13.09.2024 | 1. SFL
V pričakovanju 2. kroga 1. SFL

Pred nami je 2. krog 1. SFL. Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin. Ekipa Silika je tokrat prosta.

1.SFL, 2. krog, 13.9.
KMN Bronx Škofije – Kix Ajdovščina (20.00)
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Sevnica – THE Nutrition Extrem (20.00)
PJ Joco Benedikt – FC Trzin Mobi Arena (20.30)

Prva za Sevnico

V Sevnici se bosta pomerila domači klub in THE Nutrition Extrem. Obe zasedbi prihajata na tekmo v zdesetkanih postavah. Sevničani bodo odigrali sploh prvo tekmo 1. SFL v tej sezoni, ekipa iz Sodražice pa je v 1. krogu remizirala doma z Mlinšami.

„Ne vem, kaj pričakovati po težkem remiju v zadnji minuti proti Mlinšam. Vidim, da so nam malce dol padle glave po tem remiju. A smo kljub temu dobro trenirali in se pripravili. Smo pa ostali še brez Nika Ambrožiča, ki bo manjkal zaradi službenih obveznosti. Zagotovo nas čaka zahtevno gostovanje pri Sevnici, ki je tudi za nas velika neznanka. Je pa bilo na tekmah v Sevnici vedno zahtevno in težko,“ priznava trener Nik Jelič, ki vodi THE Nutrition Extrem.

„Kolikor smo lahko smo se pripravili. Bo pa še dosti dela,“ pove trener Sevnice Matej Zakšek, ki ga z ekipo čaka uvodna tekma 1. SFL. Danes ne bodo v popolni postavi: službe in bolezni so vplivale na to. „Najprej moramo nekaj odigrati, potem bomo videli, kam sodimo,“ je previden trener Zakšek, ki verjame, da bodo do januarja strnili svoje vrste in se potem borili tudi za višja mesta.

Dobovec bi ponovil 1. polčas, Oplast na najlažjo tekmo

V Rogaški Slatini pri prvaku Dobovcu gostuje Oplast. Obe zasedbi, Dobovec je bil boljši od Dobrepolja, Oplast od Benedikta, sta v 1. kolu zmagali. Ne ponavljamo se: oboji so doživeli precej sprememb pred sezono, tudi menjavo na trenerskem mestu. A sezona je v teku, želja pa točke, napredek mladih in dokazovanje. Tega ne obeh straneh ne manjka.

„Vemo, da nas čaka zahteven tekmec. Oplast spoštujemo. Si pa želim, da odigramo na ravni, kot se pričakuje od Dobovca. Treniramo dobro. Tekma pa bo pokazala, ali premoremo dovolj kvalitete,“ pred obračunom pove trener Rok Mordej. Ob tem ne pozabi pohvaliti svojih fantov za zmago proti Dobrepolju. „Prvi polčas je bil tak, kot ga želim. Hitro smo se gibali, imeli smo veliko spuščenih žogo na sidraša,“ Mordej spomni na rezultat 0:5 v korist Dobovca. „V nadaljevanju smo dobili dva gola in padli. A moramo vedeti, smo ekipa v procesu nastajanja,“ sklene Mordej. V domači ekipi bo manjkal Ante Matan.

Oplast odhaja v Obsotelje. „Vsi igralci so na voljo. Čaka nas tekma z državnim prvakom. To so tekme, ko nimaš kaj izgubiti. Bo pa ta tekma pokazala, koliko smo vredni v tej sezoni,“ gostovanje pri Dobovcu napove trener Alen Đerić.

Primorski derbi

Na Škofijah vnovič primorski derbi. „Veseli smo, ker igramo z Ajdovci. Upam, da se zbere čim več ljudi,“ se nadeja Alen Mordej, trener Bronxa, ki bo v 2. kolu doma gostil ajdovske Kixe. „Po 1. kolu nisem bil zadovoljen s tekmo v Trzinu, a gremo naprej. Pričakujem pa bistveno boljši pristop mojih igralcev. Borbenost, pristop, volja, želja in garanje v obrambi: to nas mora krasiti. Če tega ni, potem nismo to mi,“ je jasen trener Mordej, ki je vesel, da se jim je zadnji hip pridružil tudi hrvaški igralec Danis Hrgota, ki se bo danes predstavil tudi domačim navijačem. Tokrat brez Tilna Cupina.

Stara znanca

ŠD Mlinše imajo po 1. kolu točko, Dobrepolje na točke še čaka. Vsi ljubitelji futsala pa vedo, da se danes obeta v Zagorju pravi prvenstveni obračun.

„Pripravili smo se na ekipo Mlinš. Vemo, da nas čaka zahtevna in trda tekma. Tako so vedno naše medsebojne tekme. Pripravili smo se na njihovo igro, bomo pa morali biti odločni, agresivni in osredotočeni,“ trener Dani Kaljevič v imenu FK Dobrepolje napove tekmo, na katero Kaljevič odhaja z vsemi razpoložljivimi igralci, kar so sladke trenerske skrbi.

„Sezono smo začeli dobro: v Sodražici smo dobili točko. Med tekmo smo upali celo na tri, a je končna delitev plena povsem pošten rezultat,“ se Gregor Ceglar, trener Mlinš pomudi na tekmi 1. kroga, potem pa vse misli usmeri na petkov obračun v Zagorju – to bo prva domača prvenstvena tekma Mlinšanov v tej sezoni.

„Na vsaki tekmi nas zanima zmaga – se pa zelo veselimo tekmo proti Dobrepolju, saj imamo z njimi bogato zgodovino tekem – tako v 1. SFL kot v 2. SFL,“ nadaljuje Ceglar. „Igramo doma, verjamem, da se bo zbralo veliko gledalcev, ki bodo imeli kaj videti. Letošnje Mlinše so zanimive in raznolike, gojimo različne stile futsala, naša udarna moč pa igra na sidraša – kjer prednjači trojec Skrinjar, Osredkar, Lipovšek,“ še dodaja Ceglar.

Po prve točke

V prvem kolu sta povratnik PJ Joco Benedikt in novinec FC Trzin Mobi Arena izgubila svoji tekmi. Tokratna tekma pa bo nova priložnost za oboje. V Benediktu pričakujejo lepo število gledalcev, ki bodo pozdravili vrnitev ekipe ob 20-letnici kluba v 1. SFL. S svojo računico pa prihajajo v goste tudi gostje, ki so se izkazali z nekaj potezami in tudi igro v 1. krogu proti KMN Bronx Škofije.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    Enajsterica pripravljena na novo sezono
    Pred nami je nova 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Štela bo 11 ekip, prvič v 1. SFL igra FK Trzin, povratnika v 1. SFL sta PJ Joco Benedikt in ajdovski Kixi. Štirje klubi v sezono vstopajo z novimi trenerji.
  • 04.09.2024 | 1. SFL
    Hvaležen za priložnosti, minute mladim igralcem
    Nove sezone v 1. SFL se veselijo tudi v taboru KMN Bronx Škofije, kjer pa imajo novega trenerja, na to mesto je bil imenovan nekdanji reprezentant Alen Mordej.
  • 03.09.2024 | 1. SFL
    V Mlinšah pripravljeni na novo sezono
    Po treh tednih dela in priprav so nared za uvodni krog 1. SFL, ki bo v petek 6.9. Priprave je vodil trener Ceglar, ki je skupaj s kondicijskim trenerjem Angelom Korico skrbno načrtoval vsak detajl treninga. Ekipa je doživela nekaj sprememb.
  • 02.09.2024 | 1. SFL
    Stop rasizmu
    Vodilni organ svetovnega nogometa je dejal, da bo gesta "Brez rasizma", ki bo opolnomočila nogometne posameznike, kot so igralci, sodniki in uradniki ekip, "izvedena kot del obstoječega postopka v treh korakih" na turnirju in tekmah.
  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.

DELI NA