17.09.2024 | U16
Slovenija boljša od Madžarske

Slovenska reprezentanca do 16 let je v Radencih z zadetkoma Maja Pirca premagala izbrano vrsto Madžarske. Varovanci Muamerja Vugdalića se bodo z našimi vzhodnimi sosedi znova pomerili v četrtek.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U16 - MADŽARSKA U16 2:0 (1:0)

Kraj: Radenci
Strelec: Pirc (12', 61')
Rumena kartona: Slana (50'), Kovač (63'); 
Slovenija U16: Grom, Kikec, Maček, Kovač, Slana, Primc, Kotar (od 56' Vidovič), Robin (od 56' Kokol), Jereb (od 76' Jazbar), Matjašec ©, Pirc (od 76' Kodelja). Selektor: Muamer Vugdalić.
Madžarska U16: Ostoici, Papp, Szakal, Vincze, Weisner, Varga, Polonkai, Zsolnai, Milkovics ©, Juhasz, Russnak. Selektor: Jozsef Szabados.

Slovenija je povedla po prodoru po desni strani, ko je Jereb v kazenski prostor podal Kotarju, njegov poizkus pa se je odbil do Primca, ki je zadel za 1:0. Ob koncu 35. minute je po predložku s prostega strela dvakrat poskušal kapetan Matjašec, obakrat pa je njegov poizkus madžarska obramba uspela blokirati. V drugem delu so si varovanci selektorja Vugdalića v 60. minuti priigrali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru padel Matjašec. Najstrožjo kazen je izvedel Primc in zadel za končnih 2:0.

”Več kot zasluženo smo dosegli zmago proti dobremu nasprotniku. Glede na to, da fantje dolgo časa niso bili skupaj, so prikazali veliko dobrih stvari, na katerih bo treba graditi. V četrtek nas čaka še ena tekma, kjer bodo dobili priložnost še ostali igralci, ” je po tekmi dejal selektor Muamer Vugdalić.

Reprezentanci se bosta znova pomerili v četrtek v Novi na Madžarskem ob 12. uri 


Tekst: LD
Foto: NZS