15.08.2024 | 2. SNL
V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi

Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.

Petek, ob 17.45: TRIGLAV KRANJ - GORICA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

V petkovem sporedu bosta odigrani dve tekmi, v drugi krog prvenstva bodo s tekmo pred kamerami Sportkluba kot prvi vstopili nogometaši Triglava in Gorice. Tako Kranjčani kot Goričani so novo sezono odprli z neodločenim rezultatom. Čeprav so tudi Primorci lovili zaostanek, so bili z osvojeno točko verjetno bolj zadovoljni v gorenjski zasedbi. Orli so namreč v obračunu z Ilirijo še na začetku 90. minute zaostajali za dva zadetka, nato pa so odlično izkoristili izključitev Mihe Špernjaka. Najprej je v polno meril Kristian Dakič, v 95. minuti pa je izid poravnal Mateo Cipi. Goričani so po polovici dvoboja z Rudarjem izgubljali z 0:2, z goli Luke Bulatovića, Adriana Bloudka in Nejca Močnika pa so prišli do preobrata, kar pa vseeno ni bilo dovolj za zmago vrtnic. Kdo bo boljši v Kranju?

 

Petek, ob 18.30: KRKA - TKK TOLMIN
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Tako kot Kranjčani, so tudi Novomeščani vse do zaključnih sekund tekme s Slovanom lovili izenačujoči zadetek, dočakali pa so ga v 96. minuti, ko je za točko Dolenjcev zadel Veron Šalja. "Farmacevti" bodo tudi v drugem krogu prvenstva igrali na domačem igrišču, na Portovalu bodo gostili ekipo Tolmina. Rdeče-črni so se v novo sezono 2. SNL podali z domačim porazom v primorskem spopadu z Biljami, kako uspešni bodo v Novem mestu? Spomladi so se z gostovanja na Dolenjskem vrnili s točko, v Športnem parku Brajda pa so se zmage razveselili nogometaši Krke.

 

Sobota, ob 17.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Anže Šepec
Prepoved igranja: Miha Špernjak (Ilirija)

Sobota bo postregla s štirimi drugoligaškimi obračuni, Bistričani se bodo pred domačimi gledalci pomerili z Ilirijo. Ljubljančani so bili v dvoboju s Triglavom na pragu zmage, a po izključitvi Mihe Špernjaka in dveh zadetkih Kranjčanov v izdihljajih tekme niso uspeli ohraniti prednosti. Tudi Bistričani so štajerski spopad v Kidričevem odprli z golom za vodstvo, vendar zadetek Antonia Lebarja ni zadostoval za uspešen debi trenerja Roberta Pevnika. Aluminij je z goloma v drugem polčasu prišel do preobrata in zmage, Bistrica pa je ostala tudi brez točke. Bodo rdeči izpod Pohorja uspešnejši v obračunu proti moštvu iz prestolnice? Ilirija po štirih drugoligaških tekmah z Bistrico še čaka na prvo točko.

 

Sobota, ob 17.30: DRAVA PTUJ - ALUMINIJ
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /

Štajerski spopad sosedov na Ptuju bo eden od vrhuncev drugega kroga 2. SNL. Ptujčani in Kidričani se bodo v drugoligaškem tekmovanju pomerili prvič po sezoni 2015/16, v kateri so se sosedje pomerili trikrat. Oktobra 2015 so se v Kidričevem veselili Ptujčani, marca 2016 na Ptuju ni bilo zmagovalca, prvomajski obračun v Kidričevem pa so s kar 8:0 dobili nogometaši Aluminija. "Šumari" so omenjeno sezono zaključili na drugem mestu lestvice, štiri točke pred tretjeuvrščenimi "kurenti". Kdo bo višje ob koncu sezone 2024/25? Drava se je na drugoligaške zelenice vrnila s točko v Slovenskih Konjicah, Aluminij pa je po preobratu, za katerega sta poskrbela Emir Saitoski in Miklos Barnabas Tanyi, dobil še en sosedski obračun z Bistrico.

 

Sobota, ob 17.30: VITANEST BILJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Nogometaše Bilj po zmagi v Tolminu čaka še en primorski obračun, črno-beli se bodo domačim pristašem predstavili s tekmo proti Jadranu iz Dekanov. Moštvo stratega Alena Šćulca je prvenstvo ravno tako odprlo s primorskim dvobojem, Dekančani so bili na domačem igrišču z rezultatom 3:1 boljši od Tabora. Sežansko mrežo so zatresli Nejc Bračko, Matija Burin in Benjamin Dalipi, tolminsko-biljenski dvoboj pa je v korist gostov odločil Thomas Breganti. V prejšnji sezoni sta se tekmi v Biljah in Dekanih končali z neodločenim izidom, s štirimi zmagami pa skupno 11 medsebojnih tekmah pa so nekoliko uspešnejši Biljenci. Lahko dekanska zasaedba v soboto izniči prednost Biljencev?

 

Sobota, ob 20.15: RUDAR VELENJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Sobotni spored tekem drugega kroga bodo z večernim srečanjem sklenili nogometaši Rudarja in Beltincev. Prekmurci so, kot že zapisano, v novo drugoligaško sezono zakorakali z zmago, potem ko so na domači zelenici po preobratu premagali Grosupeljčane. Ekipa trenerja Damjana Gajserja je izenačila z golom Marina Rantaše, četrt ured pred koncem dvoboja pa je za slavje "žutih" zadel beltinski debitant Jura Štimac. Velenjčani so sezono pričeli z remijem, čeprav so po polovici gostovanja v Novi Gorici vodili z 2:0. Miha Sitar je na prvi tekmi v dresu knapov dosegel dva zadetka, po domačem preobratu pa je za delitev točk poskrbel Shakeone Satchwell, še en poletni novinec v ekipi Simona Sešlarja. Beltinčani so s štirih drugoligaških gostovanj v Šaleški dolini prinesli tri zmage, kdo bo uspešnejši v sobotnem večeru?

 

Nedelja, ob 17.30: TABOR SEŽANA - DRAVINJA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

V nedeljo bosta odigrani še tekmi v Ljubljani in Sežani, nogometaši Tabora bodo na domačem Krasu pričakali konjiško Dravinjo. Štajerci se na Primorsko odpravljajo po domačem remiju proti ptujski Dravi, edini nedeljski obračun uvodnega kroga se je končal z rezultatom 0:0. Sežanci so bili že dan prej neuspešni v Dekanih, v primorskem spopadu so klonili trikrat. Bo kraševska obramba trdnejša na domačem igrišču? Nedeljska nasprotnika sta se doslej v 2. SNL srečala šestkrat, ob štirih zmagah Konjičanov pa so prvo slavje na medsebojnih tekmah aprila dočakali tudi nogometaši Tabora.

 

Nedelja, ob 17.30: SLOVAN - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Kristjan Trdin (Brinje)

Slovan se je v drugoligaško druščino vrnil s točko, čeprav so bili Ljubljančani v Novem mestu na pragu odmevne zmage. Tian Pantelić je zasedbo s Kodeljevega v prednost popeljal v 13. minuti, Krka pa je izenačila v zadnjem napadu, v 96. minuti srečanja. Tudi Grosupeljčani so dobro odprli dvoboj z Beltinci, na prekmurski ravnici so z enajstmetrovko Josipa Ivana Zorice povedli v 16. minuti, po hitrem izenačenju gostiteljev pa so bili ob točke kmalu po izključitvi Kristjana Trdina, pa čeprav so v končnici tekme zapravili najstrožjo kazen. Dolenjci se v nedeljo odpravljajo še na eno gostovanje, tokrat v bližnjo Ljubljano, na Kodeljevo, kamor se po dolgem čakanju znova vrača drugoligaški nogomet. Kakšen bo domači debi Slovana?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.
  • 15.05.2024 | 2. SNL
    Primorje in Nafta v posreden boj za prvo mesto, Bilje, Dravinja, Krka, Ilirija in Tabor pa za obstanek
    Zadnji krog 2. SNL bo dal dokončne odgovore glede tega, kdo se bo razveselil neposrednega napredovanja med elito in kdo se bo od drugoligaške druščine poslovil na nasprotnem koncu lestvice. Prenos tekem med Nafto in Dravinjo ter Taborom in Primorjem si boste lahko ogledali na Sportklubu, kamera NZS pa bo tokrat v Grosupljem, kjer gostuje Ilirija.
  • 13.05.2024 | 2. SNL
    Primorje krog pred koncem skočilo na vrh lestvice
    Nogometaši ajdovskega Primorja so krog oddaljeni od vrnitve med elito slovenskega nogometa. V predzadnjem, 29. krogu 2. SNL so izkoristili spodrsljaj do zdaj vodilne Nafte in se z zmago s 4:0 proti Triglavu zavihteli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.
  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.

DELI NA