31.08.2024 | Prva liga Telemach
Remi med Radomljami in Bravom

Kalcer Radomlje - Bravo 1:1 (0:1)

* Športni park Domžale, sodniki: Novarlić, Benc, Šumer.
* Strelca: 0:1 Vukasović (15./avtogol), 1:1 Kukovec (77.).
* Radomlje: Velić, Vukasović, Dobrovoljc, Korun, Mamić, Gnjatić, Moses (od 90. Pogačar), Kompan Breznik (od 46. Gajzler), Štorman (od 69. Davidović), Malenšek (od 69. Kujabi), Kukovec (od 90. Vučenović).
* Bravo: Orbanić, Rodrigues, Jakšić, Jovan, Hribar, Selan, Trdin, Gidado, Stanković (od 63. Pečar), Ivanšek (od 80. Štravs), Tučić (od 54. Poplatnik).
* Rumeni kartoni: Kompan Breznik; Pečar, Trdin.
* Rdeči karton: /.

Obračun predzadnjih Radomelj in vodilnega Brava se je kar nekako pravično končal z delitvijo točk. Bravo je povedel z avtogolom v prvem polčasu, Radomlje pa so izenačile sredi drugega dela z lepim strelom Nina Kukovca. Bravo ima po sedmih tekmah 14 točk, na prvem mestu ga lahko v nedeljo zamenjajo Olimpija ali Mura ter Koper.

Potem ko sta ekipi tekmo začeli kar zadržano, v prvih 14 minutah priložnosti ni bilo, pa so Ljubljančani povedli v 15. minuti. Takrat je Matic Ivanšek prodrl malce po levi strani, žogo podal pred gol, tam pa jo je pred Milanom Tučićem v lastno mrežo pospravil Nino Vukasović.

V 21. minuti je Bravo znova zadel, a je bil pred tem Victor Gidado v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo pri 1:0. V 35. minuti so Radomljani izpeljali prvo pravo akcijo, ki jo je s strelom končal Matej Malenšek, vendar ni ogrozil Matije Orbanića, ki pa je moral posredovati ob koncu polčasa po poskusu Nina Kukovca malce z desne strani. Bližje zadetku pa je bil Tučić na drugi strani, ko je v 42. minuti zadel vratnico.

V uvodu drugega polčasa so bili odločnejši Radomljani, imeli nekaj polpriložnosti, do izenačenja pa so prišli v 77. minuti, ko je s 17 metrov natančno meril Kukovec. Večina polčasa je sicer minila brez posebnih razburjenj, so pa Radomljani bili bolj napadalno usmerjeni, Moses Barnabas je v 80. minuti še enkrat poskusil, a je žoga končala v Orbanićevem naročju.

Vratar Brava je na začetku sodniškega dodatka šel precej ven iz svojega kazenskega prostora, kar je po odvzeti žogi opazil Aleksandar Vučenović, a s strelom z velike razdalje zgrešil cilj. V 93. minuti pa je Bravo spet zadel prek Gašperja Trdina, a je bil pred tem Lan Štravs v nedovoljenem položaju.

Radomlje bodo v 8. krogu 14. septembra gostile Olimpijo, Bravo pa bo dan pozneje gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Bravo
    Radomlje pričakujejo vodilno ekipo lige. Lahko mlinarji spodrežejo šišenska krila?

DELI NA