25.09.2024 | 2. SNL
Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem

Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.

Petek, ob 15.30: SLOVAN - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Spored osmega kroga 2. SNL bodo s petkovo tekmo v prestolnici odprli nogometaši Slovana in Bistrice. Ljubljančani na sedmih tekmah še niso slavili zmage, s štirimi točkami pa s Tolminom in Rudarjem zasedajo začelje lestvice. Bistričani imajo na svojem računu dve točki več in se nahajajo na 12. mestu ligaške razpredelnice. Tako Slovan kot Bistrica v osmi krog prvenstva vstopata po porazu v sedmem krogu, Štajerci so s 3:1 klonili v Kranju, Ljubljančani pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Tudi tretji poraz v letošnji sezoni je bil tesen, Dravinja je slavila z minimalno prednostjo, zasedba s Kodeljevega pa prvič v letošnji sezoni ni zatresla nasprotnikove mreže. Bistričani, ki so se prve zmage razveselili v šestem krogu, so v letošnji sezoni zadeli na vseh sedmih preizkušnjah, a drži tudi to, da so vselej prejeli vsaj en zadetek. Bo štajerska obramba trdnejša v Ljubljani?

 

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Tako kot Slovan in Bistrica, se tudi Drava trenutno nahaja v začelju lestvice, Ptujčani so na sedmih tekmah vknjižili pet točk. "Kurenti" so svoj račun obogatili minuli konec tedna, ko so brez zadetkov remizirali z zadnjimi Velenjčani, sobotni nasprotnik v osmem krogu pa bo vsaj na papirju zahtevnejši, saj v najstarešje slovensko mesto prihaja Triglav. Kranjčani so neporaženi na zadnjih petih ligaških tekmah, po dveh remijih pa so v prejšnjem krogu ugnali Bistrico. Čeprav so Gorenjci trenutno sedmi, vodilna Gorica s tremi točkami naskoka še ni pobegnila, že zadnji septembrski krog pa lahko poskrbi za nove rošade v razvrstitvi klubov. Drava in Triglav se bosta v 2. SNL srečala desetič, prvič po sezoni 2021/22, ko so Kranjčani tako na gostujoči kot domači tekmi dosegli pol ducata zadetkov. So lahko "orli" tako učinkoviti tudi v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: BILJE - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Gašper Gaberšek Rotovnik in Tine Koron (Bilje)

Biljenci so se z najdaljšega gostovanja v letošnji sezoni vrnili praznih rok. Zadetka Divina Igweja Ikonneja in Stjepana Oštreka sta bila v Beltincih usodna za Primorce, ki bodo prvo polovico jesenskega dela sezone sklenili z domačo tekmo proti sosedom na drugoligaški lestvici. V Dolinci bodo gostovali Grosupeljčani, ki jih čaka še en primorski nasprotnik. Četa Gorana Markovića je pred dnevi remizirala s Sežanci, ki so ob polčasu obračuna v Ivančni Gorici vodili z dvema goloma prednosti. Dolenjce sta do točke popeljala Josip Marinić in Josip Ivan Zorica. Tekmeca sta se v 2. SNL srečala štirikrat, vselej pa so se zmage veselili v taboru gostov. Bo tako tudi v sobotnem popoldnevu?

 

Sobota, ob 16.00: TKK TOLMIN - GORICA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Robert Čosić (Gorica)
Neposredni prenos: NZS

Na Primorskem bodo v sobotnem delu sporedu odigrana kar tri srečanja, Tolmin bo na Brajdi pričakal vodilno Gorico. Goričani so se na prvo mesto vrnili z minimalno zmago proti Krki, spopad z Novomeščani je z golom odločil Adriano Bloudek, medtem ko so Tolminci doživeli nov poraz, že četrtega v nizu. Negativna serija je bila usodna za trenerja Janija Šturma, nekdanjega napadalca Gorice pa je na klopi rdeče-črnih nasledil dosedanji pomočnik Rok Marinič. Lahko prav on preobrne rezultatsko krivuljo Tolmincev? Goričani bodo zahteven nasprotnik, saj "plavo-beli" to sezono v ligaškem tekmovanju še ne poznajo poraza, a na dveh dosedanjih tekmah še niso uspeli ugnati Tolmina. Lanskega oktobra so v Novi Gorici slavili gostje, majski obračun v Tolminu pa se je končal z delitvijo točk.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Benjamin Dalipi (Dekani)

Dekančani so dobro zakorakali v sezono 2023/24, zasedba trenerja Alena Šćulca je s 13 točkami šesta, Primorci pa so neporaženi na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah. Zmagovalno serijo Dekanov, ki so za tri zaporedna slavja premagali Tolmin, Slovan in Dravinjo, je v Kidričevem zaustavil Aluminij, spopad na štajerskih tleh se je končal z rezultatom 1:1. V slovensko Istro v soboto prihaja ekipa Ilirije, ki je po Biljah na domačem igrišču premagala še Tolmin, z osmimi točkami pa se je vsaj nekoliko oddaljila od dna lestvice. Golden Okocha je bil znova junak Ilirije, napadalec pa se je s petim zadetkom povzpel na vrh ligaške lestvice strelcev. Lahko Nigerijec in soigralci v soboto prekrižajo načrte Primorcev? Polovica od desetih medsebojnih tekem v 2. SNL se je doslej končala brez zmagovalca.

 

Nedelja, ob 15.00: DRAVINJA - ALUMINIJ
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Mario Šubarić (Aluminij)
Neposredni prenos: Sportklub

Kamere Sportkluba bodo pospremile štajerski obračun Dravinje in Aluminija. Gre za dvoboj četrtega in petega kluba 2. SNL, tako Konjičani kot Kidričani pa so doslej zbrali 13 točk. Zasedbi Almirja Sulejmanovića in Jure Arsića tako ostaja v igri za najvišja mesta, z boljšo popotnico pa se v spopad podajajo gostitelji tekme. Konjičani so z novim zadetkom Matica Kopača, ki je letos dosegel že pet zadetkov, premagali moštvo Slovana, Kidričani pa so se morali zadovoljiti z neodločenim izidom. "Šumari" so z golom Vida Kodermana resda hitro povedli, a so Dekančani še hitreje izenačili, rezultat pa se v nadaljevanju srečanja ni spremenil. V trenutni sestavi 2. SNL gre za dvoboj z eno najdaljših tradicij, saj sta kluba od leta 2000 odigrala že 30 medsebojnih tekem, pa čeprav nazadnje aprila 2015. Dravinja je slavila 12-krat, Aluminiju je pripadla še ena tekma več.

 

Nedelja, ob 16.00: KRKA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Jan Majcen (Beltinci)

V nedeljo bosta odigrani še dve preizkušnji, Krka bo na Portovalu gostila Beltince. Prekmurci so se z domačo zmago proti Biljam povzpeli na tretje mesto lestvice, s 13 točkami pa poveljujejo skupinici štirih ekip z enakim izplenom. Slabše je šlo v sedmem krogu prvenstva Novomeščanom, saj so Dolenjci izgubili v Novi Gorici. Četa Adnana Zildžovića tako ostaja pri sedmih točkah, tri je v zbirko dodala na zadnji domači preizkušnji, ko je z golom Marka Glihe premagala Ilirijo. Čeprav "farmacevtom" na domačem igrišču še ni steklo, pa pogled na medsebojne tekme kaže, da Prekmurci nimajo pretirano dobrih izkušenj z nedeljskim tekmecem. Pet od skupno desetih dvobojev se je končalo s slavjem Novomeščanov, Beltinčani so slavili dvakrat, obakrat na Portovalu.

 

Nedelja, ob 16.00: TABOR SEŽANA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Žiga Dajčman (Rudar)

Sežanci so bili v Ivančni Gorici, kjer svoje tekme gostijo Grosupeljčani, že na pragu zmage, a so v drugem polčasu zapravili prednost dveh zadetkov. Remi na dolenjskih tleh ni bil dovolj, da bi Kraševci ostali na vrhu 2. SNL, vodstvo pa so tako znova predali Goričanom. Rdeče-črni se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti v nedeljo, ko bodo na domačem igrišču pričakali Velenjčane. "Knapi" še niso našli recepta za prvo zmago v letošnjem prvenstvu, nazadnje so brez zadetkov remizirali z Dravo. Nogometaše Rudarja v osmem krogu čaka še zahtevnejša naloga, saj je Tabor neporažen na zadnjih šestih tekmah 2. SNL, Sežanci pa so izgubili zgolj v prvem krogu v Dekanih. Se bo serija obeh klubov nadaljevala tudi v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2024 | 2. SNL
    Kranjčani podaljšali zmagovalno serijo in skočili na vrh lestvice
    S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.
  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 13.10.2024 | 2. SNL
    Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince
    Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

DELI NA