26.08.2024 | A
Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat

Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.

Andraž Šporar je v nedeljo zaigral na svojem prvem ligaškem srečanju v novi tekmovalni sezoni. Ljubljančan je dva nastopa vpisal v drugem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo proti Botevu iz Plovdiva, ko je obakrat v igro vstopil ob koncu drugega polčasa. Slovenski napadalec je prvo srečanje grškega prvenstva izpustil zaradi bolezni, Zeleni iz Aten pa so morali takrat priznati premoč Asterasu. V drugem krogu je Panathinaikos gostil Levadiakos ter se proti novincu v ligi mučil vse do zadnjih minut srečanja. Šporar je v igro vstopil v 60. minuti, nato pa globoko v sodniškem dodatku izkoristil priložnost in zadel za prvo zmago svojega moštva v novi sezoni. Srečanje je od prve minute začel tudi Adam Gnezda Čerin, medtem ko Benjamina Verbiča ni bilo v kadru.

Med strelce se je minuli konec tedna vpisal tudi slovenski vezist Tomi Horvat. Sturm je doma gostil moštvo Altacha ter povedel v drugem polčasu. Horvat je bil tisti, ki je za svoje moštvo vodstvo podvojil in dosegel že svoj drugi zadetek v novi sezoni. Prvič se je med strelce vpisal v prvem krogu pokalnega tekmovanja. Polega Horvata je srečanje v celoti odigral tudi kapetan moštva Jon Gorenc Stanković.

Že svojo drugo asistenco v novi sezoni pa je za moštvo Gornika iz Poljske pripseval slovenski bočni branilec Erik Janža. Murskosobočan se je prvič med podajalce vpisal ob zmagi Gornika v tretjem krogu polsjke Ekstraklase proti Radomiaku, v soboto pa je podal za drugi zadetek Gronika proti drugouvrščeni ekipi lige Cracovii, ki se je na koncu sicer veselila zmage s 3:2. Gornik ima 10. mestu lestvice po šestih odigranih krogih 8 točk.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 1-1 Göztepe 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 2-1 Lazio 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech 2-0 Pogon - -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Kansas City 3-0 Orlando 90' -
Žan Celar Queens Park Rangers (ANG) QPR 1-1 Plymouth od 46' -
Vanja Drkušić Crvena zvezda (SRB) - - -
Timi Max Elšnik Crvena zvezda (SRB) - - -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Levadiakos
Lens 2-1 Panathinaikos
do 76'
do 85'
-
-
Jon Gorenc Stanković Sturm (AVT) Sturm 2-1 Altach 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 2-1 Altach 90' gol
Josip Iličić Maribor (SLO) Maribor 1-1 Olimpija 90' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Cracovia 3-2 Gornik 90' asistenca
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 0-3 Primorje od 46' -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Südtirol 3-2 Salernitana od 62' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 2-1 Lazio od 66' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 2-0 Palermo klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-0 Girona 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Roma 1-2 Empoli od 81' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Essen 1-4 Leipzig od 88' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Levadiakos
Lens 2-1 Panathinaikos
od 60'
klop
gol
-
Igor Vekić Vejle (DAN) Velje 1-3 Silkeborg 90' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Levadiakos
Lens 2-1 Panathinaikos
- -
Žan Vipotnik Swansea City (ANG) Swansea 1-1 Cardiff od 68' -
Adrian Zeljković Spartak Trnava (ČEŠ) Skalica 1-2 Spartak Trnava 90' -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Bodø/Glimt 6-0 Sarpsborg - -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
  • 30.07.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmi z Avstrijo in Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se po uspešnem Evropskem prvenstvu 2024 podaja proti novim izzivom. Varovanci Matjaža Keka bodo septembra pričeli z nastopanjem v Uefa Ligi narodov, kjer jo čaka zahtevna skupina B3 z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.
  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.

DELI NA