo pomoč ali dodatne informacije o obisku tekme. Prijazno osebje vam bo pomagalo z informacijami o vstopnicah, izgubljenih predmetih, pri orientaciji v okolici in znotraj stadiona ter ostalih aktivnostih povezanih s tekmo.

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE

V sklopu tekme med Slovenijo in Avstrijo bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

NAVIJAŠKA CONA

Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom pripravljalne tekme med Slovenijo in Avstrijo ogrejejo v navijaški coni, ki bo odprta od 17.30 do 19.45. Kot običajno bodo v navijaški coni na voljo dodatne aktivnosti za vse navijače.

Z radijskim oddajanjem v živo iz navijaške cone bo Radio 1 vse obiskovalce ogrel na primerno temperaturo. Obiskovalci se bodo lahko v navijaški coni poleg bogate ponudbe hrane in pijače v sponzorskih kotičkih pomerili v različnih nogometnih spretnostih in potegovali za bogate praktične nagrade.

Najmlajši obiskovalci si bodo lahko pred tekmo ponovno brezplačno obarvali obraz v slovenske navijaške barve, da bodo lahko še bolj srčno podpirali naše igralce v pripravah na Evropsko prvenstvo 2024.

URADNA TRGOVINA 11TS NZS

V uradni navijaški trgovini 11TS NZS bodo na voljo ekskluzivni navijaški artikli, vključno z najnovejšimi izdelki. To bo idealna priložnost za vse navijače, da se opremijo z vsem potrebnim za podporo naši reprezentanci. Trgovina bo izpostavljena tako v navijaški coni pred tribuno C, kot tudi znotraj stadiona na tribuni C.

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI

Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Avstrijo poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremite z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. V kolikor še nimate »obvezne navijaške opreme«, vam priporočamo obisk uradne trgovine 11TS v Ljubljani ali navijaške cone pred tekmo.

SVETLOBNI EFEKTI – OPOZORILO ZA EPILEPTIKE

Pred tekmo med Slovenijo in Avstrijo bo Nogometna zveza Slovenije uporabila utripajoče svetlobne efekte, ki jih omogočajo novi reflektorji na stadionu Stožice. Obiskovalcem, ki so občutljivi za epileptične napade, priporočamo, da so pozorni na opozorila na velikem zaslonu stadiona Stožice in se v tem času umaknejo v notranje prostore stadiona.

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.
  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.
  • 05.09.2024 | A
    Kek: Pred nami je dobra, kvalitetna tekma
    Slovenska moška nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru lige B skupine 3. Pred tekmo v slovenskem taboru opozarjajo na kakovosti avstrijske reprezentance, v pozitivnem vzdušju pa pričakujejo dobro, borbeno tekmo.
  • 04.09.2024 | A
    Šporar in Janža prepričana v glasno podporo slovenskih navijačev
    Slovenska nogometna reprezentanca stopnjuje priprave na petkovo tekmo z Avstrijo v okviru Uefa lige narodov. Slovenci so odločeni nadaljevati odličen niz rezultatov, pri tem pa računajo na glasno podporo slovenskih navijačev.
  • 03.09.2024 | A
    Slovenci opravili drugi trening in razveselili otroke
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred petkovo tekmo Uefa lige narodov z Avstrijo. Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.
  • 03.09.2024 | A
    Janža drugič zapored med asistenti, v vlogi podajalca tudi Šeško
    Slovenski reprezentanti so imeli minuli konec tedna še zadnje reprezentančne obveznosti pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom. V vlogi asistenta se je znova izkazal bočni branilec Erik Janža, podajo za gol pa je prispeval tudi Benjamin Šeško.
  • 02.09.2024 | A
    Kek vpoklical Bajrića, Drkušić že treniral
    Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.
  • 02.09.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na Uefa ligo narodov
    Slovensko nogometno reprezentanco v naslednjem tednu čaka prvi preizkus po evropskem prvenstvu. Reprezentanti so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom danes zbrali na Brdu pri Kranju. Po prikazanem na Euru komaj čakajo na nove izzive, je novinarjem dejal napadalec Benjamin Šeško.
  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.

DELI NA