21.03.2024 | U21
Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance

Nogometna reprezentanca Slovenije do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti vstopila v drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 

Ekipa selektorja Milenka Aćimovića je jeseni dobila tri od štirih kvalifikacijskih preizkušenj v skupini H. Mladi Slovenci so se septembra prve zmage razveselili prav v obračunu s petkovimi nasprotniki, ki so jih v Sarajevu premagali po preobratu v režiji Tjaša Begića in Tia Cipota. Po domačem porazu s Francijo, ki ima po štirih krogih na svojem računu ravno tako devet točk, je oktobrski ciklus postregel z dvema zmagama. Na Cipru je že v prvem polčasu dvakrat v polno meril Tio Cipot, zmago pa je potrdil David Flakus Bosilj, nekaj dni kasneje pa je v Fazaneriji za zmago proti Avstriji zadel še Svit Sešlar.

Selektor Milenko Aćimović tudi tokrat računa na omenjeno zasedbo nogometašev, ki so se jeseni vpisali med strelce, na prvotnem seznamu pa je prišlo do ene spremembe. Mark Strajnar po izključitvi na tekmi z Avstrijo nima pravice nastopa, zaradi poškodbe Martina Pečarja je bil naknadno vpoklican Nick Perc, preostali pa so po besedah Aćimovića nared za nastop.

"Ekipa deluje zelo dobro, že od prvega dne. Ne samo v tokratni akciji, dobro delujemo že od prve kvalifikacijske tekme, že od pripravljalne tekme s Finsko. Na igrišču vlada prava vnema, vzdušje pa dela rezultat, ki ga imamo. Fantje so motivirani, želijo si zmage in radi igrajo za reprezentanco. To so pokazali že večkrat. Iz našega števila zbranih točk pa je razvidno, da so tudi dobra ekipa. Nadaljujemo s svojo igro in sistemom, ni veliko časa za uigravanje, s celotno ekipo smo opravili dva treninga. S fanti sem že leto in pol, vedo, kaj si želim od njih. Zelo dobro izpolnjujejo dogovorjen taktični načrt. Tudi tokrat si želimo zmagati, verjamem pa, da so fantje sposobni še enkrat premagati BiH in osvojiti tri točke," poudarja Aćimović.

Vrnitve na zelenico domače Fazanerije se veseli tudi Tio Cipot, ki je pohvalil odlično vzdušje v ekipi: "Smo v dobrem položaju, moramo pa jemati tekmo po tekmo, vsaka je zgodba zase. Kar smo naredili do sedaj, je zdaj že preteklost, gledamo naprej, proti naslednji tekmi. Dvoboj z BiH je pomemben tako kot vsi ostali. Dobro smo se pripravili na tekmeca, ki smo ga v Sarajevu že premagali. Verjamem, da bomo tudi tokrat uspešni in bomo osvojili tri točke. Vedno pravim, da Fazanerija nikoli ne razočara, menim, da tudi tokrat ne bo."

Petkov dvoboj mladih reprezentanc Slovenije ter Bosne in Hercegovine se bo v Fazaneriji pričel ob 18. uri, tudi s prenosom na Sportklubu. Cena vstopnice znaša 8 evrov, otroci do 14 let imajo prosti vstop. 

SLOVENIJA U21 - SEZNAM POVABLJENIH NOGOMETAŠEV ZA TEKMO Z BIH:

Žan Luk Leban (Farsley Celtic/ANG), Lovro Štubljar (Domžale), Martin Turk (Parma/ITA), Nejc Ajhmajer (Celje), Jan Đapo (Domžale), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Srđan Kuzmić (Viborg/DAN), Nino Milić (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Anel Zulić (Viborg), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Sandro Jovanović (Aluminij), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Marcel Lorber (Maribor), Nick Perc (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Svit Sešlar (Eyüpspor), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Tjaš Begić (Parma/ITA), Marko Brest (Olimpija), Tio Cipot (Spezia/ITA), David Flakus Bosilj (De Graafschap/NIZ), Nejc Gradišar (Fehervar/MAD).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.10.2024 | U21
    Pripravljeni na odločilno tekmo, Aćimović verjame v uspeh
    V taboru slovenske reprezentance do 21 let odštevajo ure do zadnje in odločilne preizkušnje v boju za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovaška. Mladi Slovenci so pred jutrišnjo tekmo z Avstrijci preizkusili zelenico v Dunajskem Novem mestu.
  • 09.10.2024 | U21
    Aćimović pred dvobojem z Avstrijo: Odigrati še eno vrhunsko tekmo
    Mlada reprezentanca Slovenije je v Lendavi opravila zadnji trening pred četrtkovim odhodom v Avstrijo. Četa selektorja Milenka Aćimovića bo v petek v Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.

DELI NA