V Romunijo po še eno zmago

Maribor je v tretjem poskusu dočakal prvo evropsko zmago v sezoni 2024/25. Vijoličasti so bili v Ljudskem vrtu boljši od Universitatee Craiovi, pred domačimi navijači so romunsko mrežo zatresli dvakrat.

Gostje iz Romunije so se v zaostanku znašli v 57. minuti tekme, ko je zadel Jan Repas, dve minuti pred koncem rednega dela dvoboja pa je izdatnejšo prednost pred povratno tekmo priigral Arnel Jakupović. Sta dva zadetka prednosti dovolj za četrtkovo povratno tekmo, ki se bo v Craiovi pričela ob 19. uri? Ante Šimundža je po prvi tekmo poudaril, da potnik v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige še ni dokončno odločen.

"Zahtevna tekma, proti zahtevnemu nasprotniku. Na evropski ravni, čvrsta, dinamična. Bili smo boljši ravno za ta dva zadetka, ampak moramo se zavedati, da je to bila šele prva tekma in moramo ostati maksimalno osredotočeni na povratno," je dejal Šimundža in dodal: "Zavedamo se, da imamo prednost, ki pa nikakor ni odločilna. Morali bomo garati, biti tekmovalni in požrtvovalni. Vmes bo treba v Romuniji tudi trpeti, saj imamo opravka z zelo dobro ekipo. Nikakor se ne smemo prepustiti lagodnosti zaradi dobrega izhodišča. Če bomo menili nasprotno, prednost ne bo zadostovala."

Priprave na povratni obračun v Romuniji so bile za Mariborčane nekoliko drugačne, saj konec tedna niso imeli ligaških obveznosti. Štajerski derbi s Celjem je bil preložen na poznejši termin, saj grofje povratno tekmo s Slovanom igrajo že v torek, zaradi česar je odpadel nedeljski termin, zaradi četrtkove preizkušnje Maribora z Universitateo pa je v vodo padla tudi možnost igranja v soboto.

Romunsko-slovenski obračun v Craiovi bo kot glavni sodnik nadziral Jasmin Šabotić s svojo luksemburško ekipo, zmagovalec pa se bo v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konfernečne srečal s poražencem dvoboja med Ajaxom in Vojvodino.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani okrepili konico napada
    Orphé Mbina je tretji poletni novinec v Ljudskem vrtu. Triindvajsetletni napadalec, ki je doslej trikrat zaigral za člansko reprezentanco Gabona, je nazadnje v tretji francoski ligi igral za Nimes. Z Mariborom je sklenil triletno pogodbo.
  • 25.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Bravo slavil v gosteh
    V drugem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige je po Olimpiji in Mariboru slavil še Bravo, ki so v gosteh premagali bosanski Zrinjski z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo 1. avgusta v Ljubljani.
  • 25.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani izkoristili številčno prednost
    Po Olimpiji je tudi Maribor dobil domačo tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci so dobro uro dvoboja odigrali z igralcem več, odpor Universitatee pa sta v drugem polčasu strla Jan Repas in Arnel Jakupović.
  • 23.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Popraviti vtis iz prve evropske preizkušnje
    Maribor v prvem krogu kvalifikacij UEFA Evropske lige ni uspel izločiti Boteva, a izpad proti bolgarskemu nasprotniku še ne pomeni zaključka mednarodnih nastopov. Štajerci ostajajo v igri za UEFA Evropsko konferenčno ligo, v drugem krogu kvalifikacij bo nasproti stala Universitatea Craiova.
  • 21.07.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiv štart Maribora v prvenstvo
    Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 4:1 (2:0).
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor bo po evropskem uvodu novo sezono Prve lige Telemach odprl s tekmo proti Domžalam, ki jih bo v prvenstvo popeljal novi strateg Erik Merdanović. Kdo bo uspešnejši v Ljudskem vrtu?
  • 18.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Remi premalo za napredovanje Maribora
    Zadetka Jana Repasa in Etienna Beugreja nista bila dovolj za napredovanje Maribora, ki je na povratni tekmi v Ljudskem vrtu remiziral z Botevom. Vijoličasti bodo evropsko pot nadaljevali v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige, nasproti bo stala romunska Universitatea Craiova.
  • 17.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Ljudskem vrtu za preobrat
    Tako kot Bravo, je tudi Maribor sezono 2024/25 odprl s porazom. Botev si je pred domačimi gledalci priigral gol prednosti, v mariborskem taboru pa pred tekmo v Ljudskem vrtu verjamejo, da lahko tudi s pomočjo svojih navijačev pridejo do preobrata.
  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Bolgariji pred številčnim občinstvom
    Botev iz bolgarskega Plovdiva bo prvi evropski nasprotnik Maribora, ki sezono 2024/25 pričenjajo v kvalifikacijah UEFA Evropske sezone.

DELI NA