V nedeljo še v Ajdovščini, Ljubljani in Mariboru

V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje. Že v 1. kolu dva prenosa: ob 11. uri iz Velesovega v spletnem prenosu na Nzs.si, zvečer ob 20. uri pa še prenos na Planet TV-ju.

Sezono bosta začeli ekipi Cerkelj in Radomelj Medexa, ki se bosta v nedeljo merili ob 11.00. Ob 16.30 bo novinec MB Tabor gostil Krim, Olimpija bo ob 17.30 gostila Gažon Le-Log, ob 18.00 bo Primorje Tosla Nutricosmetics igralo proti Ljubljani, ob 20.00 pa bo novinec Aluminij gostil Muro Nono. Tekmo iz Cerkelj bomo spremljali v spletnem prenosu na Nzs.si, obračun iz Kidričevega pa na Planet TV2.

Ženska nogometna liga Triglav, 1. krog, 25.8.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex (11.00) (spletni prenos na Nzs.si)
MB Tabor – ŽNK Krim Hubat (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Gažon Le-Log (17.30)
Primorje Tosla Nutricosmetics – ŽNK Ljubljana (18.00)
Aluminij – ŽNK Mura Nona (20.00) (prenos na Planet TV 2)

Sistem tekmovanja

V rednem delu lige, ki se po novem imenuje Ženska nogometna liga Triglav, bo 18 krogov, sledili bosta liga za prvaka z najboljšimi štirimi klubi in liga spodnjega dela, v katerem bo igrala preostala šesterica.

Začenja se tudi pokalno tekmovanje

V četrtek, 29.8., se začne tudi 1. krog Ženskega pokala NZS, tekmi bosta v Ajdovščini in Radomljah.

Ženski pokal NZS 2024/2025, 1. krog, 29.8.
ŽNK Primorje Ajdovščina – Gažon (20.00)

4.9.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Cerklje (20.30)

Novinke proti ambicioznemu Krimu

V Mariboru bo MB Tabor, novinke v ligi,  ob 16.30 gostil ŽNK Krim Hubat. Mariborčanke se vračajo v ligo po sezoni 2020/21, ko je nazadnje igral med elito. Trener ekipe bo Anton Repnik, večina igralk je iz domačega igralnega bazena, nekaj pa jih je prišlo iz ptujske Drave, ŽNK Mure Nona in Radelj. „Zelo smo vesele, da smo tukaj. Lani smo imeli v U17 kar 10 igralk izhodnega letnika. Zato je bil pravi trenutek, da sestavimo člansko ekipo. Zavedamo se, da nimamo dovolj izkušenj kot ostali. A čez leto ali dve bomo konkurenčne in da bomo v nekaj sezonah krojile vrh,“ je povedala predstavnica kluba Tina Šmon. „Zelo dobro smo povezane med sabo, vesela sem, ker sem bila tako lepo sprejeta,“ pa je dodala Ana Marija Kršljin Stojić, novinka v dresu MB Tabor.

Nove sezone se veselijo v ekipi ŽNK Krim Hubat. Četrto sezono zapored jih bo vodil trener Žiga Grgasovič. „Precej igralk se je v teh treh sezonah zamenjalo, vse novinke pa so iz naše igralske piramide. To je dejanska potrditev naše vizije in strategije kluba. S tem se viša tudi kvaliteta naše članske ekipe,“ trener krimovk o viziji.

Veseli so, ker so ohranili vse igralke, tem pa dodali še vratarko Barbaro Lah, Julijo Žnidarič in Lio Jasenc, po poškodbi se bosta vrnili Nikki Kobal in Brigita Kokalj.

„Igramo proti novinkam v ligi. Bolj se ubadamo sami s sabo, pričakujemo pa prve tri točke in zmago,“ krimovke v Maribor odhajajo po zmago, tako napove trener Grgasovič. „Za nami so priprave, kar je vplivalo na dobro klimo v ekipi. Vesela sem tudi treh okrepitev, kar bo izboljšalo igro in vzdušje v ekipi,“ pa dodaja kapetanka ekipe Rubi Krmelj.

ŽNK Gažon k Olimpiji

V Ljubljani bo v nedeljo ob 17.30 tekma med domačo Olimpijo in ŽNK Gažon Le-Log. Zmajčice bo še naprej vodil trener Zdenko Maučec. Ekipa je pred novo sezono doživela nekaj kadrovskih sprememb. Novinke so Neli Hofman, Litovka Lolita, Elena Paneska (Severna Makedonija) in povratnici Manja Rogan ter Neva Kumalić. Klub so zapustile Sara Medić, Jona Javorič, Izabela Križaj, Sara Makovec in Maja Madon (seli se v italijansko Romo), Tara Knego bo kariero nadaljevala v ZDA, kjer bo tudi študirala, kariero je končala Vanja Duronjić.

"Cilji niso drugačni kot v prejšnji sezoni. Želimo si osvojiti prvenstvo in pokal, vemo pa, da bo to težko. Mura je nekaj let konstantna, dobra, konec koncev nam je speljala še Saro Makovec. Ampak gremo svojo pot, poskušamo se sestaviti. Ogromno je bilo odhodov, ne zganjamo panike, a prvenstvo z desetimi klubi zahteva določeno število igralk," je povedal strateg Olimpije Zdenko Maučec. Dobre sezone se nadeja tudi vratarka Sara Nemet, ki zaradi sprememb v ekipi pričakuje nekaj več dela.

V goste Olimpiji prihaja ŽNK Gažon, ki ga bo še naprej vodil trener Robert Zirnstein. Primorke bodo drugič igrale v članski ligi, tudi ta sezona pa jim bo služila za nabiranje izkušenj. „Lanska sezona je bila dobra lekcija za vse nas. Tudi letos se bomo učili in napredovali. Veselimo se nove sezone,“ pristavi Robert Zirnstein, ki je v zadnjem hipu dobil novo vratarko.
Iz Radomelj prihaja Žana Galjot, ki bo zamenjala poškodovano Nadine Ferk.

Domačinke ciljajo na tri točke

V Ajdovščini z delom nadaljuje trener Peter Kristan. V lanski sezoni se je z ekipo izkazal, letos želijo korak naprej.

„Letošnja liga je pestra in vesel sem, ker je številčna. Dobro je tudi to, da je parno število klubov, zato se ne bo zgodilo, da bi bili kako kolo ali dve kar prosti. Tempo bo pravi,“ se uvoda v sezono veseli Kristan, ki vodi Ajdovke, ki so letos kot edina ekipa povsem ohranila igralski kader iz minule sezone (če odmislimo, da je Julija Poplašen odšla na študij v ZDA), v mestu hčera burje pa ne skrivajo ambicij, da se zavihtijo v ligo za prvakinje.

„Poznamo se med sabo, skrivnosti ni. Bi pa bilo lepo, da bi sezono začeli uspešno,“ se nadeja Kristan, Taja Vrhovnik pa v imenu igralk pohvali priprave zavedajoč se, da bo edino merilo teren. Prva preizkušnja pa že v nedeljo, ko v Ajdovščini gostuje ŽNK Ljubljana.

Ekipa iz Ljubljane bo še naprej igrala pod taktirko trenerke Urške Žganec. To bo za ŽNL Ljubljano 4. sezona med elito. Napredujejo iz leta v leto: po četrtem in dveh tretjih mestih v ligaškem delu velja temu ob bok postaviti še finale ženskega pokala. Ekipa je doživela nekaj sprememb: Neva Kumalić se je vrnila v Olimpijo, absolutna rekorderka Tjaša Tibaut pa je po 337 tekmah in 338 doseženih golih končala svojo izjemno kariero. Novinke v ŽNK Ljubljana so Edisa Koca (prišla je s Krima), Edina Duraković (ŽNK Trbovlje) in Rebeka Bačar.

Tekst: D.P.
Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

  • 23.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Kamere v Velesovem in Kidričevem
    V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje. Že v 1. kolu dva prenosa: ob 11. uri iz Velesovega v spletnem prenosu na Nzs.si, zvečer ob 20. uri pa še prenos na Planet TV-ju. V četrtek 1. kolo pokala.
  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Z desetimi klubi in novo grafično podobo
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige 1. SŽNL Triglav Zdravje. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje.
  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V Mariboru spet s člansko ekipo
    „Članska ekipa je posledica dejstva, da imamo v ekipi toliko deklet izhodnega letnika. Če temu dodamo še nekaj imen, dobimo ekipo, ki je lepo zaživela,“ se delovanja članske ekipe ŽNK MB Tabor veseli trener Anton Repnik.
  • 19.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Generalka za Radomljanke in Ajdovke
    Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v vroči in soparni Ajdovščini odigrala še zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred začetkom državnega prvenstva.
  • 13.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pri ŽNK Radomlje predstavili še dve novinki, Ana v ZDA
    Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje sta se po povratnici Joni Javorič, Barbari Pšeničnik in Sari Medić pridružili še Zoja Šrot in Varja Špiler, ekipo pa je zapustila Ana Gerjolj, ki odhaja na študij v ZDA.
  • 13.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V prenovljeni podobi v sezono
    Ekipa je pred novo sezono doživela nekaj kadrovskih sprememb. V klub sta prišli Neli Hofman ter Lolita Žižyte, odšle Sara Medić, Jona Javorić, Izabela Križaj, Sara Makovec in Maja Madon, Tara Knego pa bo kariera nadaljevala v ZDA, kjer bo tudi študirala.
  • 10.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Članska ekipa nadgradnja dela z mladimi
    Letošnja liga  1. SŽNL Triglav Zdravje bo štela deset ekip, novinke med deseterico pa so nogometašice ŽNK Aluminij . Ekipo bo vodil trener Sebastjan Jambriško.
  • 06.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Iz Radomelj na Portugalsko
    V Ženskem nogometnem klubu Radomlje so potrdili nov prestop v tujino. Nuša Vidrih bo v prihajajoči sezoni članica portugalskega prvoligaša Torreenseja, treningom katerega se je sicer pridružila že v prvi polovici letošnjega leta.
  • 06.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prvakinje okrepile obrambo
    "S čarno-bejlimi je podpisala enoletno pogodbo. S prihodom Sivolobove bo ekipa dobila še dodatno širino in bo, v to verjamemo, konkurenčna tudi v evropskih tekmovanjih, kjer si želimo narediti korak naprej in napredovati v naslednji krog," dodajajo v Murski Soboti.

DELI NA