09.10.2024 | U21
Aćimović pred dvobojem z Avstrijo: Odigrati še eno vrhunsko tekmo

Mlada reprezentanca Slovenije je v Lendavi opravila zadnji trening pred četrtkovim odhodom v Avstrijo. Četa selektorja Milenka Aćimovića bo v petek v Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 

V moštvu glede na prvotni seznam ni sprememb, zadnji trening na domačih tleh je zaradi težav z virozo izpustil Jošt Pišek. "Zaenkrat je priprava na tekmo enaka kot na vse druge. Prevelike filozofije ni. Reprezentanco Avstrije poznamo, vemo, kaj nas čaka, z njimi smo igrali že lani, analizirali smo njihovo igro. Nič kaj ni preveč drugače kot pred ostalimi tekmami, v igri za napredovanje pa so še tri reprezentance," je pred sredinim treningom medijem razkril Milenko Aćimović. Selektor mlade izbrane vrste je ob tem pohvalil tudi odlične pogoje za vadbo, ki jih je reprezentanca imela v nogometni akademije na obrobju Lendave.

Ačimović je pred odločilno tekmo še enkrat pohvalil celotno ekipo: "Fantje so neverjetni, moram jih pohvaliti že za vse pred to tekmo. Imeti moraš neverjetno serijo, da prideš do takšne tekme. Eno leto smo brez poraza, s štirih gostovanj, vključno s pripravljalno tekmo proti Turčiji, smo se vrnili neporaženi, nazadnje smo osvojili točko v Franciji. To vse jim je že uspelo. Za to serijo so najbolj zaslužni fantje. Po vsem tem prihaja tekma, ki odloča o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Smo blizu, vendar Avstrija ni reprezentanca, ki bi se jo smelo podcenjevati. Odigrati moramo še eno vrhunsko tekmo, morda celo najboljšo v teh kvalifikacijah, da bi iz Avstrije odšli s tremi točkami. Verjamem pa, da smo tega sposobni."

V slovenski ekipi pred petkovim obračunom v Dunajskem Novem mestu vlada dobro vzdušje. Nogometaši so odločeni, da na avstrijskih tleh uspešno dokončajo kvalifikacijsko misijo, ki so jo pričeli z uvodno zmago v Sarajevu. Pričakovati je, da bo Svit Sešlar tudi v petek med najpomembnejšimi aduti slovenske zasedbe. Dvaindvajsetletni nogometaš sredine igrišča je bil pred dobrim letom že ključni mož v obračunu s severnimi sosedi, saj je v Fazaneriji zatresel avstrijsko mrežo in Slovencem priigral pomembno zmago.  

"Vsi komaj čakamo, da lahko odigramo to tekmo, čutiti je nekaj pozitivne nervoze. Vemo, kaj prinaša to srečanje. Na začetku kvalifikacij smo si lahko samo želel, da se pripeljemo do položaja, ko nas že točka vodi na evropsko prvenstvo. Tako kot na vsaki dosedanji preizkušnji, bomo tudi tokrat šli na tri točke in nato videli, kaj bo prinesla tekma. Podobno kot skozi celotne kvalifikacije, bomo skupaj, zgoščeni v sredni. Po odvzeti žogi bomo pripravljeni, da gremo v vsakem treningu na zadnjo vrsto nasprotnika. Verjamem, da si bomo ustvarili veliko priložnosti," je optimističen Sešlar.

Slovenci zadnjo tekmo kvalifikacij pričakujejo na vrhu skupine H, dobili so pet od sedmih tekem, izgubili pa so zgolj s Francozi, ki so bili lanskega septembra zadnji, ki so porazili Sešlarja in reprezentančne soigralce. Izbrana vrsta do 21 let je tako neporažena že več kot eno leto, pozitivna serija pa se kaže tudi na lestvici. Francija s tekmo manj na drugem mestu zaostaja za tri točke, še dodatni dve pa Slovenci bežijo Avstrijcem: "Ne glede na to, koliko tekem ima Francija, če si pred takšno reprezentanco, ti to daje potrditev, da skozi kvalifikacije delaš dobro. Smo že proti koncu kvalifikacij, odigranih je bilo že veliko tekem. Pred zadnjo tekmo smo v položaju, ko lahko imamo enako število točk ali pa smo lahko celo pred Francijo, potem ni treba izgubljati veliko besed in veš, da si na dobri poti." 

Obračun Avstrije in Slovenije se bo v Dunajskem Novem mestu pričel ob 20:30, tudi s prenosom na Šport TV. Glavni sodnik srečanja bo Švicar Luca Cibelli.

Tekst: PDo
Foto: PDo

SORODNE NOVICE

  • 10.10.2024 | U21
    Pripravljeni na odločilno tekmo, Aćimović verjame v uspeh
    V taboru slovenske reprezentance do 21 let odštevajo ure do zadnje in odločilne preizkušnje v boju za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovaška. Mladi Slovenci so pred jutrišnjo tekmo z Avstrijci preizkusili zelenico v Dunajskem Novem mestu.
  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.

DELI NA