22.01.2024 | 1. SŽNL
Tudi Radomljanke začele priprave

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex, s katero vadijo tudi kadetinje, je s sobotnim treningom v prekrasni sončno-zimski kulisi zaključila uvodni teden priprav na nadaljevanje sezone 2023/24.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 14. krog, 3.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje
ŽNK Gažon – ŽNK Radomlje Medex
ŽNK Ljubljana – WFC Drava Ptuj

Na 4. mestu

Rumenosrčne so z 20 osvojenimi točkami prezimile na četrtem mestu lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Državno prvenstvo se bo s tekmami 14. kroga nadaljevalo že v začetku marca, ko bodo Radomljanke nove točke lovile v Kopru, na tekmi z Gažonom. Nato sledi domače srečanje z ajdovskim Primorjem, gostovanje pri Krimu, pred končnico prvenstva pa bosta konec marca na sporedu še tekmi z Muro in Olimpijo.

„Prvenstvo se bo nadaljevalo dober teden prej kot lani, kar pa ne spremeni veliko. Zimski premor je daljši, imamo dva meseca časa, da se ustrezno pripravimo. Enako bo tudi tokrat. Kot ponavadi, pričenjamo z razvojem osnovne vzdržljivosti in moči skozi koncept igre v napadu in obrambi. Prvih 14 dni je posvečenih temu. Potem gremo čedalje bližje igri, dvigujemo tudi hitrost in intenzivnost treningov ter vmes igramo pripravljalne tekme, ki so najpomembnejši pokazatelj forme,“ po uvodnem od skupno sedmih tednov priprav pravi trener Aljaž Gornik, ki na treningih sodeluje s pomočnico Katarino Jagarinec.

Tudi proti Sturmu

Dekleta bodo do nadaljevanja državnega prvenstva odigrala nekaj pripravljalnih tekem. Med drugim je potrjen obračun z graškim Sturmom.

Ekipa bo v nadaljevanje sezone vstopila tudi s kakšno kadrovsko spremembo. „Tega smo že vajeni, to ne predstavlja pretresov, situacijo obvladujemo. To je hkrati priložnost za dekleta iz mladinskega pogona, da se dokažejo in si izborijo mesto v članski ekipi ter v njej uspešno nastopajo. To je odlična priložnost za njih. Mi se veselimo, da znova dokažemo, da v državi najboljše delamo z mladimi ter imamo edini pogum dati priložnost tako velikemu številu deklet in jih razvijati. Na koncu koncev imata ogromno od tega tudi slovenska reprezentanca in slovenski nogomet,“ poudarja Aljaž Gornik.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SŽNL
    Zadržali kader, pogledujejo proti sredini lestvice
    S treningi so začeli tudi v taboru ŽNK Krima, kjer igralke vadijo od 16.7. pod taktirko trenerja Žige Grgasoviča. „Obiskanost treningov je zelo dobra, vzdušje dobro, delamo kvalitetno,“ pove trener Grgasovič.
  • 26.07.2024 | 1. SŽNL
    Po zmagi proti Gažonu proti italijanskemu prvoligašu
    Radomljanke, ki jih je na Primorskem prvič vodil novi trener Matej Rožič Mavrič, so pod žgočim soncem prišle do zaslužene zmage. Domačo mrežo so zatresle Špela Gerbec, Ula Omerzu in Sara Medić, rumenosrčne pa so si v 90 minutah igre ustvarile še nekaj zrelih priložnosti.
  • 25.07.2024 | 1. SŽNL
    Prva profesionalna pogodba za Špelo Kolbl
    Špela je doslej zbrala že 218 nastopov v 1. SŽNL in 31 nastopov v ženskem pokalnem tekmovanju. Doslej se je podpisala pod 301 zadetkov, ko govorimo o tekmovanjih v slovenskem nogometnem prostoru.
  • 24.07.2024 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
  • 20.07.2024 | 1. SŽNL
    Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
    »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
  • 19.07.2024 | 1. SŽNL
    Sara Makovec okrepila Muro
    Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
    »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
    Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
  • 05.07.2024 | 1. SŽNL
    Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
    V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
  • 04.07.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
    Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.

DELI NA