19.02.2022 | Ženska A
S Hrvaško za dvig samozavesti in po zalet za kvalifikacije

Naša članska ženska reprezentanca končuje priprave s pripravljalno tekmo proti Hrvaški. Reprezentanci se bosta pomerili danes ob 14. uri v Poreču, prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Čvrsto, kvalitetno, tekmovalno

To bo 31. tekma selektorja Boruta Jarca na klopi reprezentance. Prvič je izbrano vodil 6.3. 2018 proti Srbiji, bilo je v Ajdovščini, rezultat pa 2:2. Do danes je reprezentanca pod Jarčevim vodstvom vknjižila 17 zmag, devet porazov in štiri remije. Reprezentanca je v tem času dosegla 79 golov, prejela jih je 31.

»Za nami je dober teden, tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Je pa bilo nekaj sprememb v igralskem kadru: Kaja Eržen in Kristina Erman od začetka nista z nami, na priprave je prišla poškodovana Špela Kolbl, z rahlo poškodbo je prišla tudi Nina Predanič, včeraj je žoga na treningu zadela Saro Makovec. Bomo videli, kako bo danes. Na voljo imamo, kar imamo. Želimo si, da odigramo čvrsto in kvalitetno tekmo. Dobro pa vemo, da ni prijateljskih tekem, na vsaki tekmi iščemo rezultat,« pred tekmo pove selektor Borut Jarc, ki pohvali, da so v teh dneh dobro delale tudi golmanke: »Zala Meršnik v tem trenutku kaže dobro formo,« še pristavi Jarc, pod katerega taktirko so igralke v teh dneh kvalitetno trenirale.

Izkoristiti priložnosti

»Največ pozornosti smo namenile prehodu žoge iz obrambe v napad, taktiki in prekinitvam. Upam, da bomo izkoristile priložnosti, ki se nam ponudijo na današnji tekmi in z zmago napadle kvalifikacije,« je priprave na slovenski Obali ocenila Sara Agrež.

Energično in zagnano

»Za nas ni prijateljskih tekem, sploh pa ne proti Hrvaški. Tekme s sosedom so vedno polne agresivnosti, duelov in priložnosti. Mi smo v vlogi favorita in sem prepričana, da bomo to tudi pokazale in dobile tekmo. V tekmo moramo iti z veliko energije in zagnanosti v želji da čimprej dosežemo zadetek. To je naša zadnja preizkušnja pred Kazahstanom in Francijo, zato bi si z zmago pridobile nazaj samozavest, ki je mogoče po tekmi z Grčijo malo upadla,« še doda branilka nemškega kluba Turbine Potsdam.

Pripravljalna tekma, Poreč, 19.2.
Slovenija – Hrvaška (14.00) (prenos na Nzs.si)

Slovenija WA:
Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Adrijana Mori (FC Carl Zeiss Jena), Lana Golob (S.S.D. Napoli Femminile), Mateja Zver (SKN St. Polten), Sara Agrež (Turbine Potsdam), Zala Meršnik (Turbine Potsdam), Dominika Čonč (Sampdoria), Pamela Begić (ŽNK Ljubljana), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Nemet (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Maja Zajc (ŽNK Radomlje), Anja Prša (ŽNK Olimpija Ljubljana), Eva Vodušek (ŽNK Olimpija Ljubljana).

Medsebojne tekme Slovenije in Hrvaške:
Slovenija – Hrvaška 4:1 12.6. 2021
Slovenija – Hrvaška 0:0 28.2. 2019
Hrvaška – Slovenija 1:0 13.9. 2014
Slovenija – Hrvaška 0:3 8.5. 2014
Hrvaška – Slovenija 0:2 8.3. 2013
Slovenija – Hrvaška 1:0 15.9. 2012
Hrvaška – Slovenija 3:3 27.10. 2011

Najprej proti Kazahstanu

Letos se bodo sklenile kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V kvalifikacijski skupini I Slovenija zaseda 3. mesto, vodi Francija, ki je zbrala 18 točk, Wales na 2. mestu jih premore 13, Slovenija na tretjem 11. Slovenija kvalifikacije nadaljuje aprila, ko jo najprej čaka gostovanje v Kazahstanu (8.4.) in v Franciji (12.4.), v septembrskem ciklu pa bo Slovenija doma gostila Kazahstan (2.9.), za konec pa gostovala pri Walesu (6.9.), kar bo verjetno tudi tekma, ki bo odločala o potnici v dodatne kvalifikacije.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.07.2024 | Ženska A
    Reprezentantka Izabela Križaj se seli k avstrijskim prvakinjam
    Še ena od slovenskih reprezentantk se seli na tuje. 24-letna bočna igralka Izabela Križaj bo svojo športno nadaljevala v Avstriji, kjer bo okrepila SKN St. Pölten, serijske avstrijske državne in pokalne prvakinje.
  • 19.07.2024 | Ženska A
    Proti Avstriji v 1. krogu dodatnih kvalifikacij za EP 2025
    Po prvem krogu kvalifikacij, sklenil se je minuli torek, so si nastop na evropskem prvenstvu zagotovile Danska, Anglija, Francija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Španija in gostitelj Švica. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 ekip, sedem mest pa je še na voljo. Za teh sedem pozicij se bo v dodatnih kvalifikacijah borilo 28 reprezentanc.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    Z zmago sklenile kvalifikacije, v petek žreb
    Ženska članska reprezentanca je z odliko končala uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Varovanke selektorja Saše Kolmana so na 6. tekmi dosegle še šesto zmago: nocoj so v Kidričevem s 4:0 porazile Severno Makedonijo.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    V Kidričevem proti Severni Makedoniji
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca nocoj s tekmo proti Severni Makedoniji v Kidričevem končuje uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 15.07.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025. V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.
  • 28.06.2024 | Ženska A
    Znan seznam članic za tekmi kvalifikacij za Euro 2025
    Varovanke selektorja Saše Kolmana bodo 12.7. gostovale v Moldaviji, 16.7. pa doma gostile Severno Makedonijo. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa na zadnjih dveh tekmah v tem delu kvalifikacij.

DELI NA