15.07.2024 | Ženska A
Tudi v Kidričevem jih zanima le zmaga

Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025.

V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.

:: Vstopnice za tekmo v Kidričevem so na voljo na Eventimu

Kvalifikacije za EP 2025:

Kidričevo, 16.7.
Slovenija – Severna Makedonija (19.00) (prenos na Sportklubu)

Izpolnili pričakovanja

Varovanke selektorja Saše Kolmana so že tekmo pred koncem tega dela kvalifikacij potrdile 1. mesto na lestvici, napredovanje v Ligo B ter napredovanje v končnico kvalifikacij za uvrstitev na EP 2025.

Slovenija in Severna Makedonija sta se v prvem delu že merili: Slovenija je v gosteh slavila s 5:0.

„V tekmo v Kidričevem bomo šle kot na vse dosedanje v teh kvalifikacijah. Prepričana sem, da jih bomo uspele z našo igro še enkrat nadigrati. Cilj je jasen: zmaga brez prejetega zadetka,“ je pred tekmo v Kidričevem povedala izkušena Lana Golob, ki je na zadnji tekmi na gostovanju v Moldaviji nosila kapetanski trak.

„Ekipa zelo dobro sodeluje in deluje, s strokovnim štabom nadgrajujemo našo igro in to je dobra popotnica za nadaljevanje kvalifikacij v oktobru,“ se je Lana Golob ozrla na nadaljevanje kvalifikacij, ko bo tudi Slovenija iskala svoje priložnosti.

Izvrstno koledarsko leto

Slovenija je v tem koledarskem letu odigrala sedem tekem: šestkrat je zmagala, enkrat izgubila (0:1 proti Finski). V petih tekmah kvalifikacij in še eni testni tekmi Slovenija ni prejela gola, nanizala pa je šest zmag. Na vseh teh šestih tekmah vratarka Zala Meršnik ni prejela gola.

Slovenija je na Fifini lestvici napredovala za eno mesto (z 41. na 40.), dosedaj najvišje je bila lani junija (39. mesto).

Potrditi kvalitete

„Plan je uresničen: smo prvi v kvalifikacijski skupini, pokazali smo, da sem ne sodimo. Pred nami so dodatne kvalifikacije. Upam, da bo malce sreče pri žrebu. Postajamo resna reprezentanca. Menim, da lahko mešamo štrene največjim. Vse, kar bo zdaj več, bo to nagrada za delo. Zakaj ne bi sanjali, da se tudi mi enkrat uvrstimo na veliko tekmovanje,“ pred zadnjo tekmo razmišlja selektor Saša Kolman.

„Glede na rezultat med Severno Makedonijo in Latvijo (1:2 za Latvijo; op.a.) bo morala v torek, 16.7., Severna Makedonija v Kidričevem pristopiti resno k tekmi, mi smo si 1. mesto v skupini že zagotovili. Priložnost bodo za to dobile igralke, ki so v teh kvalifikacijah igrale manj, zaslužijo pa si, da priložnost dobijo. Ker so bile vedno 100-odstotno poleg. A vse to ne sme vplivati na naš pristop k tekmi – mi moramo gledati na to, da gremo po zmago, da smo povsem pri stvari in osredotočeni ter še enkrat dokažemo, da smo boljši od vseh. Igralke, ki bodo dobile priložnost, pa lahko pokažejo, kako gre na njih računati v končnici kvalifikacij,“ je jasen Kolman.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.
  • 28.06.2024 | Ženska A
    Znan seznam članic za tekmi kvalifikacij za Euro 2025
    Varovanke selektorja Saše Kolmana bodo 12.7. gostovale v Moldaviji, 16.7. pa doma gostile Severno Makedonijo. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na zadnjih dveh tekmah v tem delu kvalifikacij.
  • 20.06.2024 | Ženska A
    Kaja Eržen še naprej v Italiji
    Kaja Eržen je članica Fiorentine od leta 2022, pred tem je igrala za italijanske klube Napoli, Romo in Tavagnaco. Pred tem je nosila dres NK Sava, ŽNK Velesovo, Pomurje, Olimpijo in avstrijska kluba LUV Graz in Carinthians.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
    Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Proti Latviji postaviti piko na i
    Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
  • 03.06.2024 | Ženska A
    Pripravljene na Latvijo
    Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.

DELI NA