22.09.2024 | 2. SNL
Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom

Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

V petkovem terminu je bil odigran zgolj obračun Brinja in Tabora, srečanje v Ivančni Gorici pa so bolje pričeli Sežanci, ki so po polovici tekme vodili z dvema goloma prednosti. Pred sedmim krogom vodilni Kraševci so z golom Nikolaja Zlateva povedli v 28. minuti obračuna, le šest minut kasneje pa prednost Tabora povišal Dino Stančič. Grosupeljčani so se v igro vrnili po uri tekme, ko je bil uspešen Josip Marinić, sedem minut pred koncem pa je najstrožjo kazen izkoristil še Josip Ivan Zorica in Brinju priigral 11. točko sezone. Tabor ima na svojem računu tri točke več.


Remi Sežancev so izkoristili Goričani, ki so se s sobotno zmago proti Krki vrnili na vrh 2. SNL. Dvoboj z Novomeščani je bil odločen po zadetku v 60. minuti, ko je za slavje Primorcev zadel Adriano Bloudek. Vrtnice so se razveselile četrte zmage v letošnjem prvenstvu, še trikrat so neporaženi Primorci tudi remizirali.


Zadnjeuvrščeni Rudar tudi v sedmem krogu ni uspel vknjižiti prve zmage, saj se je obračun s ptujsko Dravo končal z delitvijo točk in začetnim rezultatom. Velenjčani so zdaj pri štirih točkah, eno več so zbrali Ptujčani.


Brez zmagovalca se je končala tudi tekma v Kidričevem, Aluminij je gostil Dekane. Okrog 250 gledalcev je videlo dva zadetka, v deseti minuti so po udarcu Vida Kodermana povedli Kidričani, na izenačenje Primorcev pa je bilo potrebno čakati osem minut. Za delitev točk je zadel Žan Žabkar. Tako Kidričani kot Dekančani so po sedmih preizkušnjah pri 13 točkah, dve točki za vodilno Gorico.


Tolminci so gostovali v prestolnici, točke pa so ostale v Ljubljani. V 17. minuti srečanja je za zmago Ilirije zadel Golden Okocha, v nadaljevanju tekme pa se izid ni več spremenil. Ljubljančani so se z osmimi točkami povzpeli na deseto mesto lestvice, Tolmin ostaja pri štirih točkah.


Kranjčani so bili na domačem igrišču boljši od Bistričanov, v mreži katerih so končale tri žoge. Triglav je povedel po 14 minutah igre, ko je za vodstvo zadel Lan Piskule, v 33. minuti pa je bil uspešen še Luka Šušnjara. Stanislav Krapuhin je tik pred odmorom znižal zaostanek gostov, gorenjsko-štajerski spopad pa je bil odločen v 77. minuti, po zadetku Kristian Dakića. Triglav je z zmago pri 12 točkah, Bistrica jih je nabrala šest.


V nedeljo sta bili odigrani še dve tekmi, Dravinja je gostila ljubljanski Slovan in ga premagala z zadetkom v 75. minuti obračuna. Še petič v letošnji sezoni je v polno meril Matic Kopač.


V spopadu Beltincev in Bilj so padli trije zadetki, točke pa so ostale na prekmurski ravnici. Gostje s Primorske so se v zaostanku znašli v deveti minuti tekme, ko je po podaji Stjepana Oštreka v polno meril Divine Igwe Ikenna. Biljenci so izenačili sredi prvega polčasa, v 26. minuti je po predložku Leona Mariniča in vmesnem posredovanju Domna Zvera zadel Divine Omoregie. Kljub temu so ob polčasu vodili gostitelji. Stjepan Oštrek sicer ni izkoristil enajstmetrovke, saj je njegovo namero prebral Jure Lipičar, je pa bil Hrvat v beltinskih vrstah uspešnejši iz popravnega izpita in je v mrežo pospravil odbitek po obrambi vratarja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 18.09.2024 | 2. SNL
    Prenosa iz Beltincev in Kranja
    V 2. SNL je čas za sedmi krog prvenstva. Vodilni Tabor bo že v petkovem večeru gostoval pri Grosupeljčanih, pred kamerami Sportkluba pa se bodo v nedeljo pomerili Kranjčani in Bistričani. V prenosu na spletni strani NZS bo moč spremljati dvoboj Beltincev in Bilj.
  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.
  • 01.09.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Gorica napolnila mrežo Drave
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov, primorski dvoboj v Tolminu pa je pripadel Dekanom. Tabor je napolnil mrežo Ilirije, Goričani pa so kar šest zadetkov zabili Ptujčanom.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.

DELI NA