10.10.2024 | U21
Pripravljeni na odločilno tekmo, Aćimović verjame v uspeh

V taboru slovenske reprezentance do 21 let odštevajo ure do zadnje in odločilne preizkušnje v boju za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovaška. Mladi Slovenci so pred jutrišnjo tekmo z Avstrijci preizkusili zelenico v Dunajskem Novem mestu.

V Avstrijo so odpotovali vsi nogometaši, ki jim je selektor Milenko Aćimović pred dnevi poslal vabilo, tudi Jošt Pišek. Vezist Celja je zaradi viroze izpustil zadnji trening na domačih tleh. "Občutki so res dobri, že zato, ker so vsi fantje zdravi. V Avstrijo smo pripotovali s popolno zasedbo. O tekmi smo že povedali veliko, fantje se zavedajo, kaj pomeni ta preizkušnja. V to tekmo so vložili dobro leto truda v celotnih kvalifikacijah, ostala je še zadnja tekma. Igramo z nasprotnikom, ki si zasluži spoštovanje. Vemo, kaj pomeni Avstrija, še posebej v mladinskem nogometu. Imamo svoje cilje, želimo zmago, želimo na evropsko prvenstvo. Verjamem v še eno zelo dobro predstavo fantov," je pred treningom v Dunajskem Novem mestu dejal Milenko Aćimović.

Slovenci zadnjo tekmo kvalifikacij pričakujejo na vrhu skupine H. Aćimovićeva zasedba je dobila pet od skupno sedmih preizkušenj, izgubila pa je zgolj s Francijo, ki je bila lani septembra boljša na Bonifiki. Izbrana vrsta do 21 let je neporažena že več kot eno leto, tudi na štirih zaporednih gostovanjih. Selektor pred zadnjim kvalifikacijskim obračunom dodaja, da pri fantih ni zaznati napetosti: "Mislim, da smo vse tekme, vse od prve v Bosni in Hercegovini, vzeli enako. Zagotovo fantje čutijo, kaj pomeni ta tekma, vendar tega ne kažejo navzven, zavedajo pa se pomembnosti dvoboja."

Ob Slovencih in Francozih imajo svojo računico v lovu na evropsko prvenstvo tudi Avstrijci. Kaj pričakovati od severnih sosedov? "Avstrija je reprezentanca, ki na zadnjih šestih tekmah ni bila poražena na domačem igrišču. Veliko in podrobno smo jo analizirali. Gre za ekipo, ki je sposobna dvakrat remizirati s Ciprom, a tudi ekipa, ki je kot edina v skupini premagala Francijo. Vemo, da nas čaka zahteven nasprotnik, vendar se ne obremenjujemo z Avstrijo. Osredotočeni smo predvsem nase in našo ekipo. Verjamem, da se lahko s pravo predstavo, kot smo jih že kazali v zadnjem letu, veselimo treh točk," je še dejal Aćimović.

Sosedski obračun se bo v Dunajskem Novem mestu pričel ob 20:30, tudi s prenosom na Šport TV.

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2024 | U21
    Aćimović pred dvobojem z Avstrijo: Odigrati še eno vrhunsko tekmo
    Mlada reprezentanca Slovenije je v Lendavi opravila zadnji trening pred četrtkovim odhodom v Avstrijo. Četa selektorja Milenka Aćimovića bo v petek v Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.

DELI NA