ŽNK Olimpija okrepljena nadaljuje prelomno sezono

V nedeljo, 13. marca, se s tekmami 13. kroga nadaljuje državno prvenstvo članic, v katerem nastopa osem ekip. Na vrhu lestvice je ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kjer so zbrali 36 točk, v Olimpiji tri manj, na 3. mestu so Radomljanke, ki imajo 21 točk, prav toliko tudi četrta ŽNK Ljubljana. Sledijo si ŽNK Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle (9), ŽNK Doxakey (6) in Krim (0).

Nedeljsko tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

SŽNL, 13. krog, 13.3.
ŽNK Doxakey – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (15.00) (prenos na NZS.SI)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.00)
Krim – ŽNK Cerklje (16.00)

Prelomna sezona

»Za nami so naporne in kvalitetne priprave, dekleta so bila prizadevna, delavna, marljiva, vse pa so oddelala na visoki ravni. Že dve leti gradimo to našo zgodbo korak za korakom. Ko sem prišel v klub, sem povedal in zapisal, da bo sezona 2021/22 prelomna. Tako smo si tudi zastavili sezono, v dosedanjem delu pa smo naredili en sam kiks – poraz proti Pomurju oktobra lani,« se na priprave in delo ozira Miki Kondič, trener ŽNK Olimpije.

»Vsako leto skušamo dodati igralke, ki predstavljajo dodano vrednost. Tudi leto je tako. Mnoge igralke so prepoznale zgodbo Olimpije in kar same želijo priti k nas. Ostajamo zmerni, vse počnemo ciljno, pomemben je tudi karakter,« dodaja Kondič. Novinke v ekipi so Eva Vodušek, Daša Dolenšek in Adrijana Mori, v kader prve ekipe so dodali še Tara Knego in Emo Erman iz ŽNK Krim.

Širina, ki so jo potrebovali

»Evo sem poznal že od prej, kar sama je poklicala in dejala, da bi rada pri nas napredovala. Dašo sem spoznal zdaj. Adrijana pa je tipična profesionalka, dodali smo še dve mladi igralki,« poudari Kondič.
»Naredili smo ekipo, ki je konkurenčna za naslov državnih prvakinj. Zdaj imamo možnost, da smo spet prvaki. Vesel sem, ker imam tisto, kar sem si želel: na vsakem igralnem mestu po dve kvalitetni igralki. Ritem bo naporen, poškodbe, kartoni pa lahko hitro porušijo vse. S tako širino, kot jo imamo zdaj, lahko igramo dve do tri igralne sisteme, kar je zelo pomembna kvaliteta te ekipe,« še dodaja trener Ljubljančank.

Ekipo je zapustila Anja Žvokelj, ki se je preselila v Ajdovščino. »Odločila se je, da bo igrala futsal, zato bo igrala nogomet v Ajdovščini, kjer ni tako zahtevno kot v Olimpiji,« še pristavi Kondič.

Štiri tekme, tri zmage

Njegova ekipa je odigrala štiri pripravljalne tekme. »Smo v poziciji, ko sami odločamo, kdaj bomo igrali kot tudi to, s kom bomo igrali. Tekmice smo izbrali pozorno, pomembno je, s kom igramo. Vse skupaj je bilo na visoki ravni, na treh tekmah pa smo se vrnili do pozitivnega rezultata po zaostanku. Po zaostanku 0:3 v 20. minuti smo s 4:3 premagali Ferencvaros, remizirali smo s poletno, mlado ekipo Sturma. V Osijeku smo premagali ŽNK Osijek, ki je vodilna ekipa hrvaške lige in 13-kratni državni prvak v zadnjih 15 letih. Proti Dinamu se je videlo, da ni ravno naš dan, a smo se po zaostanku pobrali in zmagali,« pristavi Kondič.

Pripravljalne tekme:
ŽNK Olimpija – Dinamo 2:1
ŽNK Olimpija – ŽNK Osijek 3:1
ŽNK Olimpija – Sturm 1:1
ŽNK Olimpija – Ferencvaros 4:3

Sodelovanje z Milanom Mandarićem

Do sprememb je bilo tudi v klubskih pisarnah. Kot so zapisali pri Olimpiji, je bila sklicana izredna skupščina članov kluba, ki jo je sklical predsednik kluba Boris Snedec.  Na skupščini je bilo soglasno sprejeto in potrjeno sodelovanje kluba z uglednim poslovnežem Milanom Mandarićem. »Verjamem, da se bodo z njegovim prihodom tudi zahteve v ženskem nogometu dvignile na višji nivo,« še sklene Kondič, ki z ekipo vse misli usmerja v nedeljsko tekmo, ko v Ljubljani gostujejo Radomljanke.

Tekst: D.P.
Foto: MI-Press/ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po domačih zmagah misli pri kvalifikacijah za ligo prvakinj
    Žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten, za katerega igrata reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 19. septembra v Avstriji, povratna pa 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 15.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura in Krim doma, Olimpija in Primorje v gosteh
    Za nami so uvodne štiri tekme 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Doma sta se zmag veselili ekipi ŽNK Mura Nona in ŽNK Krim, v gosteh sta bili uspešni ŽNK Olimpija Ljubljana ter Primorje Tosla Nutricosmetics. Ana Milović se je s šestimi doseženimi golo zavihtela na vrh lestvice strelk.
  • 15.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Kamere v Kidričevem, generalka za prvakinje
    Kamere Planet TV 2 bodo v Kidričevem, kjer domači Aluminij gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana. Državne prvakinje ŽNK Mura Nona ob 11.30 pričakujejo ŽNK Gažon Le-Log, ob 15. uri se začne tekma Krim – ŽNK Cerklje, ob 16.30 pa še tekma MB Tabor – Primorje Tosla Nutricosmetics. Tekma ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex bo v četrtek, 26.9.
  • 10.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura uspešno tudi doma, vrnitev Ane Milović
    Nedelja je postregla s štirimi tekmami 3. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Primorje Tosla Nutricosmetics, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex ter ŽNK Ljubljana so prišli do zmag. V torek, 10.9., do nove zmage tudi ŽNK Mura Nona.
  • 08.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Vnovič dva prenosa, v nedeljo ob 16. uri
    V mestnem derbiju ŽNK Olimpija Ljubljana gosti Krim (ob 16.00), v Velesovem (tudi ob 16. uri) bo ŽNK Cerklje gostil ŽNK Ljubljano. Ob 16.30 bo ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics gostil Aluminij, ob 18. uri pa se bosta v Radomljah pomerila ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Gažon Le-Log.
  • 02.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Tudi v porazu videla nekaj dobrega
    Končan je 2. krog Ženske nogometne lige Triglav. Na vrhu sta po dvema zmagama ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona. Špela Kolbl je vodilna strelka lige. Prvenstvo se nadaljuje 8.9., tekma v Mariboru pa bo 10.9.
  • 01.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Olimpiji mestni derbi, prva za Aluminij, Cerklje in Primorje
    Uvodna tekma 2. kola Ženske nogometne lige Triglav je bila v petek (Mura je zaradi kvalifikacij za ligo prvakinj že v petek doma s 5:1 premagala ŽNK Radomlje), nedelja pa je prinesla štiri tekme: ŽNK Olimpija Ljubljana je v mestnem derbiju s 5:1 premagala Ljubljano, v derbiju novincev je Aluminij s 4:1 pred kamerami Nzs.si odpravil MB Tabor. V gosteh do prvih zmag v sezoni še ŽNK Cerklje in Primorje Tosla Nutricosmetics.
  • 01.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Spletni prenos iz Kidričevega, mestni derbi v Ljubljani
    Na Obali pri ŽNK Gažon Le-Log gostujejo Cerklje, ŽNK Ljubljana gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, Krim ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics, Aluminij pa MB Tabor.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura Nona do nove zmage
    S tekmo v Murski Soboti, tudi v prenosu na Planet TV2, se je začel 2. krog državnega prvenstva članic. ŽNK Mura Nona je doma s 5:1 premagala ŽNK Radomlje Medex. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prvakinje še okrepile obrambo
    Kravetseva je kariero začela v Rusiji, kjer je bila članica Mordovochka Saransk in FC Zorky Krasnogorsk, nato se je preselila v kazahstaski BIIK Kazygurt, v Italiji je igrala za Fiorentino in Como, bila pa je tudi članica francoskega Reimsa.

DELI NA