13.08.2024 | 1. SŽNL
Pri ŽNK Radomlje predstavili še dve novinki, Ana v ZDA

Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje sta se po povratnici Joni Javorič, Barbari Pšeničnik in Sari Medić pridružili še Zoja Šrot in Varja Špiler, ekipo pa je zapustila Ana Gerjolj, ki odhaja na študij v ZDA.

Sedemnajstletna Varja Špiler se med rumenosrčne seli iz Ženskega nogometnega kluba Cerklje, v dresu katerega je že nabrala nekaj članskih izkušenj. Mlada Gorenjka je na 29 tekmah SŽNL dosegla 12 zadetkov, še enega je dodala tudi v pokalnem tekmovanju. Mreže nasprotnic je pridno tresla že v mlajših starostnih selekcijah, v kadetski konkurenci je na 49 tekmah zabila 46 golov, 53-krat je bila uspešna v 37 nastopih v ligi DU15.

»Verjamem, da mi bodo do sedaj nabrane izkušnje prav prišle tudi v novi ekipi,« je po poletni menjavi kluba dejala Kranjčanka. V prvem delu lanskoletne sezone je zaigrala tudi na kvalifikacijskem turnirju za mladinsko evropsko prvenstvo in v obračunu z Azerbajdžankami prispevala zadetek k visoki zmagi Slovenk.

Predstavnica generacije 2006 tudi letos spada med nogometašice, ki konkurirajo za nastop v mladinski izbrani vrsti. Za reprezentančno vabilo se bo potegovala v napadu rumenih: »Za prestop v ŽNK Radomlje sem se odločila, ker želim napredovati v svoji igri. Hotela sem v boljšo ekipo, da treniram s soigralkami, ki imajo več izkušenj, in pod vodstvom novega trenerja članske ekipe.«

Dve leti mlajša Zoja Šrot bo sprva konkurirala za mesto v kadetski selekciji ŽNK Radomlje Medex, novembra, ko bo dopolnila 16 let, pa bo pridobila pravico nastopa v članski ekipi. »Upam, da bom v letošnji sezoni čim bolj napredovala. Cilj s kadetsko ekipo je osvojiti naslov državnih prvakinj, če pa bom odigrala še kakšno srečanje za člansko selekcijo, pa želim pridobiti čim več izkušenj in čim boljše odigrati tekme,« je dejala hitra Celjanka, ki se najbolje znajde na obeh krilnih položajih.

Kadetska reprezentantka Slovenije se je med rumene preselila iz Športnega društva Radlje ob Dravi. Mlada Celjanka verjame, da bo v rumenem dresu storila nov korak v svoji karieri: »V prestop v ŽNK Radomlje so me prepričali predvsem dobri treningi in moja želja po napredovanju. Za selitev med rumene sem se odločila tudi zaradi novega trenerja članske ekipe.«

Mlada Štajerka je doslej v ligi za dekleta do 17 let odigrala 15 tekem in se 12-krat vpisala med strelke.

Tekst: ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

DELI NA