27.10.2014 | Futsal AA
Razigrana Slovenija ugnala tudi Wales

Slovenska članska reprezentanca je na svoji 202. uradni tekmi s 5:1 v sploh prvem medsebojnem obračunu premagala Wales. Med strelce se je vpisalo pet naših reprezentantov. Jutri je na turnirju prost dan, v torek pa obračun Slovenije in Poljske za končno turnirsko zmago

Turnir na Poljskem (Kwidzyń):

26.10.
Slovenija – Wales 5:1 (3:1)
1:0 Fetić (6.), 2:0 Kroflič (9.), 3:0 Vrhovec (17.), 3:1 Zulkarnain (19.), 4:1 Vrabel (32.), 5:1 Osredkar (35.)

25.10.
Slovenija – Grčija 4:0 (2:0)
1:0 Bizjak (12.), 2:0 Kroflič (15.), 3:0 Totoškovič (26.), 4:0 Mordej (37.)

Spremembi v postavi

Slovenija je to pot začela tekmo v postavi Bratič, Mordej, Kroflič, Osredkar, Vrhovec. Selektor Andrej Dobovičnikje naredil dve menjavi v primerjavi z včerajšnjim obračunom – namesto Alena Mordeja je branil Igor Bratič, v udarni četverici pa je bil namesto Alena Fetića Gašper Vrhovec.

Evrogol Fetića

Fetić je bil to pot tisti, ki je imel ob sebi Aleša Vrabla, Denisa Totoškoviča in Dejana Bizjaka. Povedla je Slovenija, tekla je 6. minuta. Fetić se je v svojem značilnem slogu otresel tekmeca in zabil žogo v zgornji desni kot vrat Walesa.

Kroflič iz obrata

V 9. minuti je bilo že 2:0. Pri golu je sodelovala celotna četverica – Vrhovec je izvajal avt na desni strani, po prenosu igre na levo stran je sledila podajal do Uroša Krofliča, ki je iz obrata poslal žogo v mrežo. Slovenska dominacija se je nadaljevala – v 13. minuti je izvrstno meril Fetić, vratar je žogo odbil. V 14. minuti je Kroflič izigral celotno obrambo, potem pa se zapletel pred vrati Walesa in prilika za povišanje vodstva je splavala po vodi.

Bratič na mestu

Po vodstvu Slovenije 3:0 so si tri zrele priložnosti ustvarili tudi Valežani. V 18. minuti so stresli okvir vrat, v 19. pa je Zulkarnain od daleč presenetil Bratiča. V nadaljevanju je selektor Dobovičnik ponudil priložnost tudi novincem. Izkazal pa se je Igor Bratič, ki je v 29. minuti po protinapadu Walesa dvakrat izvrstno reagiral.

Po Gregoriču Vrabel

V 32. minuti je Matej Gregorič naprej dobro meril, a je bil golman na mestu. V naslednjem napadu je le kapituliral ob poizkusu Vrabla, ki je povišal na 4:1. Končni rezultat je v 35. minuti postavil kapetan Osredkar.

88. na svetovni lestvici

Futsal reprezentanca Walesa je bila ustanovljena leta 2011, prvič pa je v mednarodni konkurenci nastopila v kvalifikacijah za Euro 2014. Prvo tekmo pa so odigrali 15.4. 2012, ko jih je z 8:6 ugnala Anglija. V tem hipu so 88. reprezentanca na Fifini lestvici.

Izjavi po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»Wales se je izkazal kot čvrst tekmec. Odigrali pa smo dobro, po pol tekme je dobil trojec Hozjan – Gregorič – Kusterle. Zato smo lahko odpočili nekaj nosilcev .Z igro in pristopom sem zadovoljen. Morda bi bili lahko malce bolj zbrani ob koncu prvega polčasa. Ponedeljek bo namenjen regeneraciji in pripravi na Poljsko, s katero se bomo v torek pomerili za 1. mesto.«

Rok Mordej, igralec Slovenije:
»Premagali smo tudi Wales. Rezultat ni bil v primaren, a smo veseli zmage. Mladi so se dobro vklopili v ekipo. Zdaj nas zanimajo le še Poljaki in končna zmaga!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
  • 23.06.2024 | Futsal AA
    Jeremy Bukovec okrepil Osijek
    Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
  • 17.06.2024 | Futsal AA
    Klemen Duščak okrepil Makarsko
    „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
  • 13.06.2024 | Futsal AA
    Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
    Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
  • 10.06.2024 | Futsal AA
    Slovensko slavje v Švici
    Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
  • 09.06.2024 | Futsal AA
    Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
    Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
  • 06.06.2024 | Futsal AA
    Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
    V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
  • 30.05.2024 | Futsal AA
    Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
    Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.

DELI NA