07.10.2024 | A
Slovenci pričeli priprave na zahtevni gostovanji brez Lovriča in Horvata

Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela priprave na prihajajoči tekmi Uefa lige narodov proti Norveški in Kazahstanu. Vzdušje na prvem treningu je rahlo skazilo zdravstveno poročilo, ki je razredčilo konkurenco v zvezni vrsti. Zaradi poškodbe se je v klub vrnil Sandi Lovrić, medtem ko je bolezen pokvarila načrte Tomiju Horvatu.

Tokratna reprezentančna akcija je nekoliko neobičajna, saj bodo fantje imeli zelo malo časa za pripravo na tekmi, ob tem pa bodo morali opraviti tudi z dvema dolgima potovanjema.

»Pred nami je specifičen teden, ampak imamo že nekaj izkušenj s tem. Ne dvomim, da bo z logističnega vidika vse optimalno urejeno in nam bo zato nekoliko lažje. Kljub vsemu se bomo morali čim bolje pripraviti, saj nas čakata zelo težki tekmi,« je pred prvim treningom dejal Jure Balkovec, ki v turškem prvenstvu pridno nabira igralne minute. »Zaenkrat sem super zadovoljen z minutažo, v klubu smo se tudi nekoliko pobrali na lestvici. Če redno igram je precej lažje priti tudi na reprezentančni zbor.«

30-letni bočni branilec se kljub temu zaveda, da ga skupaj z reprezentančnimi kolegi čaka izjemno težko delo že v četrtek v Oslu. »Proti Norveški bomo zagotovo tudi trpeli, ampak smo že pokazali, da to znamo igrati in iti na zmago tudi proti najboljšim reprezentancam,« pravi Balkovec, ki se ne pretirano obremenjuje z dejstvom, da bo v norveški zasedbi igral eden najboljših napadalcev na svetu, Erling Haaland.

»Gre za vrhunskega igralca, dejstvo pa je da, se ne bomo samo na njega pripravljali, saj je norveška reprezentanca odlična kot ekipa. Norvežanom bo tokrat manjkal Martin Ødegaard, vendar sem prepričan, da bodo tudi zanj našli adekvatno zamenjavo. Predvsem pa je pomembno to, da razmišljamo o nas in da bomo na tekmi nevarni za njihov gol,« razmišlja nogometaš Alanyasporja.

V Turčiji si od letošnjega poletja dalje služi nogometni kruh tudi Blaž Kramer, ki se v reprezentanco vrača prav po tekmi z Norveško iz leta 2022. Vmes je imel nemalo težav s poškodbo, a si je s trdim delom prislužil nov reprezentančni vpoklic. »To je zamene ena velika čast. Lahko rečem da sem trdo delal, kar se je tudi poplačalo. Na srečo so težave in kaos okoli poškodbe za mano.«

Novopečeni član Konyasporja pred tekmama z Norveško in Kazahstanom podobno razmišlja kot reprezentančni kolega Balkovec. »Čakata nas dve zelo zahtevni gostovanje, najprej pa se moramo fokusirati na Norveško. Biti moramo disciplinirani, ob tem pa pokazati, kaj znamo. Fantje so že dokazali, da lahko igramo z vsakim. Tudi tokrat smo si zastavili visoke cilje, za dosego le teh, pa bomo morali pustiti srce na igrišču,« zaključi Kramer.

Tekst: MKo
Foto: M24.si
Video: MAl

SORODNE NOVICE

  • 10.10.2024 | A
    Slovenci poraženi v Oslu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Oslu izgubila tretjo tekmo UEFA Lige narodov, Norvežani so na domačem igrišču slavili s tremi doseženimi zadetki.
  • 09.10.2024 | A
    NZS in Boštjan Cesar končala sodelovanje
    Nogometna zveza Slovenije je dosegla sporazum o prekinitvi sodelovanja z Boštjanom Cesarjem, ki je od leta 2022 opravljal delo trenerja v članski A-reprezentanci Slovenije in se kot član strokovnega štaba udeležil Eura 2024.
  • 09.10.2024 | A
    Tudi v Oslu na zmago
    Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila predzadnji trening pred sredinim popoldanskim odhodom v Oslo, kjer jo v četrtek ob 20.45 čaka obračun lige narodov z Norveško. Kljub uglednemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo, da gredo vsako tekmo na zmago.
  • 07.10.2024 | A
    Trojica strelsko in podajalsko razpoložena pred nadaljevanjem Lige narodov
    Slovenski reprezentanti so opravili še svoje zadnje klubske dolžnosti pred odhodom na reprezentančni zbor. V preteklem tednu sta bila strelsko uspešna Šeško ter Šoštarič Karič, z novo podajo pa se je izkazal Iličić.
  • 07.10.2024 | A
    Kek vpoklical še Jovanovića
    Selektor Matjaž Kek bo danes na Brdu pri Kranju zbral reprezentanco, ki se bo do srede v NNC Brdo pripravljala na prihajajoči tekmi UEFA Lige narodov proti Norveški in Kazahstanu. Slovenija igra dvakrat v gosteh, Kek pa se je zaradi nekaterih težav s poškodbami odločil dodati še šestindvajsetega igralca. Vpoklic je v naknadno prejel še vezist Kopra, Sandro Jovanović.
  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.
  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.

DELI NA