30.11.2021 | Ženska A
Remizirale z Grčijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. V Novi Gorici, kjer so pred dnevi s 6:0 odpravile Estonijo, so izbranke Boruta Jarca igrale proti Grčiji 0:0.

Naslednja preizkušnja Slovenke čaka 8. aprila v Kazahstanu.

V prvem polčasu so Slovenke prevladovale, imele večjo posest žoge (dejansko je bilo tako 90 minut, saj se je igralo le na grški gol), a se rezultat ni menjal. Igra v novogoriškem športnem parku se je razživela šele po 29. minuti, ko je po podaji z leve z glavo mimo grškega gola merila Lana Golob. Vmes je selektor Jarc naredil taktično potezo, s katero je poživil našo igro – Mateja Zver se je z levega preselila na desni bok, stran pa je menjala s Špelo Kolbl. Slovenski napadi so se nadaljevali – v 35. minuti so Grkinje blokirale strel Kaje Korošec, minuto za tem je Manja Rogan s podajo pred golom v gneči našla Kristino Erman. V 38. minuti je sledil hiter protinapad Slovenije, Lara Prašnikar je lepo zaposlila Matejo Zver, v 41. minuti je poizkusila Špela Kolbl.

V drugem so Slovenke zaigrale še odločneje (v 51. minuti blokiran strel Špele Rozmarič), imele lepo priložnost v 56. minuti, ko so gostje žogo odbile z golove črte, enak scenarij pa se je ponovil v 90. minuti po strelu Mateje Zver.

Velja pa omeniti dva nevarna protinapada Grčije, ki so resno zapretile v 55. in 83. minuti, a so bile nenatančne, za nameček pa tudi Zala Meršnik na pravem mestu.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023:

SLOVENIJA – GRČIJA 0:0 (0:0)
Športni park Nova Gorica
Sodnice: Sole Ferrieri Caputi (ITA), Martinelli (ITA), Tempestilli (ITA), Molinaro (ITA)
Rumeni kartoni: Kolbl, Makovec, Rozmarič; Sidira
Rdeč karton: /
Slovenija: Meršnik, Golob, Rozmarič, Korošec, Zver, Čonč (Kuštrin od 76.), Prašnikar, Kolbl (Predanič od 66.), Eržen, Erman (Križaj od 76.), Rogan (Makovec od 66.).
Grčija: Chatzicharistou, Palama, Sidira, Karapetsa, Giannaka, Kakambouki, Moraitou, Georgiou, Sarri (Spyridonidou od 86.), Markou, Kongouli (Georgantzi od 90.)

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
»Če smo proti ekipi, kot je bila danes Grčija, izredno dobro defenzivno organizirana, malce nerazpoloženi v napadu, jih je težko prebiti. Z druge strani smo vseh 90 minut igrali le na en gol, Grkinj napad ni zanimal. Še tiste priložnosti, ki smo si jih težko prigarali, nismo realizirali. Nismo bili razpoloženi v napadu, niti v tisti »pas igri«. To je nogomet, treba je delati dalje.«

Lara Prašnikar:
»Želele smo tri točke, a se ni izšlo. Premalo je bilo podaj naprej, da bi lahko imele več priložnosti. Zdaj čakamo ostale tekme in spremljamo ostale rezultate. Na naslednjih tekmah nas zanimajo pozitivni rezultati. To je zdaj ključno. Treba je gledati naprej. Kar se je zgodilo danes, se ne sme več ponoviti!«



Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2024 | Ženska A
    Zala Meršnik se seli v Savdsko Arabijo
    Slovenska reprezentančna vratarka 23-letna Zala Meršnik bo odslej branila barve savdskega kluba Al-Ittihad, klub je potrdil prestop in selitev naše reprezentantke iz Španije v Savdsko Arabijo. Zala je okrepila Al-Ittihad.
  • 20.07.2024 | Ženska A
    Reprezentantka Izabela Križaj se seli k avstrijskim prvakinjam
    Še ena od slovenskih reprezentantk se seli na tuje. 24-letna bočna igralka Izabela Križaj bo svojo športno nadaljevala v Avstriji, kjer bo okrepila SKN St. Pölten, serijske avstrijske državne in pokalne prvakinje.
  • 19.07.2024 | Ženska A
    Proti Avstriji v 1. krogu dodatnih kvalifikacij za EP 2025
    Po prvem krogu kvalifikacij, sklenil se je minuli torek, so si nastop na evropskem prvenstvu zagotovile Danska, Anglija, Francija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Španija in gostitelj Švica. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 ekip, sedem mest pa je še na voljo. Za teh sedem pozicij se bo v dodatnih kvalifikacijah borilo 28 reprezentanc.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    Z zmago sklenile kvalifikacije, v petek žreb
    Ženska članska reprezentanca je z odliko končala uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Varovanke selektorja Saše Kolmana so na 6. tekmi dosegle še šesto zmago: nocoj so v Kidričevem s 4:0 porazile Severno Makedonijo.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    V Kidričevem proti Severni Makedoniji
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca nocoj s tekmo proti Severni Makedoniji v Kidričevem končuje uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 15.07.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025. V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.

DELI NA