20.06.2024 | EURO 2024
Danci in Angleži neodločeno

* Stadion Deutsche Bank park, gledalcev 47.000, sodniki: Soares Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro.
* Strelca: 0:1 Kane (18.), 1:1 Hjulmand (34.).
* Danska: Schmeichel, Andersen, Christensen, Vestergaard, Maehle, Hjulmand (od 82. Noergaard), Hoejbjerg, Kristiansen (od 57. Bah), Eriksen (od 82. Skov Olsen), Hoejlund (od 67. Poulsen), Wind (od 57. Damsgaard).
* Anglija: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Alexander-Arnold (od 56. Gallagher), Rice, Saka (od 70. Eze), Bellingham, Foden (od 69. Bowen), Kane (od 69. Watkins).
* Rumeni kartoni: Vestergaard, Maehle, Noergaard; Gallagher.
* Rdeč karton: /

Druga tekma drugega kroga v slovenski skupini C se je končala z delitvijo točk in enakim izidom kot prva v Münchnu, kjer so Slovenci popoldne v zadnjih sekundah dvoboja s Srbijo ostali brez prve zmage na EP. Z dvema točkama imajo zdaj povsem identičen točkovni in strelski (2:2) izkupiček kot Danska. Anglija ima štiri točke, Srbija pa eno.

V zadnjem krogu se bosta v torek zvečer pomerili Slovenija in Anglija ter Danska in Srbija.

Dvoboj v Frankfurtu ni navdušil nogometnih sladokuscev, ki so od Angležev, ti veljajo za ekipo v ožjem krogu favoritov za končni uspeh, pričakovali več. Pa tudi Danska ni bila na ravni večjega dela tekme s Slovenijo.

Angleži so imeli premoč, predvsem v prvem delu so Dancem preprečili, da bi razvili igro. Tudi sami sicer niso blesteli, so si pa pripravili vsaj nekaj (pol)priložnosti. Prvo Phil Foden v 13. minuti, ko je od daleč meril čez gol.

Že po naslednji akciji v 18. so Angleži povedli, za kar so imeli zasluge predvsem Danci oziroma Andreas Christensen, ki je izgubil žogo. Kyle Walker mu jo je spretno odvzel in podal v kazenski prostor, kjer jo je pričakal Harry Kane in poslal v mrežo.

A kaj dosti več nevarnosti za Kasperja Schmeichla v prvem polčasu ni bilo, so pa Danci praktično edino priložnost v tem delu spremenili v zadetek. V 34. minuti je Morten Hjulmand dobil žogo na kakšnih 20 metrih in natančno udaril proti vratom Jordana Pickforda, od vratnice pa se je odbila v gol.

Anglija je podobno nadaljevala v drugem polčasu, imela je terensko premoč, a brez presežkov v igri. Bili so sicer nevarnejši, najprej je imel priložnost Bukayo Saka, a se je zapletel pred Schmeichlom, potem pa je Foden v 58. minuti od daleč močno streljal, a je žoga končala v vratnici.

Ollie Watkins je v 71. minuti prodrl po desni strani, a je bil spet Schmeichel zmagovalec dvoboja.

Ob koncu tekme so Danci vse bolj pretili, premoč Angležev je bila jalova, v končnici pa so bili Skandinavci celo bližje drugemu golu kot Angleži.

Lepi priložnosti sta imela Alexander Bah, ki pa je preveč okleval v prodoru in so mu tekmeci žogo izbili v kot, ter Pierre-Emile Hoejbjerg, ki je v 85. minuti od daleč poslal žogo malenkost preko vrat.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.06.2024 | EURO 2024
    Utrip v angleškem taboru pred tekmo s Slovenijo
    Po dveh krogih v skupini C nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji najbolje kaže prvemu favoritu Angliji, ki je praktično že v osmini finala. A po zmagi proti Srbiji in remiju z Dansko je zvezdnikov polna zasedba priznala, da to še ni to, kar pričakujejo od igre, a niso panični pred torkovim obračunom v Kölnu s Slovenijo.
  • 19.06.2024 | EURO 2024
    Sodelovanje športa, gospodarstva in države za učinkovito promocijo Slovenije
    V Münchnu, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel, je danes potekal slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki je povezal vrhunski šport, posel, diplomacijo, znanost in turizem ter omogočil krepitev sodelovanja med nemškimi in slovenskimi partnerji.
  • 19.06.2024 | EURO 2024
    Posebna nogometna izkušnja za otroke na Pediatrični kliniki
    Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje in evforijo Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji.
  • 17.06.2024 | EURO 2024
    Poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch
    Za slovensko nogometno reprezentanco je že prva tekma na evropskem prvenstvu v nogometu, v Stuttgartu so naši nogometaši remizirali z Dansko. Naslednja priložnost je že 20. junija v Münchnu, dan prej pa vabljeni na slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki bo v sredo, 19. junija 2024, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel v Münchnu.
  • 17.06.2024 | EURO 2024
    Angleži z golom Bellinghama premagali Srbe
    Angleška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Gelsenkirchnu premagala Srbijo z 1:0 (1:0) in se zavihtela na prvo mesto v skupini C. V tej skupini nastopa tudi Slovenija, ki se je danes v Stuttgartu z Dansko razšla z neodločenim izidom 1:1.
  • 13.06.2024 | EURO 2024
    Vrhunski šport: Priložnost za poslovne preboje slovenskih podjetij
    Šport pomembno prispeva k promociji Slovenije in povečanju njene mednarodne prepoznavnosti, hkrati pa nudi odlično priložnost za sklepanje poslov. Ena takšnih priložnosti se obeta udeležencem gospodarske delegacije in poslovno-investicijskega kongresa Invest & Connect: Slovenian Business Pitch v Münchnu ob robu prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu.
  • 11.06.2024 | EURO 2024
    Na Euru pričakujejo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev
    Nogometna zveza Slovenije pričakuje, da se bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpravilo med 40.000 in 50.000 slovenskih navijačev, največ v München na tekmo s Srbijo. Ta je med tekmami slovenske reprezentance označena tudi z najvišjo stopnjo varnostnega tveganja. V Nemčiji bo delovalo tudi 10 slovenskih policistov.
  • 03.06.2024 | EURO 2024
    Navijaj z nami na prostem
    Vas je zajela nogometna vročica, a ne morete v Nemčijo? Brez skrbi, Nogometna zveza Slovenije je poskrbela, da se bo Euro utrip čutil tudi v slovenskih mestih.
  • 04.05.2024 | EURO 2024
    Na Euru 2024 možnost za 26 igralcev
    Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) se je odločil povečati kvoto igralcev za posamično reprezentanco na prihajajočem Uefa Evropskem prvenstvu 2024.

DELI NA