Trenerja pripravila ekipi na derbi

Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.

S +8

Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.

SŽNL, 20. krog, 21.4.
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (11.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00) (prenos na Sportklubu)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

2.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00)

3. tekma v sezoni

Pred nami je tretja medsebojna tekma ekip v tej sezoni: v 6. krogu je slavila ŽNK Mura Nona (1:0), v 15. krogu pa sta si ekipi razdelili plen (1:1). Prihodnji četrtek sledi v Fazaneriji se bosta ekipi pomerili še za preboj v finale ženskega NZS pokala.

Ni predaje

„V teh dneh smo naredili precej analiz, vzdušje je dobro, precej smo se posvetili tudi tej psihološki komponenti. Moram reči, da je bilo v četrtek na treningu ogromno pozitive,“ poudari trener Olimpije Zlatko Gabor, ki se zaveda, da so na zadnji ligaški tekmi iz rok izpustili dve pomembni točki, ko so na mestnem derbiju proti ŽNK Ljubljana le remizirali.

„Pa to ni bila edina tekma, ko se nam je to zgodilo. Gremo naprej. V klubu vsi dobro vemo, da je nogomet čudoviti in je v njem vse mogoče, zato se ne predajamo,“ je odločen Gabor, ki vlogo favorita prepušča Muri.

Težko brez prve strelke

„ŽNK Mura Nona je absolutni favorit derbija in prvenstva. Mi pa gremo na gostovanje skušati zmagati. Z našo zmago bi vsaj malce rešili prvenstvo, da ne bi bilo prehitro odločeno,“ meni Gabor, ki se zaveda, da ima mlado ekipo, ki zaradi poškodbe prve strelke Ane Milović težko dosega gole. „Mura bo igrala na točko, mi na zmago. V glavi imam več variant, da nekaj (za)menjam, in morda presenetim kolega na drugi strani,“ Gabor namigne, da bi lahko tudi s kako revolucionarno potezo presenetil domačinke. Pred potjo v Mursko Soboto ni povsem jasno, v kaki meri bodo lahko ekipi pomagale Izabela Križaj, Vanja Duronjić in Jona Javorič.

Sladke skrbi

„Čuti se v mestu, da je pred nami veliki derbi. To je vedno tako v Prekmurju. Sicer pa se pripravljamo povsem normalno na tekmo, kot na vsako dosedaj. Razlika je v tem, da smo imeli trening na glavnem igrišču v Fazaneriji, da se malce navadimo,“ pa svoje javljanje iz Murske Sobote začne trener domačink Vladimir Kokol, ki ob tem pove, da ima na voljo vse igralke, kar so, to tudi potrdi, zanj še kako sladke skrbi.

Njegov trenerski kolega Zlatko Gabor je dejal, da bo Mura zavoljo prednosti na prvenstveni lestvici igrala na točko. „Nas vedno zanimajo tri točke, vedno gremo po zmago, tudi tokrat,“ se na Gaborjevo oceno odzove Kokol, ki je vesel, ker v Murski Soboti in okolici vlada veliko zanimanje za nedeljski derbi, svoj prihod so napovedali tudi Black Gringosi.

Na lestvici imajo domačinke lepo prednost. „To je derbi, ko ne šteje nič kar je bilo prej ali potem. Šteje le in samo ta tekma, ki je tekma prestiža. Derbi je tudi edina tekma, ki se jo zapomniš,“ Kokol poudari, da ni pomembno, kako sta se ekipi odrezali v minulem krogu in niti to, da jih čaka po derbiju še pokalni polfinale.

Pozorni na Saro Makovec

Domačinke so pripravljene. „Vemo, kako igra Olimpija, in kako stoji. Največja nevarnost za nas predstavlja Sara Makovec. Potrudili se bomo, da jo omejimo. Predvsem ji bomo skušali z agresivnostjo in tekom skušali onemogočiti dostop do žoge oz. dotok žoge do nje. Gledamo pa nase, ne prilagajamo se tekmecu, zaupamo v svojo kvaliteto. Verjamem, da se bomo na koncu veselili pozitivnega rezultata,“ nadaljuje Kokol, ki potrdi, da o pokalnem polfinalu ne razmišljajo, to prepuščajo navijačem. „Vabim vse, da si tekmo ogledate in uživate v nogometu!“ zaključi Kokol.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prenos iz Velesovega in Ljubljane
    Krog se ob 11. uri, tudi s spletnim prenosom na Nzs.si, začenja v Velesovem, kjer gostuje Primorje Tosla Nutricosmetics. Ob 12.00 se v Kopru začne tekma ŽNK Gažon Le-Log – Aluminij. Ob 13. uri bosta na igrišče z umetno travo stopili ekipi ŽNK Radomlje Medex in MB Tabor, ob 15. uri se začne v Ljubljani v Športne parku Šiška derbi vodilnih ekip lige, ob 18. uri bo na Štadionu Ilirije še tekma ŽNK Ljubljana – Krim.
  • 29.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Trikrat gostje, dvakrat domačinke
    Pred kamerami Nzs.si je ŽNK Radomlje Medex slavil zmago v Kidričevem (0:6), pred kamerami Planet TV-ja 2 pa je ŽNK Mura Nona z 9:1 odpravila ŽNK Ljubljano. Iz Ajdovščine se je s tremi točkami vrnila ŽNK Olimpija Ljubljana (1:3), iz Maribora je tri točke odnesla ekipa ŽNK Cerklje (2:7). Krim je doma porazil ŽNK Gažon Le-Log (1:0).
  • 29.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prenosa iz Kidričevega in Murske Sobote
    Tudi z dvema prenosoma: ob 12. uri na Nzs.si iz Kidričevega, kjer Aluminij gosti ŽNK Radomlje Medex, ter ob 15.30 na Planet TV 2 iz Murske Sobote, ko pri ŽNK Mura Nona gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15.30 se bosta začeli še tekmi MB Tabor – ŽNK Cerklje ter Primorje Tosla Nutricosmetics – ŽNK Olimpija Ljubljana. Krog bo končan po tekmi Krim – ŽNK Gažon Le-Log.  
  • 27.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Zmaga ostala v Ljubljani
    Članski ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex sta odigrali zaostalo tekmo četrtega kroga ŽNL Triglav, novih treh točk so se veselile nogometašice ŽNK Ljubljane, ki so slavile zmago z 2:1.
  • 26.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V Ljubljani se bo sklenil četrti krog
    Četrtek, 26.9., prinaša 5. tekmo 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. ŽNK Ljubljana ob 17. uri gosti ŽNK Radomlje Medex. Tekma je pred tem preložena, v četrtek pa bo odigrana.
  • 22.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Olimpija in Cerklje doma, Ljubljana v gosteh
    Današnji igralni dan so obeležile zmage ŽNK Olimpije Olimpije, ŽNK Ljubljane in ŽNK Cerkelj. Tekma med Ajdovkami in Murašicami je bila preložena.
  • 22.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V nedeljo tri tekme, prenos iz Velesovega
    Tokratni 5. krog Ženske nogometne lige Triglav se je začel v petek, nadaljeval se bo v nedeljo, ki prinaša tekme v Velesovem, Ljubljani in Kopru.
  • 21.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Točke ostale v Radomljah
    S tekmo ŽNK Radomlje Medex – Krim se je začel 5. krog Ženske nogometne lige Triglav. Zmaga je ostala v Radomljah. V nedeljo tri tekme tudi s televizijskim prenosom na Planet TV2.
  • 19.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V petek v Radomljah, kamere v Velesovem
    S tekmo ŽNK Radomlje Medex – Krim se v petek zvečer ob 20.30 začenja 5. krog Ženske nogometne lige Triglav. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo, tudi s televizijskim prenosom na Planet TV2.
  • 17.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po domačih zmagah misli pri kvalifikacijah za ligo prvakinj
    Žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten, za katerega igrata reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 19. septembra v Avstriji, povratna pa 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.

DELI NA