03.09.2024 | A
Slovenci opravili drugi trening in razveselili otroke

Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred petkovo tekmo Uefa lige narodov z Avstrijo. Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.

Selektor Matjaž Kek je pogrešal kapetana Jana Oblaka, ki boleha za virozo in se bo reprezentanci priključil takoj, ko mu bo zdravstveno stanje to dopuščalo.

Slednje je k sreči prizaneslo Vanji Drkušiću, ki je po neljubem incidentu v srbskem prvenstvu že v polni pripravljenosti. Osrednji branilec se  že veseli novih preizkušenj v dresu z reprezentančnim grbom. »Vsak igralec pride na zbor z dodatno energijo in motivacijo, saj igra za svojo državo in grb. Mislim, da se bo sedaj v Uefa ligi narodov pričakovalo več od nas, saj smo si ustvarili neko ime, prepričan sem da bomo opravili svoje delo,« je samozavesten novopečeni član Zenita na posodi pri Crveni zvezdi.

»Mi smo verjeli v naše kvalitete že pred evropskim prvenstvom. To je bilo zgolj pokazatelj, da se lahko kosamo z najboljšimi,« pravi Drkušić in razkrije pričakovanja pred tekmami Uefa lige narodov. »Kazahstana poznamo še iz prejšnjih kvalifikacij. Gre za kvalitetno reprezentanco, tako kot je tudi Avstrija. Morali bomo biti na primernem nivoju, da zmagamo obe tekmi. Nenazadnje je to tudi naš cilj. Želimo biti prvi v skupini in če bomo počeli to, kar smo v preteklosti, se ne bojim da ne bi prišli do želenega rezultata.«

V kakovost slovenske nogometne reprezentance je prepričan tudi Jan Mlakar, ki pa opozarja na pomen vrednot, s katerimi je Slovenija v preteklosti prišla do uspešnih rezultatov. »Samozavest nam je zrastla, saj smo vsem dokazali, da lahko igramo z vsakim. Moramo pa biti pazljivi in nikakor razmišljati, da se bomo z lahkoto sprehodili čez naslednje tekme. Stremeti moramo k temu, kar nas je odlikovalo v zadnjem obdobju, torej k borbi, enotnosti,« doda krilni nogometaš Pise.

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2024 | A
    Janža drugič zapored med asistenti, v vlogi podajalca tudi Šeško
    Slovenski reprezentanti so imeli minuli konec tedna še zadnje reprezentančne obveznosti pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom. V vlogi asistenta se je znova izkazal bočni branilec Erik Janža, podajo za gol pa je prispeval tudi Benjamin Šeško.
  • 02.09.2024 | A
    Kek vpoklical Bajrića, Drkušić že treniral
    Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.
  • 02.09.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na Uefa ligo narodov
    Slovensko nogometno reprezentanco v naslednjem tednu čaka prvi preizkus po evropskem prvenstvu. Reprezentanti so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom danes zbrali na Brdu pri Kranju. Po prikazanem na Euru komaj čakajo na nove izzive, je novinarjem dejal napadalec Benjamin Šeško.
  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.
  • 26.08.2024 | A
    Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat
    Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.
  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.

DELI NA