06.09.2024 | U21
Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije

Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U21 2025

FRANCIJA U21 - SLOVENIJA U21 1:1 (0:1)

Strelci: Doue (54'); Cipot (37').
Francija U21: Rester, Sildillia, Magassa, Lukeba, Merlin, Millot, Agoume, Akliouche, Bakwa (69' Odobert), Tel (69' Rutter), Doue (95' Ali Cho).
Slovenija U21: Turk, Ilenič, Ratnik, Ristić, Kuzmić (68' Milić), Sešlar (73' Jevšenak), Zeljković, Ostrc, Brest (68' Kojić), Cipot (68' Pečar), Gradišar (83' Flakus Bosilj).
Rumeni kartoni: Agoume; Zeljković.
Rdeči kartoni: /.

Dvoboj v Angersu so bolje odprli Slovenci, ki so preko Tia Cipota zapretili po vsega osmih sekundah igre. Domači vratar Guillaume Restes je Prekmurčev strel z 20 metrov s težavami izbil v kot. Francozi so odgovorili v peti minuti, ko je po levi strani prodrl Desire Doue, še nevarnejši pa so bili dve minuti kasneje, ko je Martin Turk zaustavil dva domača poskusa. Kapetan Slovenije je imel precej dela tudi v 19. minuti, Mathys Tel streljal z 18 metrov, po obrambi Martina Turka pa je Doue streljal mimo vrat.

V 25. minuti je trpela tudi domača obramba. Po podaji Svita Sešlarja se je v obetavnem položaju na levi strani kazenskega prostora znašel Srđan Kuzmić, a se je s pravočasnim blokom izkazal Castello Lukeba. Po kotu je z glavo poskušal še Adrian Zeljković, čuvaj domače mreže Guillaume Rester pa je bil na pravem mestu. Nekaj sekund zatem je z razdalje streljal še Svit Sešlar, ki pa ni bil dovolj natančen.

V 30. minuti je bil pri zaključnem udarcu proti vratom Slovenije premalo zbran tudi Quentin Merlin, tri minute zatem je bil bolj nevaren Dilane Bakwa, a se je z novim posredovanjem izkazal Martin Turk. Domača obramba si je tekom srečanja privoščila precej napak, nova je sledila v 37. minuti, ko so bili galski petelini tudi kaznovani, po podaji z desne strani igrišča pa je domačega vratarja Guillauma Restesa premagal Tio Cipot in Slovenijo popeljal v vodstvo.

Po odmoru so bili prvi nevarni gostitelji obračuna, Doue je streljal z leve strani kazenskega prostora, Martin Turk pa je udarec odbil izven okvirja svojega gola. Slovenska mreža se je po domačem pritisku zatresla ob koncu 54. minute. Quentin Merlin je v kazenskem prostoru našel Desireja Doueja, ta se je otresel svojega čuvaja in z močnim udarrcem premagal Martina Turka. Kapetan je slovensko mrežo ohranil nedotaknjeno v 65. minuti, ko je najprej zaustavil Maghnesa Aklioucha, takoj zatem pa je mimo vrat preusmeril še strel Quentina Merlina.

V 68. minuti je v slovenskem taboru prišlo do trojne menjave, namesto Marka Bresta, Tia Cipota in Srđana Kuzmića so v igro vstopili Dino Kojić, Martin Pečar in Nino Milić, pri Franciji pa sta Georginio Rutter in Wilson Odobert zamenjala Mathysa Tela in Dilana Bakwaja. V 73. minuti so pri Sloveniji opravili še četrto zamenjavo, Žan Jevšenak je zamenjal Svita Sešlarja. Francozi so kljub temu nadaljevali s pritiskom, a pri zaključku akcij niso bili dovolj zbrani.

V 85. minuti, kmalu po tem, ko je v igro vstopil še David Flakus Bosilj, se je še enkrat izkazal Martin Turk in v kot odbil poskus Georginia Rutterja. V zadnji minuti rednega dela tekme so z nevarnim protinapadom zapretili tudi Slovenci, Dino Kojić je sprožil z desne strani kazenskega prostora, vendar se Guillaume Restes ni pustil premagati še drugič, strel je odbil v kot, globoko v sodniškem dodatku pa je Kojić meril preko domačih vrat.

Slovence v torek čaka še domača tekma s Ciprom, dvoboj v Fazaneriji se bo pričel ob 18. uri.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.

DELI NA