21.08.2024 | A
Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu

Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik. 

V turškem prvenstvu je Jure Balkovec v drugem krogu tekmovanja zadel za Alanyaspor na srečanju proti Bašakšehirju. Balkovec je bil natančen z enajstih metrov v sodnikovem dodatku prvega polčasa, kar je njegovemu moštvu prineslo vodstvo z 2:1. V drugem delu je Bašakšehir dosegel tri zadetke in se veselil zmage proti moštvu Balkovca, ki je do sedaj odigral obe tekmi v novem prvenstvu. V prvem krogu je Alanyaspor proti remiziral s Sešlarjevim Eyupsorjem, pri kateremu slovenski vezist ni vstopil v igro.

Napadalec Žan Vipotnik, ki je poleti iz Bordeauxa prestopil k Swanseaju, se je med strelce vpisal na svojem tretjem uradnem nastopu za Labode. Vipotnik je proti Prestonu v igro vstopil v drugem polčasu ter dosegel zadetek za končnih 3:0. Na prvem srečanju sezone je slovenski napadalec v igro prav tako vstopil v drugem polčasu, začel pa je obračun v pokalnem tekmovanju proti Gilllinghamu, na kateremu se je Swansea veselil zmage s 3:1.

Slovenski zvezdnik nemške Bundeslige Benjamin Šeško se je izkazal že pred začetkom ligaškega tekmovanja. Leipzig je minuli vikend nastopil v prvem krogu nemškega pokala in se veselil napredovanja. Šeško je bo zmagi s 4:1 za svoje moštvo prispeval zadetek in asistenco. V prvem krogu Bundeslige se bodo Biki doma pomerili z Bochumom.

Prvenstvo se je začelo tudi v španski La Ligi, kjer je Oblak v prvem krogu z Atleticom nastopil na srečanju proti Villarealu in se moral zadovoljiti z remijem 2:2. Prav tako so že na delu reprezentanti, ki si kruh služijo v Italiji. Jaka Bijol in Sandi Lovrić sta v prvem krogu Serie A z Udinesejem gostovala pri Bologni, srečanje se je končalo brez zadetkov.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Bašakšehir 4-2 Alanyaspor 90' gol
Jaka Bijol Udinese (ITA) Bologna 1-1 Udinese 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Zaglebie 0-1 Lech - -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Orlando 0-0 Cruz Azul 90' -
Žan Celar Queens Park Rangers (ANG) Sheffield 2-2 QPR od 68' -
Vanja Drkušić Crvena zvezda (SRB) Bodø/Glimt 2-1 Crvena zvezda 90' -
Timi Max Elšnik Crvena zvezda (SRB) Bodø/Glimt 2-1 Crvena zvezda klop -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-1 Asteras - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Klagenfurt 0-2 Sturm 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Klagenfurt 0-2 Sturm do 76' -
Josip Iličić Maribor (SLO) Radomlje 1-1 Maribor - -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Gornik 0-0 Rakow 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Olimpija 2-2 Celje do 46' -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Südtirol 2-1 Modena do 78' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Bologna 1-1 Udinese do 58' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 2-2 Spezia klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Villareal 2-2 Atletico 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 0-0 Monza klop -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Essen 1-4 Leipzig do 83' gol in asistenca
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-1 Asteras - -
Igor Vekić Vejle (DAN) AGF 5-1 Vejle 90' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-1 Asteras - -
Žan Vipotnik Swansea City (ANG) Swansea 3-0 Preston od 66' gol
Adrian Zeljković Spartak Trnava (ČEŠ) Spartak 0-0 Žilina od 46' -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Bodø/Glimt 2-1 Crvena zvezda - -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
  • 30.07.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmi z Avstrijo in Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se po uspešnem Evropskem prvenstvu 2024 podaja proti novim izzivom. Varovanci Matjaža Keka bodo septembra pričeli z nastopanjem v Uefa Ligi narodov, kjer jo čaka zahtevna skupina B3 z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.
  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
  • 01.07.2024 | A
    Bravo, fantje!
    Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.

DELI NA