Vnovič dva prenosa, v nedeljo ob 16. uri

Pred nami je 3. krog Ženske nogometne lige Triglav. V nedeljo so na sporedu štiri tekme. V mestnem derbiju ŽNK Olimpija Ljubljana gosti Krim (ob 16.00), v Velesovem (tudi ob 16. uri) bo ŽNK Cerklje gostil ŽNK Ljubljano.

Ob 16.30 bo ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics gostilo Aluminij, ob 18. uri pa se bosta v Radomljah pomerila ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Gažon Le-Log.

V torek, 10.9., bo na sporedu še tekma MB Tabor in ŽNK Mura Nona.

Ženska nogometna liga Triglav, 3. krog, 8.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Krim (16.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Cerklje – ŽNK Ljubljana (16.00) (prenos na Planet TV 2)
Primorje Tosla Nutricosmetics – Aluminij (16.30)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Gažon Le-Log (18.00)

10.9.
MB Tabor – ŽNK Mura Nona (17.00)

Lestvica strelk:
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 5
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 4
Laura Šenk (ŽNK Olimpija Ljubljana) 4

Skoraj šest let 

V 16. uri se bosta pred kameri pomerili domača Olimpija in Krim. Olimpija ima po dveh tekmah šest točk, Krim tri. Olimpija je dosegla že 18 golov v tej sezoni, trener Zdenko Maučec pa si želi, da bi z dobrimi igrami nadaljevali. Trener Maučec prizna, da ima nekaj težav s sestavo ekipe, te viroze in nagla sprememba vremena so terjale svoj davek. „Kljub temu ekipa deluje dobro, smo motivirani in komaj čakamo nedeljsko tekmo,“ sporoča trener Maučec. „Sam imam tako vizijo, da se kaj veliko ne ukvarjamo s tekmicami. Verjamem v naše punce, imamo kvaliteto. Igramo ekipni nogomet, ki prinaša rezultat. Včasih je težje, včasih lažje. Se pa znamo potem s korekcijami prilagajati tekmecu,“ dodaja trener Olimpije.

„V nedeljo nas čaka tekma z Olimpijo. Zavedamo se, da bo ena težjih v sezoni. Ne glede na nasprotnika gremo v tekmo s pozitivno miselnostjo. Skušale bomo iztržiti maksimalno, kar bomo lahko,“ v imenu ŽNK Krima tekmo napove kapetanka Rubi Krmelj.

Krimovke so na zadnji domači tekmi proti Ajdovkam navdušile, zmaga je šla v Vipavsko dolino (3:4), a so zbrani ljubitelji nogometa uživali v dobri predstavi. Trener Žiga Grgasovič si želi, da bi ekipa tako hrabro reagirala tudi proti Olimpiji. V dosedanjih medsebojnih tekmah je Krim enkrat premagal Olimpijo – v ponedeljek bo šest let od te zmage – 4:5 je bilo za krimovke.

Popraviti vtis

V Velesovem se bosta pred kamerami pomerila domači ŽNK Cerklje in ŽNK Ljubljana. Gorenjke so pri treh točkah, pred tednom dni so ugnale ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana na prvo zmago v novi sezoni še čaka: v 1. krogu so remizirale z Ajdovkami (1:1), v 2. kolu pa so klonile proti Olimpiji (1:5). Ekipi sta dosedaj odigrali sedem tekem, vse so dobile Ljubljančanke. „V nedeljo nas čaka tekma z ŽNK Cerklje in vsi se je že veselimo. Cilj je popraviti vtis in zmagati. Pričakujem dobro in zanimivo tekmo ter upam, da domov prinesemo tri točke,“ tekmo na Gorenjskem napove Katjuša Kern, ki se nadeja prve zmage.

Ne bežijo od vloge favoritinj

Ajdovke so v prvih dveh kolih pokazale, da so dobra ekipa, njihove napovedi in pričakovanja pa imajo realne osnove. To bi veljalo potrditi tudi v nedeljo, ko doma gostijo novinke ekipo Aluminija.

„Tekmo z Aluminjem želimo odigrati na najvišjem možnem nivoju. Prikazati želimo hitro napadalno igro in narediti vse, da ne prejmemo zadetka. Aluminij spoštujemo in nikakor ne podcenjujemo, saj se vsaka tekma začne z rezultatom 0:0. Ne bežimo pa od vloge favorita in želimo narediti vse, da vse točke ostanejo v Ajdovščini,“ trener Peter Kristan z ekipo ne beži od vloge favorita na tekmi proti novinkam v ligi. Le te prihajajo v Ajdovščino na krilih zmage – v nedeljo so bile boljše od Mariborčank.

Prvič doma v ligi

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo po sredini pokalni zmagi v nedeljo odigrala prvo domačo prvenstveno tekmo. V goste jim prihaja ŽNK Gažon Le-Log. To bo 3. medsebojna prvenstvena tekma, prvi dve so dobile Radomljanke, ki so slavile tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju.

„Čaka nas prva domača ligaška tekma proti nasprotnicam, s katerimi smo se poleti že pomirile. Menim pa, da nismo več ista ekipa kot na začetku pripravljalnega obdobja, in smo napredovale s tekme v tekmo. V nedeljo bo treba odigrati predvsem hitro in natančno, cilji pa ostajajo visoki in enaki kot pred vsako tekmo,“ za klubsko spletno stran napoved Nika Bazjak.

V dresu gostij bo tudi Žana Galjot (na posojo je prišla iz Radomelj), ki je v ekipi ŽNK Gažona zamenjala poškodovano Nadine Ferk.

„Najprej bi rad čestital ŽNK Mura Nona za izvrstne igre v kvalifikacijah za ligo prvakinj in napredovanje v 2. kolo. Zdaj pa nazaj v Slovenijo: pred nami je zahtevno gostovanje, žal smo ostali še brez dveh igralk. Rezultati, ki smo jih dosegli na začetku te sezone, niso realen pokazatelj. Se pa veselimo nadaljevanja sezone, ko se bomo z našimi primernimi tekmicami borili za točke,“ pa v napovedi pove trener Primork Robert Zirnstein.

Tekst: D.P.
Foto: P.D./ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Z desetimi klubi in novo grafično podobo
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige 1. SŽNL Triglav Zdravje. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje.
  • 03.05.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 28.04.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 16.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.

DELI NA