18.09.2024 | 2. SNL
Prenosa iz Beltincev in Kranja

V 2. SNL je čas za sedmi krog prvenstva. Vodilni Tabor bo že v petkovem večeru gostoval pri Grosupeljčanih, pred kamerami Sportkluba pa se bodo v nedeljo pomerili Kranjčani in Bistričani. V prenosu na spletni strani NZS bo moč spremljati dvoboj Beltincev in Bilj.

Petek, ob 19.00: BRINJE GROSUPLJE - TABOR SEŽANA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Sežanci so po uvodnem porazu v Dekanih pritisnili na plin in na zadnjih petih preizkušnjah osvojili 13 od skupno 15 točk, v šestem krogu tekmovanja so s 3:0 premagali še Beltince. Federico Rose, Gašper Vodeb in Krasimir Todorov so rdeče-črne popeljali na vrh lestvice, Kraševci pa bodo vodstvo branili že v petkovem večeru, ko bodo gostovali v Ivančni Gorici. Tam domače tekme gostijo Grosupeljčani, ki s tremi točkami manj zasedajo šesto mesto lestvice. Četa trenerja Gorana Markovića je tretjo zmago v letošnji sezoni slavila na Ptuju, mreža Drave se je zatresla štirikrat. V minuli sezoni sta se tekmeca prvič merila v 2. SNL, oba obračuna pa sta pripadla Grosupeljčanom. Lahko vroči Sežanci maščujejo lanskoletna poraza?

 

Sobota, ob 16.00: RUDAR VELENJE - DRAVA PTUJ
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Shakeone Satchwell (Rudar)

Pet tekem bo odigranih v sobotnem popoldnevu, v dvoboju začelja lestvice se bodo merili Velenjčani in Ptujčani. Rudar še čaka na prvo zmago v letošnji sezoni in s tremi točkami zaseda dno ligaške razpredelnice, Drava pa je s točko več 14. Ptujčani so se zmage razveselili v tretjem krogu, na gostovanju pri Iliriji, nato pa so sledili trije visoki porazi. "Kurenti" so na tekmah z Gorico, Beltinci in Brinjem prejeli kar 13 zadetkov, Ptujčani pa imajo s 16 goli najbolj luknjasto obrambo. Zadetek manj so doslej prejeli Velenjčani, ki so nazadnje izgubili z Bistričani. Nasprotnika sta se v 2. SNL nazadnje srečala v sezoni 2021/22, ko so obakrat slavili Velenjčani.

 

Sobota, ob 16.00: ALUMINIJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Aluminij se je po dveh porazih vrnil v zmagovalne tirnice, Kidričani so po domači zmagi na tekmi s Krko slavili še v Tolminu. Dvoboj je bil odločen po avtogolu Aneja Kujovića, rdeči pa so se z novo zmago povzpeli na drugo mesto. Dvanajst točk so na šestih tekmah osvojili tudi Dekančani, ki bodo naslednji gostje Aluminija. Primorci so v zadnjih tednih ujeli dobro formo, saj so po Tolminu in Slovanu z golom Nejca Bračka premagali še Dravinjo. Zmagovalno serijo zasedbe Alena Šćulca so med tednom prekinili Koprčani, ki so v sosedskem obračunu dobili dvoboj za tretji krog Pokala Pivovarna Union, v domačo mrežo pa so pospravili kar osem žog.

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - TKK TOLMIN
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Mark Čeh (Ilirija)

Sobota bo postregla s še enim sosedskim spopadom, 12. Ilirija bo v Šiški pričakala 13. Tolmin. Ljubljančani so po tesnem porazu v Novem mestu ostali pri petih točkah, Tolminci pa imajo na svojem računu še točko manj. Primorci v prestolnico prihajajo po treh zaporednih ligaških porazih, kot že zapisano, so v šestem krogu izgubili z Aluminijem. Rdeče-črni so nekaj samozavesti obnovili med tednom, ko so v Mirnu dobili pokalno preizkušnjo z Adrio. Se lahko do zmage dokopljejo tudi v prvenstvu? V prejšnji sezoni je Ilirija klonila v Tolminu, dvoboj v Ljubljani pa ni dal zmagovalca.

 

Sobota, ob 16.15: GORICA - KRKA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Nik Kapun (Krka)

Goričani so po drugem zaporednem remiju proti primorskemu tekmecu izgubili drugoligaško vodstvo, saj so se na vrh lestvice zavihteli nogometaši Tabora. Modro-beli iz Nove Gorice so po točki v Sežani remizirali še v Biljah, kjer so pred 750 gledalci kar dvakrat lovili rezultatski zaostanek. Luka Bulatović in Luka Marjanac sta Gorico obakrat vrnila v igro, a Goričani vseeno niso uspeli priti do popolnega preobrata. Dolgoletni prvoligaš je po šestih krogih še edini neporaženi klub 2. SNL, medtem ko je Krka izgubila polovico od šestih preizkušenj. Novomeščani so pred dnevi le dočakali domačo zmago, z golom Marka Glihe so premagali Ilirijo, med tednom pa so izgubili pokalno tekmo z Bravom. Dolenjci na petih drugoligaških tekmah z Gorico še niso slavili zmage, kako bo v soboto?

 

Sobota, ob 17.30: TRIGLAV KRANJ - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Dejan Balažic
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kamere Sportkluba bodo pospremile zadnji sobotni obračun, v gorenjski prestolnici si bodo nasproti stali nogometaši Triglava in Bistrice. Štajerci so se v šestem poizkusu le razveselili zmage, z goloma Jaše Martinčiča in Eneja Marsetiča so po preobratu premagali Velenjčane. Kranjčani se tudi po odhodu trenerja Tonija Golema niso veselili zmage, na Kodeljevem so še drugič zapored remizirali, so pa zato med tednom slavili pokalno zmago. "Orli" so bili uspešni v Železnikih, gostiteljem so nasuli pet zadetkov. Sobotni nasprotnik bo nedvomno zahtevnejši zalogaj, kdo bo uspešnejši? V prejšnji sezoni so bili na obeh tekmah uspešnejši Gorenjci.

 

Nedelja, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BILJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Še dve tekmi sedmega kroga 2. SNL bosta odigrani v nedeljo, Beltinčani se bodo po bolečem porazu v Sežani merili še z enim primorskim nasprotnikom. V Prekmurje se odpravljajo Biljenci, ki tudi z Beltinčani oblikujejo skupinico štirih moštev z desetimi točkami. Črno-beli so zadnjo osvojili v sosedskem dvoboju z Gorico, ki se je v Dolinci dvakrat znašla v zaostanku. Zadetka Leona Mariniča in Kenana Hadžiavdića na koncu vseeno nista bila dovolj za zmago. Gostovanje na Krasu je bilo usodno za zasedbo trenerja Damjana Gajserja, "žuti" so v Sežani klonili trikrat in doživeli še drugi poraz v sezoni. Beltinčani so ligaške rane zacelili s pokalno zmago v Pušči, a so odpor lokalnega petoligaša strli šele v končnici dvoboja. Bodo bolj razigrani v nedeljskem popoldnevu?

 

Nedelja, ob 16.00: DRAVINJA - SLOVAN
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Dravinja in Slovan se bosta v 2. SNL pomerila prvič, pred nedeljskim dvobojem pa bolje kaže Konjičanom. Štajerci so doslej nabrali deset točk, serijo treh zaporednih zmag pa je v prejšnjem krogu končal Jadran iz Dekanov. Ljubljančani na drugi strani še čakajo na prvo slavje po vrnitvi med drugoligaše, a velja opozoriti, da so ob štirih remijih doživeli dva minimalna poraza, tako Grosupeljčani kot Dekančani so slavili z izidom 2:1. Z enakim rezultatom se je končalo tudi sredino pokalno gostovanje v Črnomlju, ki pa se ni razpletlo po željah rdečih iz prestolnice. Konjičani bodo Celjane gostili prihodnji teden, s kakšno ligaško popotnico pa se bodo lotili državnih prvakov?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.
  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.
  • 01.09.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Gorica napolnila mrežo Drave
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov, primorski dvoboj v Tolminu pa je pripadel Dekanom. Tabor je napolnil mrežo Ilirije, Goričani pa so kar šest zadetkov zabili Ptujčanom.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.

DELI NA