03.09.2024 | 1. SFL
V Mlinšah pripravljeni na novo sezono

Ekipa ŠD Mlinše se je po letu dni hitro vrnila v 1. SFL, pred zasedbo trenerja Gregorja Ceglarja pa so novi izzivi. Po treh tednih dela in priprav so nared za uvodni krog 1. SFL, ki bo v petek 6.9. Priprave je vodil trener Ceglar, ki je skupaj s kondicijskim trenerjem Angelom Korico skrbno načrtoval vsak detajl treninga. Ekipa je doživela nekaj sprememb.

1.SFL, 1. krog, 6.9.
THE Nutrition Extrem – ŠD Mlinše
FK Dobrepolje – FK Dobovec
KMN Oplast Kobarid – PJ Joco Benedikt
FK Trzin – KMN Bronx Škofije
Kix Ajdovščina – Siliko Vrhnika

Poslovili sta se legendi, ki sta pustili izreden pečat v klubu in slovenskem futsalu. Janez Dolinšek je v devetih letih z zavidljivo vztrajnostjo in predanostjo zbral 165 nastopov in dosegel 33 zadetkov s kapetanskim trakom na roki. Ko ga ni bilo v ekipi, je njegovo vlogo kapetana (in to zelo uspešno) pogosto prevzel Daniel Džombič, ki je zbral 111 nastopov in 70 zadetkov. Oba živita futsal in bosta del ekipe tudi v prihodnje, vendar se odpravljata proti novim izzivom. Tu se poti ne razhajajo, le nekoliko prilagodijo, dodajo v Mlinšah, ki sta jih zapustila tudi Jure Holešek in Mirza Halilović. Za ŠD Mlinše bo v novi sezoni igral Jure Rovšek, iz Silika je prišel Marko Bjelčević, v klub so vrnili Tim LipovšekVid Kos in Abdulah Šišić.

„Ekipa je doživela precej sprememb. Poleg legend Dolinška, tudi kapetana, in njegovega namestnika Džombiča so se poslovili še Jure Mezek, Jakob Renčof in do nadaljnjega tudi Jakob Podgoršek. Ostajamo zvesti svoji strategiji: priključili smo izkušene fante, praviloma pa vsi iz Zasavja: prišli so Lipovšek, Kos, Bjelčević, Rovšek in Šišić. Lahko rečem, da sem zadovoljen z reorganizacijo. Pridobili smo na kvaliteti, pa tudi ti mladi imajo nekaj več časa za trening,“ je povedal trener Gregor Ceglar, ki pove, da jih nocoj čaka generalka pred sezono: gostujejo na Škofijah pri KMN Bronx Škofije.

„Naš moto je, da naredimo v ekipi dobro kemijo, temu dodamo želje in energijo ter ostanemo skromni. Zavedamo se, da smo kot novinci v ligi tista tarča vseh klubov. A imamo tudi sami med sabo jasne cilje,“ dodaja Ceglar, ki ga tudi na prvi tekmi 1. SFL zanima zmaga. ŠD Mlinše gostujejo v Sodražici pri ekipi THE Nutritin Extrem.

Povejmo še to: novi kapetan Mlinšanov bo Jakob Kralj, namestnik pa Janez Močnik Guna.

Tekst: D.P.
Foto: R.V./ŠD Mlinše

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 2. kroga 1. SFL
    Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    Enajsterica pripravljena na novo sezono
    Pred nami je nova 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Štela bo 11 ekip, prvič v 1. SFL igra FK Trzin, povratnika v 1. SFL sta PJ Joco Benedikt in ajdovski Kixi. Štirje klubi v sezono vstopajo z novimi trenerji.
  • 04.09.2024 | 1. SFL
    Hvaležen za priložnosti, minute mladim igralcem
    Nove sezone v 1. SFL se veselijo tudi v taboru KMN Bronx Škofije, kjer pa imajo novega trenerja, na to mesto je bil imenovan nekdanji reprezentant Alen Mordej.
  • 02.09.2024 | 1. SFL
    Stop rasizmu
    Vodilni organ svetovnega nogometa je dejal, da bo gesta "Brez rasizma", ki bo opolnomočila nogometne posameznike, kot so igralci, sodniki in uradniki ekip, "izvedena kot del obstoječega postopka v treh korakih" na turnirju in tekmah.
  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.

DELI NA