15.10.2024 | U17
Slovenija neporažena do napredovanja v drugi krog

Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnji obračun uvodnega kroga kvalifikacij za EP. Varovanci Gorana Cvijanovića so se s Poljsko razšli brez zmagovalca. Za Slovenijo sta zadela Meško in Hočevar.

UVODNI KROG KROG KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA ZA EP U17 2025 - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U17 - POLJSKA U17 2:2 (0:0)

Kraj: Ptuj
Strelci: Meško (72' - 11m), Hočevar (90' + 1); Szywala (53'), Skorb (90' + 5)
Rumeni kartoni: Meško (55'), Matjašec (90' + 3), Viher (90' + 5);  Falkiewicz (59') 
Slovenija U17: Handanović, Novak (od 81' Kumer Čelik), Mlekuž, Šimnovec ©, Jurić (od 64' Horvat), Varmaz Plava (od 71' Matjašec), Viher, Meško, Hočevar, Videnović (od 71' Jereb), Blaško (od 64' Koren). Selektor: Goran Cvijanović.
Poljska U17: Zielinski, Ceglinski, Falkiewicz, Lauryn, Szywala, Prajsnar, Dudek  ©, Mozie (od 60' Delikat), Karmelita, Gmur (od 60' Skorb), Czerniatowicz. Selektor: Dariusz Gesior.

Prvo priložnost na srečanju si je priigrala Poljska, ko je moral v 8. minuti po strelu Dudka posredovati Handanović. V 15. minuti si je prvo resno priložnost priigrala tudi Slovenija. Po levem krilu je prodiral Jurić in nato sprožil z roba kazenskega prostora, a je vratar Zielinski njegov strel ubranil.

V drugem delu so imeli varovanci Gorana Cvijanovića priložnost v 52. minuti. Meško je z desne strani kazenskega prostora poslal nizko podajo, ki se je nato odbila nazaj do njega, njegov strel pa je blokiral eden izmed poljskih branilcev. A nevarnosti za Poljake še ni bilo konec, saj je nemudoma za tem poskušal še Videnović. Vratar Poljske je bil že premagal a je nato žogo z golove črte odbil Falkiewicz. V 63. minuti je Poljska prodrla po desni strani in po podaji Dudka je mrežo Slovenije zatresel Szywala. Deset minut za tem,si je Slovenija zaradi igre z roko Karmelite v kazenskem prostoru gostov priigrala najstrožjo kazen, ki jo je za izenačenje uspešno izvedel Meško. V 89. minuti je imela Slovenija novo priložnost. Z roba kazenskega prostora je sprožil Viher, a je njegov strel zletel mimo vrat. Ko je že vse kazalo na remi, je v prvi minuti sodniškega dodatka Meško izvajal kot. Njegova podaja se je odbila do Hočevarja, ki je z natančnim strelom zadel za preobrat. A tik pred koncem je sledil še en zadetek. Poljaki so imeli na voljo podajo iz kota in v 95. minuti je za končni izid srečanja zadel Skorb.

Selektor Goran Cijanović je po napredovanju v elitni krog dejal: ”Ponosen sem na fante, ki so na vseh srečanjih pokazali karakter in jih odigrali na visokem nivoju. Ponosen sem tudi na strokovni štab, ki se bo žal moral spremeniti, a verjamem, da bomo še močnejši. Škoda za pozno prejeti zadetek, a tako je v nogometu. Upam, da se nam to povrne drugje.”

Slovenijo je uvodni krog kvalifikacij v skupini 2 končala na drugem mestu. Po številu točk je izenačena s Poljsko, a je imel zadnji nasprotnik slovenskih kadetov boljšo gol razliko.

 

Tekst: LD
Foto: NZS/M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.10.2024 | U17
    Kadeti preskočili tudi armensko oviro
    Slovenska kadetska reprezentanca je slavila tudi na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V drugem polčasu je z zadetkom Mlekuža strla armenski odpor in si zagotovila napredovanje v drugi krog kvalifikacijskega turnirja.
  • 09.10.2024 | U17
    Slovenija po preobratu do zmage na uvodni tekmi kvalifikacij
    Slovenska kadetska reprezentanca je uvodni krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo začela z zmago. Varovanci Gorana Cvijanovića so po zaostanku v drugem polčasu z zadetkoma Videnovića in Viherja prišli do treh točk. V soboto na sporedu obračun z Armenijo.
  • 08.10.2024 | U17
    Kadeti v sredo začenjajo kvalifikacijsko pot: Prva tekma je najpomembnejša
    Slovenija bo med 9. in 15. oktobrom gostila kvalifikacijski turnir uvodnega kroga za uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto v Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića bodo prvo srečanje odigralo v sredo, ko bodo v Gornji Radgoni gostili Gruzijo. Vsa tri srečanja bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 01.10.2024 | U17
    Cvijanović izbral popotnike za kvalifikacije
    Slovenija bo med 9. in 15. oktobrom gostila kvalifikacijski turnir uvodnega kroga za uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto v Albaniji. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Goran Cvijanović je objavil seznam 20 nogometašev.
  • 26.09.2024 | U17
    Kadeti za konec priprav remizirali s Hrvaško, sledijo kvalifikacije
    Slovenska kadetska reprezentanca je z drugo prijateljsko tekmo proti Hrvaški končala priprave pred kvalifiakcija za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci Gorana Cvijanovića so po vodstvu z dvem zadetkoma na koncu remizirali z našimi južnimi sosedi. Za Slovenijo sta zadela Varmaz Plava in Letonja.
  • 24.09.2024 | U17
    Kadeti na Hrvaškem doživeli minimalen poraz
    Slovenska kadetska reprezentanca je pričela še zadnji sklop priprav pred začetkom kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prventvo do 17 let. Varovanci selektorja Gorana Cvijanovića so na prvi izmed dveh prijateljskih tekem s Hrvaško doživeli minimalni poraz. Druga tekma bo na sporedu v četrtek.
  • 16.09.2024 | U17
    Kadeti dvakrat s Hrvaško
    Slovenska reprezentanca do 17 let se bo konec septembra v sklopu priprav na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Hrvaške. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen razkril seznam 23 igralev.
  • 29.08.2024 | U17
    V drugem polčasu potrdili visoko zmago
    Kadetski reprezentanci Slovenije in Črne Gore sta po torkovi tekmi na Ptuju odigrali še drugo pripravljalno srečanje, tokrat v Limbušu. Slovenci so v drugem polčasu je dosegli štiri gole in zmagali z izidom 5:0.
  • 27.08.2024 | U17
    Po šestih zadetkih brez zmagovalca
    Kadetski reprezentanci Slovenije in Črne Gore sta na Ptuju odigrali prvo od dveh pripravljalnih tekem. Slovenci so v dvoboju šestih doseženih zadetkov povedli kar trikrat, a so se Črnogorci vselej rešili in iztržili neodločen rezultat.

DELI NA