Znane tekmice Slovenije v kvalifikacijah za SP 2025

Danes je v Nyonu na sedežu evropske nogometne zveze Uefa potekal tudi žreb skupin kvalifikacij za sploh 1. svetovno futsal prvenstvo članic. Prvenstvo bo leta 2025 na Filipinih.

V Moldavijo

Slovenija bo kvalifikacije začela v skupini 4, ob njej še Moldavija (gostitelj turnirja), Finska in Anglija.

„Zadovoljen sem z žrebom: ognili smo se najtežjim tekmicam in najmočnejšim ekipam. Iz prvega bobna smo kljub temu dobili super močno Finsko, ostali dve reprezentanci, Moldavija in Anglija, sta bolj neznanka. Sem pa prepričan, da sta to dve reprezentanci, s katerima lahko igramo,“ je po žrebu povedal selektor Drago Adamič.

Kvalifikacijske skupine za SP 2025:
Skupina 1: Italija, Hrvaška, Srbija*, Litva
Skupina 2: Ukrajina, Belorusija, Bosna in Hercegovina*, Norveška
Skupina 3: Madžarska, Češka*, Severna Irska, Francija
Skupina 4: Finska, Slovenija, Moldavija*, Anglija
Skupina 5: Švedska*, Belgija, Slovaška, Latvija
Skupina 6**: Poljska, Nizozemska, Kazahstan

* - gostitelji kvalifikacijskih turnirjev
** - gostitelj kvalifikacijskega turnirja še ni znan

Potek kvalifikacij

Evropski del kvalifikacij se bo začel oktobra z glavnim krogom, v katerem bo tekmovanje začelo 23 reprezentanc, ki so deljene v pet skupin po štiri ekipe in ena po tri ekipe. Ta del kvalifikacij bo v obliki turnirjev na sporedu med 15. in 20.10. 2024. Šest prvakov skupin se bo uvrstilo v elitni del kvalifikacij, kjer sta že Portugalska in Španija.

Temu bo 31.10. sledil nov žreb, ki bo osem ekipi razdelil v dve skupini po štiri. Dva turnirja bosta na sporedu med 18. in 23.3. 2025. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine, skupaj iz Evrope torej štiri, se bosta uvrstili na svetovno prvenstvo, kjer bo sicer igralo 16 reprezentanc.

Kot 50. na svetu

Slovenija začenja kvalifikacije kot 50. ekipa z aktualne Fifine uradne lestvice reprezentanc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Članice bodo dobile tekmice v lovu na svetovno prvenstvo
    Evropski del kvalifikacij se bo začel oktobra z glavnim krogom, v katerem bo tekmovanje začelo 24 reprezentanc, ki bodo deljene v šest skupin po štiri ekipe. Slovenija je bila izbrana v 2. kakovostni boben, kar pomeni, da v njeni skupini ne bo Hrvaške, Nizozemske, Belorusije in Belgije.
  • 29.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju žreba kvalifikacij za SP 2025
    Prihodnje leto bo potekalo 1. svetovno prvenstvo v futsalu za ženske. Za naslov svetovnih prvakinj se bo merilo 16 ekip. Zdaj je že jasno, da bo v evropskih kvalifikacijah sodelovalo 26 reprezentanc. Med njimi so tudi države, ki bi želele gostiti uvodno svetovno prvenstvo.
  • 20.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Danes in jutri proti Franciji
    Tekmi tako Sloveniji kot Franciji služita kot del priprav na kvalifikacije za prvo izvedbo svetovnega prvenstva v futsalu za ženske, ki ga organizira Fifa prihodnje leto. Kvalifikacije se začnejo oktobra letos.
  • 19.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice
    Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).
  • 17.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    "Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast!"
    Tekma v Celju pa bo tudi tekma slovesa za kapetanko Sergejo Kos, ki bo sklenila svojo bogato reprezentančno pot. V Celju bo odigrala svojo 40. tekmo v dresu Slovenije.
  • 15.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Članice vabijo na tekmi proti Franciji
    Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo v Celju in Slovenskih Konjicah pomerile s Francijo, ki bo odigrala sploh prvi dve uradni reprezentančni tekmi v gosteh.
  • 11.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju tekem proti Franciji
    Z delom in akcijo nadaljuje ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo dvakrat doma pomerile s Francijo. Znan je seznam igralk, na katere računa selektor.
  • 25.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Domačinkam ostalo več moči
    „Energetsko nismo bili pravi. Nismo bili isti kot dan popreje. Portugalska je bila na identični ravni, morda še za odtenek boljša,“ je uvodoma povedal selektor Drago Adamič, ki je tekmo začel v postavi Barbara Lah, Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Anja Ložar, Anja Žvokelj. V ekipi je manjkala kapetanka Sergeja Kos, ki je zbolela.
  • 23.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Remi na prvi tekmi
    „Za nami je super prva tekma. Čestitke puncam, ki so odgarale fenomenalno celo tekmo v obrambi. V napadu smo bili dokaj nevarni. Predvsem pa smo bili potrpežljivi. Jutri pričakujem identičen pristop, priložnost bodo dobile tudi igralke, ki so igralke manj ali sploh ne. Zanima me tak pristop in dober rezultat,“ je po tekmi povedal selektor Drago Adamič.

DELI NA