09.02.2024 | Ženska A
Znan seznam igralk za turnir v Španiji

V mesecu februarju z delom nadaljuje ženska nogometna članska reprezentanca, ki bo od 24.2. do 27.2. igrala na močnem turnirju v Španiji. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na turnirju.

Četrta izvedba

Turnir Pinatar Cup v Španiji bo letos organiziran četrtič. Prvič je potekal leta 2020. Med štirimi reprezentancami je bila najboljša Škotska, leta 2022 je zmago na turnirju slavila Belgija, lani Islandija.

Lani zmagale v Turčiji

Slovenija bo na tem turnirju tekmovala prvič. Lani je zmagala na turnirju v Turčiji, tudi letošnji februarski termin pa namenja tekmam. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 19.2.

Slovenija bo na turnirju v polfinalu igrala s Finsko, drugi polfinalni par tvorita Filipini in Škotska.

Tekme bodo odigrane na stadionu Pinatar Arena, ki sprejme 3000 gledalcev.

Pinatar Cup:

polfinale, 24.2.
Slovenija – Finska (19.30)

„Znan je seznam igralk, na katere računamo. Dodali smo nekaj novih imen. Ker je turnir v Španiji zadnja priložnost, da se pogleda določene igralke pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Veselimo se turnirja. V Španijo gremo, da delamo na vsebini in naredimo še zadnje stvari pred začetkom kvalifikacij. Je pa jasno, da nas vedno zanima zmaga, na vsaki tekmi, ni pa to v prvem planu,“ je povedal selektor Saša Kolman.

Vabljene igralke:
Kaja Eržen (ACF Fiorentina ITA), Luana Zajmi (ALG Spor TUR), Zara Kramžar (AS Roma ITA), Sara Gradišek (Bologna FC ITA), Zala Kuštrin (Bologna FC ITA), Melania Pasar (Budapest Honved FC MAD), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Sara Agrež (FC Köln NEM), Korina Lara Janež (FC Leipzig), Dominika Čonč (FC Levante Las Planas ŠPA), Nina Kajzba (Napoli FC ITA), Lana Golob (OH Leuven Women), Manja Rogan (Panathinaikos A.O. GRČ), Kaja Korošec (Paris F.C. FRA), Anja Eferl (Real Oviedo ŠPA), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva ŠPA), Naja Poje Mihelič (U.S. Sassuolo Calcio ITA), Iva Kocijan (ŽNK Mura), Špela Kolbl (ŽNK Mura), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana).

V znamenju kvalifikacij za EP 2025

To bo tudi zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025, prvenstvo bo gostila Švica. Na prvenstvu bo 16 reprezentanc. Kvalifikacije bodo na sporedu med 3.4. in 3.12. 2024. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 5. marca v Nyonu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.
  • 28.06.2024 | Ženska A
    Znan seznam članic za tekmi kvalifikacij za Euro 2025
    Varovanke selektorja Saše Kolmana bodo 12.7. gostovale v Moldaviji, 16.7. pa doma gostile Severno Makedonijo. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na zadnjih dveh tekmah v tem delu kvalifikacij.
  • 20.06.2024 | Ženska A
    Kaja Eržen še naprej v Italiji
    Kaja Eržen je članica Fiorentine od leta 2022, pred tem je igrala za italijanske klube Napoli, Romo in Tavagnaco. Pred tem je nosila dres NK Sava, ŽNK Velesovo, Pomurje, Olimpijo in avstrijska kluba LUV Graz in Carinthians.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
    Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Proti Latviji postaviti piko na i
    Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
  • 03.06.2024 | Ženska A
    Pripravljene na Latvijo
    Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
  • 31.05.2024 | Ženska A
    Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
    Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.

DELI NA