19.10.2024 | 2. SNL
Kranjčani podaljšali zmagovalno serijo in skočili na vrh lestvice

S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.

Nogometaši Triglava so se v 11. krogu prvenstva razveselili pete zaporedne zmage, v dvoboju z Novomeščani so slavili z rezultatom 3:0. Dolenjci so se "orlom" upirali do 54. minute, ko je gostitelje v vodstvo popeljal Luka Šušnjara. Toni Vinogradac je v 76. minuti podvojil kranjsko prednost, zmagovalec pa je bil dokončno potrjen štiri minute pred koncem obračuna, ko je bil natančen še Kristian Dakič. Triglav je z zmago vsaj začasno skočil na vrh 2. SNL. 


Bolj tesno je bilo na drugi petkovi tekmi, v Šaleški dolini so se v dvoboju začelja lestvice srečali Velenjčani in Tolminci, ki so v prejšnjem krogu prekinili niz porazov. Primorci so bili v Velenju prekratki za drugo zaporedno slavje, točke so ostale pri "knapih", ki so do zmage prišli v 86. minuti. Domače je v vodstvo popeljal Jure Matjašič, ki je bil uspešen po vsega petih minutah igre, po uri srečanja pa je izid z bele točke izenačil Bine Kavčič. Vprašanje o zmagovalcu je bilo ravno tako odločeno po enajstmetrovki, za zmago Rudarja jo je izkoristil Dejan Đermanović.


Kar tri sobotne tekme so se končale z delitvijo točk, v Beltincih ni bilo zadetkov. Beltinčani so na tekmi z Dravinjo proslavili 75-letnico organiziranega igranja nogometa v svojem kraju, začetni udarec s sredine igrišča pa sta izvedla dolgoletna napadalca kluba Jernej Tkalec in Štefan Škaper, drugi najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva. Okrog tisoč gledalcev v 90 minutah obračuna ni dočakalo zadetka, gostitelji srečanja so bili nevarni predvsem v prvem polčasu.


Z začetnim izidom se je zaključil tudi ljubljanski spopad Ilirije 1911 in Slovana. Mreže v Šiški sta mirovali, čeprav so gostje s Kodeljevega tekmo končali z deseterico igralcev. V 84. minuti tekme je drugi rumeni karton prejel Danijel Džajić. Slovan po petem remiju še vedno čaka na prvo zmago v letošnji sezoni, Ilirija je prišla do desete točke.


Točke so si razdelili tudi Bistričani in Biljenci, ki so se na Štajerskem razšli z izidom 1:1. Gostje s Primorske so po strelu Kenana Hadžiavdića povedli v 57. minuti, štiri minute zatem pa so ostali brez dvakrat porumenelega Divina Omoregieja. Domačini so številčno prednost izkoristili v končnici tekme in izenačili deset minut pred koncem tekme, ko je za končnih 1:1 zadel Enej Marsetič. 


V Dekanih so se zmage veselili Grosupeljčani, ki so sicer vodili vse od sedme minute. Domačo mrežo je načel Samo Matjaž, zmago Dolenjcev pa je v 58. minuti potrdil še en posojeni nogometaš, zadel je Nikola Jovićević. 


Na Sportklubu si boste lahko ogledali nedeljski spopad pred 11. krogom vodilnih klubov, Gorice in Aluminija.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 13.10.2024 | 2. SNL
    Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince
    Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

DELI NA