Zmaji v tretjem krogu kvalifikacij s Šerifom

Ljubitelji nogometa bosta v četrtkovem večeru znova uživali v kar treh mednarodnih preizkušnjah slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v lov po novo evropsko zmago podali nogometaši Olimpije, ki bodo skušali pozitivno serijo podaljšati v obračunu s Šerifom iz Tiraspola.

Zeleno-beli pod taktirko trenerja Victorja Sancheza še naprej nizajo zmage, nazadnje so v ponedeljkovem obračunu tretjega kroga Prve lige Telemach premagali Nafto 1903. Lendavsko mrežo sta zatresla Ivan Durdov in Nemanja Motika, ki je golu dodal še asistenco za vodilni zadetek zmajev. Izpostaviti velja tudi Durdova, saj je hrvaški napadalec v uvodu nove sezone v odlični formi. Visokorasli nogometaš je namreč zadel tudi na povratni tekmi s Polisjo Žitomir, še nekaj dni prej je bil uspešen tudi na koprski Bonifiki. Lahko nekdanji član Domžal v polno meri tudi na tekmi s Šerifom?

Predstavnik Moldavije ni novinec na slovenskih zelenicah, saj je na sončni strani Alp nazadnje gostoval pred dvema letoma, ko je v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov z izidom 1:0 izločil Maribor. Serijski državni prvaki so se ob prelomu tisočletja predstavili tudi v Ljubljani, tekma za Bežigradom leta 2000 pa je bila za Šerif šele druga na mednarodnem odru. Zmage v pokalu UEFA so se po zaslugi visoke domače zmage razveselili v taboru takratne Olimpije, kdo bo uspešnejši skoraj četrt stoletja kasneje?

Šerif v sezoni 2000/01 ni bil pretirano uspešen v tekmovanjih Evropske nogometne zveze, je pa klub iz Tiraspola, mesta na levem bregu reke Dnester, v omenjeni sezoni osvojil prvega od skupno 21 naslovov moldavskega prvaka. Sledilo je deset zaporednih naslovov, serijo pa je leta 2011 prekinila Dacia iz Kišinjeva. tri leta kasneje pa še Milsami. Zadnjo sezono je klub končal na drugem mestu državnega prvenstva, na vrh lestvice pa se je zavihtel Petrocub, ki je osvojil dvojno krono.

Moštvo iz Tiraspola si je z drugim mestom zagotovilo nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige, uvodoma premagalo azerbajdžansko Ziro, v drugem krogu kvalifikacij pa ga je izločil švedski Elfsborg. Ceno je plačal dosedanji trener Jurij Hura, ki je maja zamenjal Romana Pilipčuka, nekdanjega stratega Celjanov. Vodstvo leta 1997 ustanovljenega kluba je hitro poiskalo novo rešitev in jo znova našlo v hrvaškem strokovnjaku. Vodenje Šerifa je namreč prevzel Dalmatinec Mislav Karoglan, v minuli sezoni trener splitskega Hajduka.

"Srečali se bomo z zahtevno ekipo. Pričakujem težko tekmo, a gremo na zmago. Za nas je pomembno, da se ne naveličamo tega zmagovalnega občutka. Analizirali smo nasprotnika in vemo, kaj moramo storiti. Zagotovo si moramo pripraviti čim več priložnosti, saj bo to ključno za zmago. Cilj je, da na domači tekmi ohranimo ničlo v obrambi. To bi pred povratnim srečanjem predstavljalo lepo prednost. Prepričan sem, da imajo tudi v taboru tekmeca podobne načrte. Imajo dobro ekipo, vendar smo pripravljeni. Skozi tekmo moramo biti osredotočeni, saj se jim bomo lahko le tako ustrezno uprli," je pred tekmo s Šerifom poudaril Agustin Doffo.

Četrtkov obračun v Stožicah se bo pričel ob 19. uri, tudi s prenosom na Kanalu A. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpija bo odlično formo stopnjevala na severu Ljubljanske kotline. Drugačno zgodbo od tokratnih tekmecev na začetku nove sezone pišejo Domžale, ki so na treh tekmah vpisale tri ničle.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Moldavijo s tremi zadetki prednosti
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Šerif Tiraspol s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Moldaviji.
  • 05.08.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Nafta 1903
    Tretji krog Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Olimpije in Nafte 1903. Zmaji tako v prvenstvu kot evropskih kvalifikacijah nizajo zmage, Lendavčani pa bodo v Stožicah lovili drugo zaporedno slavje.
  • 01.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija preskočila prvo evropsko oviro
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacija za UEFA evropsko konferenčno ligo v poljskih Gliwicah premagali ukrajinsko Polisjo Žitomir z 2:1 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v 3. kvalifikacijski krog, potem ko so prvo tekmo doma dobili z 2:0.
  • 30.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V poljske Glivice po tretji krog kvalifikacij
    Zeleno-beli v uvodu letošnje sezone poznajo zgolj in samo zmage, novo bodo v četrtkovem večeru napadali tudi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Se bodo zmaji veselili tudi v Glivicah?
  • 29.07.2024 | Prva liga Telemach
    Elšnik prestopil v Crveno zvezdo
    Timi Max Elšnik se je po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu poslovil od ljubljanske Olimpije, v dresu katere je od leta 2020 odigral 158 tekem. Reprezentančni vezist bo kariero nadaljeval pri Crveni zvezdi.
  • 28.07.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija slavila na Primorskem
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).
  • 26.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Nedeljski večer bo zaznamoval primorsko-ljubljanski derbi. Kako se bo razpletel?

DELI NA