22.08.2024 | 2. SNL
Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina

Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.

Petek, ob 17.30: GORICA - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Goričani so se po domačem remiju z velenjskim Rudarjem razveselili še prve zmage, v Kranju so po preobratu premagali ekipo Triglava. Z dvema zadetkoma se je izkazal poletni novinec Nejc Močnik, ki si s tremi goli deli vrh ligaške lestvice strelcev. Na Gorenjskem je vloga prvega junaka zmage pripadla mlademu Maju Blažiču, saj je le dobro minuto po vstopu v igro zadel za slavje gostov. Primorci se bodo v petek znova predstavili na domačem igrišču, v goste pa prihajajo Bistričani, ki po dveh krogih še čakajo na prvi komplet točk. Zasedba trenerja Roberta Pevnika je po uvodnem porazu v Kidričevem remizirala z Ilirijo, čeprav so Ljubljančani že vodili z 0:2. Prednost gostov sta izničila Jaša Martinčič in Stanislav Krapuhin. V prejšnji sezoni so oba dvoboja dobili Goričani, kdo bo boljši tokrat?

 

Petek, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Beltinčani so uspešno zakorakali tudi v sezono 2024/25. Uvodoma so bili na svojem igrišču boljši od Grosupeljčanov, v drugem krogu pa so se z visoko zmago vrnili še iz Velenja. “Žuti” so v Šaleški dolini zabili kar pet zadetkov, dvakrat je bil uspešen poletni novinec Jura Štimac, ki je odločil že prvo tekmo prvenstva. So Beltinčani v Hrvatu dobili pravega naslednika Roberta Čakša, ki si je s predstavami v prvi polovici prejšnje sezone priigral selitev na prvoligaške zelenice. Po Triglavu in Rudarju bo naslednji nasprotnik čete Damjana Gajserja kranjski Triglav, ki za zdaj še ni potrdil visokih ciljev izpred začetka prvenstva. “Orli” imajo po dveh krogih na svojem računu točko s tekme proti Iliriji, pred dnevi pa so morali na domačem igrišču čestitati Goričanom. A pozor, Beltinčani so doslej izgubili vseh sedem medsebojnih tekem s Kranjčani. Bodo Gorenjci tudi letos trn v beltinski peti?

 

Petek, ob 18.00: ALUMINIJ - TABOR SEŽANA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Gašper Vodeb (Tabor)

V petkovem terminu bo odigrana še tekma v Kidričevem, Aluminij bo po uspešnem odprtju sezone tretjo zmago napadal proti Taboru. Sežanci, ki so v prvem krogu pokleknili v Dekanih, so rane zacelili z domačo zmago proti Dravinji, v konjiško mrežo so pospravili kar štiri žoge. Po dvakrat sta v polno merila Federico Rose in Krasimir Todorov. Na drugi strani velja v taboru domačih izpostaviti Emirja Saitoskega, ki po poletni selitvi iz Mure dokazuje, da je v “šumi” hitro zadihal s polnimi pljuči. Nekdanji član Domžal se je z evrogolom izkazal že na tekmi proti Bistrici, pred dnevi pa je bil z dvema zadetkoma junak zmage rdečih v sosedskem derbiju z Dravo. Po dveh štajerskih obračunih bo nasproti Kidričanov stala primorska zasedba, Kraševci pa po štirih medsebojnih srečanjih v 2. SLN še čakajo na prvo točko.

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - DRAVA PTUJ
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

V moštvu Ilirije verjetno niso pretirano zadovoljni s točkovnim izplenom uvodnih dveh preizkušenj. Ljubljančani so imeli tako proti Triglavu kot Bistrici že dva zadetka prednosti, a so obakrat iz rok izpustili vodstvo in tako imajo namesto šest, na svojem računu le dve točki. Ekipa Mikija Kondića bo v tretjem krogu gostila ptujsko Dravo, zeleno-beli iz prestolnice pa se bodo morali na domačem igrišču znajti brez prvega vratarja Nejca Dermastije, ki je bil izključen v končnici tekme z Bistričani. Ptujčani bodo v Ljubljani lovili prvo zmago po vrnitvi med drugoligaše, po remiju v Slovenskih Konjicah so brez točk ostali v sosedskem derbiju z Aluminijem. “Kurenti” so po zadetkih Nicka Hanika Horvata in Simona Rogine sicer prišli do preobrat in vodstva z 2:1, a je nato dvakrat udaril Emir Saitoski.

 

Sobota, ob 17.00: TKK TOLMIN - SLOVAN
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije boste lahko v soboto spremljali dvoboj Tolmina in Slovana. Ljubljančani so se med drugoligaše vrnili s točko, čeprav so bili na novomeškem Portovalu že na pragu zmage, v drugem krogu pa so na Kodeljevem morali čestitati Grosupeljčanom. Rdeče v soboto čaka dolga pot v Tolmin, k moštvu, ki je po uvodnem porazu z Biljami premagalo Krko. V dolenjski prestolnici se je z dvema zadetkoma izkazal poletni novinec Kalani Almeida, ki se je v prejšnji sezoni dokazoval v dresu Gorice. Tolmin in Slovan se v 2. SNL še nista srečala, sta pa osem tekem odigrala v tretjeligaškem tekmovanju. S petimi zmagami so uspešnejši Primorci, Slovan pa je s štirih gostovanj v Tolminu prinesel zgolj točko.

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - KRKA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Novomeščani so imeli v lanskoletni sezoni precejšnje težave na domačem Portovalu. Krka je bila s 13 točkami in zgolj tremi zmagami najskromnejša domača ekipa 2. SNL, podobnemu scenariju pa smo vsaj za zdaj priča tudi v uvodu sezone 2024/25. Dolenjci so z golom v izdihljajih tekme s Slovanom še uspeli izvleči točko, v obračunu s Tolminom pa so morali priznati poraz. V drugem krogu so se pod poraz podpisali tudi Dekančani, tokratni tekmeci Novomeščanov. Primorci so se po tem, ko so v primorskem spopadu premagali sežanski Tabor, praznih rok vrnili z gostovanja v Biljah. Kdo bo uspešnejši v tretjem krogu 2. SNL? Čeprav je Krka dobila polovico od 12 medsebojnih obračunov, pa velja dodati, da so se farmacevti s šestih gostovanj v Dekanih zgolj enkrat vrnili z zmago.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVINJA - BILJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /

Osmerica klubov na prvih dveh tekmah nove sezone še ni našla recepta za zmago, med njimi je tudi Dravinja. Konjičani so za zdaj edino točko osvojili v štajerskem obračunu z Dravo, v drugem krogu pa so klonili na Krasu. Precej bolje so v prvenstvo zakorakali Biljenci, saj so črno-beli ena od treh ekip s šestimi točkami na svojem računu. Zasedba mladega trenerja Žige Pahorja je uvodoma slavila v Tolminu, pred dobrim tednom pa je na domači zelenici premagala še Dekane. Primorski dvoboj sta v drugem polčasu odločila Leon Marinič in Eldin Koštić, Jure Lipičar pa je še drugič v aktualni sezoni zaklenil svoja vrata. Biljenci so sicer še edini, ki v letošnjem prvenstvu še niso prejeli zadetka.  Se bo niz nadaljeval tudi v Slovenskih Konjicah?

 

Nedelja, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: /

Tretji krog drugoligaškega tekmovanja bodo z edino nedeljsko tekmo sklenili nogometaši Brinja in Rudarja. Velenjčani so po visokem domačem porazu proti Beltinčanom zdrsnili na dno ligaške razpredelnice, Grosupeljčani pa so se po porazu na prekmurski ravnici razveselili zmage v prestolnici. Četa Gorana Markovića je na Kodeljevem premagala zasedbo Slovana, zadetek za zmago z 1:2 je dosegel Nejc Klašnja. Dolenjci bodo srečanje gostili v bližnji Ivančni Gorici in ne v svojem Grosuplju, saj v Športnem parku Brinje poteka prenova osrednjega igrišča. Tam so pred dnevi izgubili pokalni dvoboj s Krko, kako uspešni bodo v ligaški preizkušnji?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA