Z Vojvodino v Bački Topoli

Četrtkov obračun v Ljudskem vrtu se je končal z uspešnim zaključnim dejanjem Mariborčanov, ki so si pred povratno tekmo z Vojvodino zagotovili minimalno, a pomembno prednost. 

Vijoličasti so tekmo na domači zelenici dobili z 2:1, čeprav ni bil uspešen z bele točke, pa je gostitelje v vodstvo iz drugega poizkusa popeljal Josip Iličić. Vojvodina bo povratno srečanje odigrala brez Slobodana Medojevića, ki je bil izključen v 70. minuti prvega dvoboja, a Štajerci niso najbolje izkoristili igralca več, saj so gostje sedem minut kasneje poravnali izid. Na koncu se je kljub vsemu razpletlo z veseljem privržencev Maribora, saj je Hilal Soudani v zaključnih sekundah tekme priigral tesno zmago.

"Postavili se bomo tekmovalno. Nogomet se igra 90 minut, zato nisem prepričan, da bo šla Vojvodina že takoj na glavo. To lahko pričakujemo na koncu, zagotovo pa bodo domačini agresivni in si bodo želeli čim hitrejšega zadetka. Imajo red in disciplino, tudi kakovost. Gostitelji bodo agresivni, brezglavi pa nikakor ne. Na to moramo odgovoriti, predvsem pa moramo biti nevarni za tekmečev gol in tekmovalni v fazi obrambe. Biti moramo na evropski ravni," je gostovanje v Srbiji napovedal mariborski strateg Ante Šimundža.

Nogometaši Maribora bodo prednost s prvega srečanja branili v Bački Topoli in ne v Novem Sadu, saj na stadionu Karađorđe poteka prenova igrišča. Je to lahko adut gostov? Šimundža meni, da se je moštvo Vojvodine zdaj že dodobra privadilo na "gostovanja" v Bački Topoli in spoznalo zelenico. Četa trenerja Božidarja Bandovića je v Bački Topoli odigrala tudi zadnjo ligaško preizkušnjo, belo-rdeči pa so kot gostitelji tekme gostili prav tamkajšnji TSC in doživeli še peti zaporedni poraz. 

Domači bodo, kot že zapisano, tekmo odigrali brez Slobodana Medojevića, Ante Šimundža pa je pred odhodom v Srbijo razkril, da je kapetan Martin Milec po poškodbi, zaradi katere je predčasno končal prvo tekmo z Vojvodino, znova treniral s soigralci. Izkušeni branilec je tako nared za nastop v TSC Areni, povratna tekma na vojvodinskih tleh pa se bo pričela ob 20. uri, tudi s prenosom na TV Arena Sport. Pravico bo delila portugalska sodniška zasedba, poveljeval ji bo Gustavo Correia.

Zmagovalec slovensko-srbskega spopada se bo na zadnji stopnički pred ligaškim delom UEFA Evropske konferenčne lige pomeril s finskim Ilvesom iz Tampereja ali švedskim Djurgårdenom. Prva tekma na Finskem se je končala z rezultatom 1:1.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborski mladinci v Gibraltarju
    Mladinci Maribora so si z naslovom državnih prvakov priigrali nov nastop na mednarodnem odru. Prvi tekmec vijolic v letošnji izdaji UEFA Mladinske lige prvakov bo gibraltarski Lincol Red Imps, ki bo v sredo gostil prvi obračun.
  • 09.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura za ligo prvakinj proti avstrijskim prvakinjam
    Današnji žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 18. ali 19. septembra v Avstriji, povratna pa 25. ali 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura navdušila na Cipru in napredovala 2. krog kvalifikacij lige prvakinj
    V finalu so s 3:2 (2:1) premagale domači Apollon. Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Proti Ciprčankam za napredovanje
    V igri za 2. krog kvalifikacij tudi naše državne prvakinje. Ekipa ŽNK Mura Nona ob 20.30 proti domačemu Apollonu za napredovanje, tudi v prenosu na Sportklub 2.
  • 04.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po zmagi v soboto za 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj
    Slovenske prvakinje so na turnirju skupine G v Paphosu na Cipru s 3:2 (2:0) premagale Glentoran iz Severne Irske. V finalu turnirja si bodo napredovanje poskušale zagotoviti v soboto proti zmagovalcu dvoboja med domačim Apollonom in armenskim Pjunikom.
  • 02.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 1. kolu proti Severnim Irkam
    Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, varovanke trenerja Vladimirja Kokola, v sredo, 4.9., začenjajo evropsko jesen. Tudi ob prenosu tekem na Sportklub 1.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.

DELI NA