01.11.2023 | 1. SŽNL
Prva v novembru pred kamerami Planet TV-ja

Četrtek prinaša tretjo od štirih tekem 8. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V Murski Soboti se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerili domača ŽNK Mura Nona in gostujoča ekipa ŽNK Radomlje Medex.

V prvih dveh tekmah 8. kroga sta se zmag veselili ekipi ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Ljubljane, četrta tekma, Krim – WFC Drava Ptuj, bo 12.11. v Ljubljani.

SŽNL, 8. krog, 8.10.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 6:0
 (3:0)
1:0 Makovec (3.), 2:0 Bratuša (12.), 3:0 Vindišar (27.), 4:0 Makovec (48.), 5:0 Milović (51.), 6:0 Milović (90.)

Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana 0:2 (0:1)
0:1 Kastelec (15.), 0:2 Kastelec (54.)

2.11.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex (15.00) (prenos na Planet TV2)

12.11.
Krim – WFC Drava Ptuj (19.00)

Vrnil se je reprezentančni dvojec

V Murski Soboti bo to tekma 1. in 4. ekipe lige. Varovanke trenerja Bojana Jančarja so na vrhu prvenstvene lestvice – v osmih tekmah so zbrale prav toliko zmag, skupaj za 24 točk. V tem ritmu bi rade nadaljevale. „Smo favoriti. Če hočemo biti prvi, moramo vse tekme zmagati. Nasprotnika spoštujemo. Po rezultatih sodeč ni slab, prejeli so samo tri gole v tej sezoni. Čaka nas težka tekma. A verjamem v naše punce in našo zmago,“ v najavi pove trener Jančar, ki minule dni ni mogel računati na reprezentančni dvojec Špela Kolbl&Iva Kocijan, ki sta bili s člansko reprezentanco na tekmah lige narodov.

Z vstopom v november, ko se pričenja zadnji mesec jesenskega dela sezone, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex mesec odpira s četrtkovim gostovanjem v soboški Fazaneriji.  „V Prekmurje se odpravljamo samozavestno in z željo po zmagi. Igrati bomo morale čim bolj zbrano, tako v napadu kot tudi v obrambi ter izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo ustvarile,“ za klubsko spletno stran gostovanje v Murski Soboti napoveduje Margit Kosirnik.

Tudi Radomljanke so v dobri seriji. Prvenstvo so začele z dvema remijema in porazom, temu pa so sledile štiri zmage. So ekipa, ki je dosegla 20 golov, prejela le tri. Le Mura in Olimpija sta prejela manj golov.

Šesterica igrala v Radomljah

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je oktober zaključila s tekmo proti Cerkljami. Kako je zmaga vplivala na dekleta? "Zmaga je bila zelo pomembna za dvig samozavesti ekipe in tako še bolj osredotočeno vstopamo v zadnji mesec jesenskih tekem," poudarja 19-letna Komendčanka, ki se počasi, a nezadržno bliža proti 50. tekmi v članskem prvenstvu.

Dres Mure nosi nekaj nekdanjih članic ŽNK Radomlje Medex. Tako so se v Radomljah kalile Noelle Vilčnik, Lea Dolinar, Tinkara Testen, Lara Klopčič, Neli Hofman in Sara Adam.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SŽNL
    Zadržali kader, pogledujejo proti sredini lestvice
    S treningi so začeli tudi v taboru ŽNK Krima, kjer igralke vadijo od 16.7. pod taktirko trenerja Žige Grgasoviča. „Obiskanost treningov je zelo dobra, vzdušje dobro, delamo kvalitetno,“ pove trener Grgasovič.
  • 26.07.2024 | 1. SŽNL
    Po zmagi proti Gažonu proti italijanskemu prvoligašu
    Radomljanke, ki jih je na Primorskem prvič vodil novi trener Matej Rožič Mavrič, so pod žgočim soncem prišle do zaslužene zmage. Domačo mrežo so zatresle Špela Gerbec, Ula Omerzu in Sara Medić, rumenosrčne pa so si v 90 minutah igre ustvarile še nekaj zrelih priložnosti.
  • 25.07.2024 | 1. SŽNL
    Prva profesionalna pogodba za Špelo Kolbl
    Špela je doslej zbrala že 218 nastopov v 1. SŽNL in 31 nastopov v ženskem pokalnem tekmovanju. Doslej se je podpisala pod 301 zadetkov, ko govorimo o tekmovanjih v slovenskem nogometnem prostoru.
  • 24.07.2024 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
  • 20.07.2024 | 1. SŽNL
    Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
    »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
  • 19.07.2024 | 1. SŽNL
    Sara Makovec okrepila Muro
    Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
    »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
    Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
  • 05.07.2024 | 1. SŽNL
    Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
    V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
  • 04.07.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
    Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.

DELI NA