09.09.2013 | U21
V Ajdovščini po prvo zmago

Slovensko reprezentanco do 21 let čaka v torek že tretja tekma v kvalifikacijah za EP 2015. Varovanci Tomaža Kavčiča se bodo v Ajdovščini ob 16.30 pomerili z Danci, proti katerim bodo skušali vknjižiti prve točke v skupini 2. Vstop bo prost, tekmo pa si bo mogoče ogledati tudi v spletnem prenosu na nzs.si.

Mlada reprezentanca Slovenije ni najbolje začela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, potem ko je v Velenju neuspešno lovila minimalno prednost Estoncev, nazadnje pa po preobratu izgubila v Rusiji. A časa za obžalovanje ni, saj je pred vrati že pomembna tekma z Dansko, ki jo nogometaši pod vodstvom Tomaža Kavčiča nameravajo zmagati. »Spodrsljaj v teh kvalifikacijah je bila tekma z Estonijo, izgubljene točke pa moramo nadoknaditi proti Danski pred domačimi gledalci,«pred pomembnim obračunom v Ajdovščini slovenski selektor, ki ne bo mogel računati na usluge Eneja Jeleniča in Žige Kousa. Prvi je zbral že dva rumena kartona, drugi pa je v zadnji minuti tekme z Rusi »pordečel«. »Žal imamo nekaj težav zaradi kartonov, a se bomo že sestavili,« ni pretirano zaskrbljen Kavčič, ki bi znal ponuditi priložnost na desnem boku Gabru Dobrovoljcu, medtem ko ima v ofenzivnih vrstah več možnosti na izbiro.

V nasprotnem taboru nimajo podobnih težav, tako da bodo proti Sloveniji nastopili v najmočnejši zasedbi. Prvi zvezdnik Dancev je zagotovo Jannik Vestergaard, centralni branilec in standardni nogometaš nemškega Hoffenheima, med ostalimi kakovostnimi igralci pa velja omeniti še nogometaša Kopenhagna Christofferja Remmerja in Kennetha Zohoreja, napadalca Brondby-ja, ki sta na petkovi tekmi proti Andori zabila dva gola. Danci so omenjeno srečanje dobili kar s 6:0, pred tem pa so prišli še do minimalne zmage v Estoniji. »Zelo pomembno je, da smo uspeli zmagati obe tekmi proti, vsaj na papirju, lažjim nasprotnikom. Imamo dobro izhodišče pred obračuni z najmočnejšimi ekipami v naši skupini, že proti Sloveniji pa pričakujem zelo težko preizkušnjo,« je za uradno stran evropske nogometne zveze povedal selektor Danske Jess Thorup.

Slovenija in Danska sta se v starostni kategoriji do 21 let sicer pomerili že štirikrat, prav v vseh primerih pa so se treh točk veselili slovenski nasprotniki. Priložnost za premierno zmago se tako ponuja v Ajdovščini, kjer bo za red in disciplino zadolžena švicarska sodniška ekipa, z Nikolajem Hannijem v glavni vlogi.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.

DELI NA