Proti Ciprčankam za napredovanje

Danes se bo sklenil 1. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V igri za 2. krog kvalifikacij tudi naše državne prvakinje. Ekipa ŽNK Mura Nona ob 20.30 proti domačemu Apollonu, tudi v prenosu na Sportklub 2.

Ob 16. uri se bosta za 3. mesto ns turnirju na Cipru pomerili Glentoran (Severna Irska) in Pyunik (Armenija).

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 1. krog, finale, 7.9.
Apollon Ladies – ŽNK Mura Nona (20.30) (prenos na Sportklub 2)

Dober uvod

Murašice so na prvi tekmi, v polfinalu, s 3:2 premagale ravno Glentoran in se pokazale v dobri luči. Apollon je bil s 3:0 boljši od Pyunika. Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so se dobro pripravile na današnjo tekmo, ki bo v večernem terminu za razliko od polfinala, ki je pri 35 stopinjah pobral veliko moči. Tudi zato so v taboru ŽNK Mura Nona namenili dovolj časa in pozornosti ravno regeneraciji.

„Želim si, da odigramo dobro tekmo. Da bomo v čvrsti, hitri, enostavni. Da jim pokažemo, kaj znamo. Spoštujemo jih, ampak se jih ne bojimo. Punce so pripravljene in zelo motivirane. O zmagi lahko odloča dnevna forma, napaka. Priložnosti ne bo veliko. Oboji bomo šli previdno v tekmo, ki veliko prinaša. V igri je napredovanje v 2. krog. Kako doseči zmago, ni pomembno,“ v pogovoru za klubsko Facebook stran pove trener Kokol.

Ciprska ekipa, Apollon Ladies, je lani gostovala v Murski Soboti na turnirju 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj in tudi zmagala ter se uvrstila v 2. kolo.

„To danes je povsem druga ekipa. Imajo 13 novih igralk, dobro so vodene, dobro stojijo na igrišču. Na vseh linijah imajo dobre nogometašice. Igrajo od noge do noge, ne nabijajo žoge, v igri imajo določene principe, ki smo jih analizirali. V duelih pa niso tako čvrste, kot so bile Severne Irke,“ pa je trener Mure dodal še nekaj na temo današnjih tekmic.

„Zmaga na prvi tekmi turnirja nam je pomenila veliko, saj nam to lani ni uspelo. To je dobro izhodišče za naprej,“ pa je uvodoma povedala Noelle Vilčnik, potem pa misli namenila nocojšnji tekmi. „So dobra in kvalitetna ekipa, a imamo možnost za zmago. O zmagi in napredovanju bodo odločale zbranost, ekipni duh in vztrajnost do konca tekme,“ je še dodala Noelle.

Kar 72 klubov, štirje že v skupinskem delu

V letošnji sezoni lige prvakinj tekmuje 72 klubov iz 50 nacionalnih nogometnih zvez. V skupinskem delu bo igralo 16 ekip. Barcelona, Lyon, Bayern München in Chelsea so edini štirje klubi, ki so že direktno uvrščeni v skupinski del tekmovanja, kjer bo tekmovalo 16 ekip. Za ostalih 12 prostih vozovnic se bo pomerilo 68 zasedb. V uvodno fazo vstopa 59 ekip, od tega je 43 aktualnih državnih prvakinj (tudi ŽNK Mura Nona), ostalih 16 pa so ekipe, ki so si nastop zagotovile kot 2. ali 3. uvrščene v domačih klubskih tekmovanjih v minuli sezoni.

Prej omenjenih 43 ekip je po žrebu deljenih v 11 skupin (tekmovanje bo med 6.9. in 9.9.), zmagovalke (igra se polfinale, finale in tekma za 3. mesto) pa bodo napredovale v 2. krog (med 10. in 19.10.), v katerega so že neposredno uvrščene tri ekipe (Slavia Praha, AS Roma  ter Hammarby).

Debitanti v tej sezoni so Crvena zvezda, Farul Constanta, First Vienna, Galatasaray, Kolos Kovalivka, Neftçi, Nordsjælland, Pogoń Szczecin in Pyunik. KÍ Klaksvík in Sarajevo začenjata svojo 22. evropsko sezono.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Mura Nona

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura navdušila na Cipru in napredovala 2. krog kvalifikacij lige prvakinj
    V finalu so s 3:2 (2:1) premagale domači Apollon. Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.
  • 04.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po zmagi v soboto za 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj
    Slovenske prvakinje so na turnirju skupine G v Paphosu na Cipru s 3:2 (2:0) premagale Glentoran iz Severne Irske. V finalu turnirja si bodo napredovanje poskušale zagotoviti v soboto proti zmagovalcu dvoboja med domačim Apollonom in armenskim Pjunikom.
  • 02.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 1. kolu proti Severnim Irkam
    Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, varovanke trenerja Vladimirja Kokola, v sredo, 4.9., začenjajo evropsko jesen. Tudi ob prenosu tekem na Sportklub 1.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Tudi v Ljudskem vrtu za evropsko jesen
    Tako kot v knežjem mestu, se bo odločilna tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige tudi v Ljudskem vrtu pričela ob 20:15. Maribor ima podobno izhodišče kot Celjani, četa Anteja Šimundže bo skušala s pomočjo domačih gledalcev izničiti prednost Djurgadena.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani po preobrat na domačem igrišču
    Ni šlo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige, bodo Celjani bolj uspešni v boju za UEFA Evropsko konferenčno ligo? Pjunik si je v domačem Erevanu priigral zadetek prednosti, grofje pa morajo svojo igro za največji mednarodni podvig v zgodovini kluba dvigniti na višjo raven.

DELI NA