04.09.2024 | U21
Sešlar pred gostovanjem v Franciji: Želimo biti prvi v skupini

Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.

”Zagotovo smo motivirani. Dejstvo, da smo neporaženi nas navdaja z optimizmom. Poleg tega prinaša igranje proti Franciji še večjo motivacijo, saj vemo, da gre za veliko ekipo z dobrimi igralci. Motivacija zagotovo ne bo vprašaj, pred tekmo se moramo pripraviti, ko je treba in iti po zmago, ” je pred zadnjim treningom pred odhodom v Francijo dejal Svit Sešlar.

”S francosko izbrano vrsto smo nazadnje igrali pred letom dni, kar je dolgo obdobje. Po naših informacij bo veliko igralcev, ki so ekipo sestavljali lani, odsotnih. Zamenjal se je tudi selektor in težko vemo, kaj pričakovati od njih. Odsotnost našega selektorja ne bi smela vplivati na našo igro, usmerjali nas bodo selektorjevi pomočniki in še enkrat dodajam, da moramo iti po tri točke, ” je dodal napadalni vezist slovenske izbrane vrste do 21 let. Selektor Aćimović bo na petkovi tekmi odsoten zaradi prejetih kartonov.

Slovenska izbrana vrsta ima po petih odigranih tekmah na prvem mestu skupine H 12 točk, kar je tri točke več od petkovega nasprotnika, ki pa ima eno tekmo manj. Na zaključni turnir, ki se bo odvil junija prihodnje leto na Slovaškem, se neposredno uvrsti 9 prvouvrščenih reprezentanc vsake skupine ter tri najbolje drugouvrščene reprezentance. Preostalih 6 drugouvrščenih reprezentanc se za nastop na Euru poteguje v playoffu, ki bo na sporedu novembra.

”Naša prednost je zagotovo, da smo s fanti dobro uigrani. Na prvi dveh tekmah to še ni bilo opazno, nato pa smo se skozi celotne kvalifikacije dokončno spoznali in sedaj se zavedamo svojih kvalitet, ” je poudaril 22-letnik.

”Naš cilj je priti na Euro, še nobeni slovenski izbrani vrsti do 21 let to ni uspelo preko kvalifikacij. Želimo biti prvi v skupini in željo po tem pokazati tudi na zadnjih treh tekmah, ” je za konec še dejal Sešlar, ki je v kvalifikacij prispeval gol in asistenco.

Četa Milenka Aćimovića se bo v petek na stadionu Raymond Kopa proti vrstnikom iz Francije pomerila ob 18:30. 

Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.

DELI NA