28.08.2024 | Sodniki
Štirje novi sodniki na poletnem kampu Ptuj

Najstarejše slovensko mesto je včeraj v organizaciji sodniškega oddelka in Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Ptuj pred začetkom novega šolskega leta še drugo leto zapored gostil poletni sodniški tabor.

V neposredni bližini Mestnega stadiona Ptuj na Čučkovi ulici 2, kjer je sedež MNZ Ptuj, je pred začetkom vpijanja znanja na tečaju za nove sodnike zbrane uvodoma pozdravil predsednik ptujskega društva sodnikov Boris Grabar, udeležence pa je nagovoril še vodja strokovnega odbora Roman Glažar (102 tekmi v 1. SNL in 11. pokalnih tekmah med prvoligaškimi ekipami), ki je predstavil strateški načrt za nadaljnje usposabljanje. 

Po koncu teoretičnega dela sodniškega kampa s prenosom znanja in tečajem z Pravil igre, ki ga je izvedel vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun, je bil na sporedu še sprehod skozi Pravila, kateremu je sledil pisni del izpita s preizkusom znanja iz 24 vprašanj.

Z usposabljanjem in tečajem za nove sodnike je kamp privabil 4 fante, ki so uspešno opravili sodniški izpit za pripravnika, Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Ptuj pa je tako dobilo nova dva sodniška para, ki bodo upravljali s Pravili igre na območju Spodnjega Podravja, Dravskega in Ptujskega polja, Haloz in južnega dela Slovenskih goric, kjer deluje 35 klubov, registriranih je 6.170 igralcev in igralk znotraj 193. ekip.

Pred opravljanjem vloge sodnika bodo imeli vsi še praktični del izobraževanja z vidikov sodelovanja in komunikacije sodniške ekipe na igrišču, gibanja in postavljanja, vodenja in usmerjanja dogodkov ter proaktivnega delovanja v različnih situacijah med igro in pred izvedbo prekinitev.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2024 | Sodniki
    Štart up v Žusterni s sodniško info točko
    Ob začetku študijskega leta je bilo včeraj živahno v slovenski Istri, kjer je pristaniško mesto Koper, v obmorskem parku Žusterna gostilo ekskluziven družabni dogodek za vse študente Univerze na Primorskem, tam pa je bila s svojo info točko drugo leto zapored tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije.
  • 04.10.2024 | Sodniki
    Analiza kontrol sojenja in ocenjevanja sodnikov
    Včeraj pozno popoldne je bil po koncu prvega dela prvenstvenih tekmovanj na sporedu jesenski seminar kontrolorjev sojenja. Analitiki ocenjevanja sodniških odločitev z licencami A, B in C so se ob 17. uri zbrali v konferenčni dvorani upravne stavbe NZS na Brdu pri Kranju z namenom pregleda ocenjevanje in analize poročil o sojenju.
  • 03.10.2024 | Sodniki
    Talenti na jesenskem seminarju
    V Nacionalnem nogometnem centru Brdo pri Kranju so včeraj svojo jesensko aktivnost imeli najbolj nadarjeni mladi sodniki iz celotne države, ki so uvrščeni v I., II. in III. nivo talentov pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS). 
  • 02.10.2024 | Sodniki
    Vlado Šajn v Pirej na Olympiacos - Braga
    Po 21. septembru 2023, ko sta se na tekmi Lige Europa v Pireju pomerila Olympiacos in Freiburg in je ocenjeval sojenje nizozemske sodniške ekipe, se danes v pristaniško predmestje Aten vrača Vlado Šajn. Petinšestdesetletni član Uefa sodniškega odbora bo v 2. krogu ligaškega formata 54. verzije drugega najmočnejšega Uefinega tekmovanja (16. izdaja lige Europa) jutri v zgodnje večernem terminu (18.45h) na delu v vlogi kontrolorja sojenja. Glavni sodnik srečanja Olympiacos- Braga bo 32-letni Damian Sylwestrzak iz Poljske (FIFA od 2021), katerega arbitražo bo Vlado Šajn analiziral prvič.
  • 01.10.2024 | Sodniki
    Kajtazović kot video sodnik na treh evropskih večerih
    V tem tednu, ko je na sporedu 2. krog skupinskega dela evropske lige in Lige prvakov bo slovenski video sodnik Nejc Kajtazović imel kar tri evropske večere. Zatem ko bo drevi s slovensko sodniško ekipo in AVAR pomočnikom iz Poljske upravljal s tehnologijo VAR na tekmi Arsenal - Paris Saint Germain, bo 42-letni član DNSG Kranj v VOR prostoru na delu tudi jutri in v četrtek.
  • 30.09.2024 | Sodniki
    Čeferin v Celovcu na dvoboju mladih ekip Sturm- Brugge
    Iz Kranja se jutri preko prelaza Ljubelj v manj kot 60km oddaljeni Celovec na avstrijskem Koroškem odpravlja sodniški ekspert Darko Čeferin (56). V  11. izvedbe Mladinske lige prvakov (UEFA Youth League 2024/25) bo prvi Slovenec v ligi prvakov (6. december 2005; Betis-Anderlecht) na dvoboju med Sturmom iz Gradca in ekipo Brugge iz severa Belgije opravljal naloge Uefa kontrolorja sojenja.
  • 29.09.2024 | Sodniki
    Slavko Vinčić na Arsenal - Paris Saint Germain
    Po 6.maju 2021 in arbitraži povratne tekme polfinala evropske lige Arsenal - Villarreal v sezoni 2020/21 se na stadion Emirates v severni London vrača Slavko Vinčić (FIFA od 2010). Zatem, ko je 28. avgusta upravljal povratno tekmo zadnjega kroga za uvrstitev v 70. izvedbo najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini (33. sezona Lige prvakov) v češki prestolnici med Slavio Praga in francoskim Lilleom, bo 44-letni internacionalec iz Maribora tokrat na delu v 2. krogu novega ligaškega formata prvorazrednega evropskega tekmovanja v prestolnici Velike Britanije.
  • 25.09.2024 | Sodniki
    Matej Jug v evropski ligi na Braga - Maccabi Tel Aviv
    Po 28. septembru 2017, ko je v Ligi Europa Matej Jug sodil dvoboj Braga - Istanbul Basaksehir, se izkušeni internacionalec iz Tolmina (FIFA od 2007) danes vrača na severozahod Portugalske. V 54. verziji drugega najmočnejšega Uefinega tekmovanja (16. izdaja lige Europa), ki prvič poteka v novem ligaškem formatu bo član MDNS Nova Gorica, ki ima danes 44. rojstni dan, na delu jutri zvečer (21.00), kjer se bosta 54 km severozahodno od Porta v 1. krogu pomerila portugalska Braga in izraelski Maccabi iz Tel Aviva.
  • 24.09.2024 | Sodniki
    Nejc Kajtazović na sedežu Uefa v vlogi video sodnika
    Z nalogo opravljanja vloge video sodnika (VAR in AVAR) na dveh dvobojih uvodnega kroga 53. izvedbe drugega najmočnejšega Uefinega tekmovanja (16. sezona lige Europa) je danes na sedež Uefe ob Ženevsko jezero odpotoval Nejc Kajtazović iz Kranja.
  • 23.09.2024 | Sodniki
    Dan slovenskega športa - Postani nogometni sodnik
    Evropski teden športa, ki se začenja z današnjim Dnevom slovenskega športa bo potekal med 23. in 30. septembrom. Pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije poleg izobraževalno- strokovnih aktivnosti z izvedbo seminarjev in usposabljanj, velik poudarek namenjamo tudi telesni pripravljenosti sodnikov.

DELI NA