21.09.2022 | 2. SNL
Prenos iz Ljubljane in Rogaške Slatine

Obilno deževje je preprečilo, da bi bil osmi krog 2. SNL odigran v celoti, tako pa bo tudi z devetim. Srečanje Krškega in Doba je zaradi reprezentančnih obveznosti Dobljanov prestavljeno na oktober. Na Sportklubu boste lahko v nedeljo spremljali obračun Rogaške in Beltincev, kamera NZS pa bo pospremila sobotni dvoboj Ilirije in Jadrana.

Petek, ob 16.00: ALUMINIJ - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Aleksandra Česen
Prepoved igranja: Rok Maher (Bistrica)

Deveti krog 2. SNL bodo s sosedskim dvobojem odprli nogometaši Aluminija in Bistrice, štajerski obračun v Kidričevem pa bo nadzirala ekipa sodnic. Aleksandri Česen bosta pomagali Staša Špur in Helene Buh. Kidričani so po domačem porazu s Triglavom ostali brez tekme proti Fužinarju, saj bo srečanje odigrano v prihodnjem tednu, Bistričani pa so se po sobotni prestavitvi tekme z Rogaško pomerili v ponedeljkovem popoldnevu. Četa Franca Fridla je po dveh zmagah doživela poraz, z 11 točkami pa je zdaj sedma. Eno mesto je izgubila tudi ekipa Roberta Pevnika, saj jo je s tekmo več iz drugega mesta izrinila Nafta. Kdo bo dobil prvi ligaški obračun članskih ekip Aluminija in Bistrice?

 

Petek, ob 19.00: KRKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /

Tudi vodilni Novomeščani prejšnji konec tedna niso bili aktivni, v Dobu pa bodo gostovali šele v začetku oktobra. V letošnjem letu še neporaženi Dolenjci bodo tako po domači zmagi nad Jadranom nove točke lovili na Portovalu, v Novo mesto prihajajo Biljenci. Primorci so s četrtim mestom najlepše presenečenje začetka sezone, saj s tekmo več za vodilno Krko zaostajajo le tri točke. Razlika bi lahko bila še bolj tesna, a so črno-beli pred dnevi v primorskem obračunu remizirali z Ajdovci. Primorje je v Dolinci vodilo vse do končnice obračuna, ko je poraz gostiteljev preprečil Bamba Susso. Gambijec se je s soigralci veselil že devetega zadetka v letošnji sezoni, s tem pa je trdno na vrhu ligaške lestvice strelcev. Farisu Zubanoviću in Niku Marinšku beži za tri gole. Bo posojeni napadalec Pise udaril tudi v Novem mestu? Bilje s petih gostovanj na Dolenjskem še niso prinesele zmage.

 

Petek, ob 20.00: NAFTA 1903 - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Stjepan Oštrek (Nafta)

V petek bo odigrana še tekma v Lendavi, zdaj drugouvrščena Nafta - Lendavčani so s tekmo več skočili pred Aluminij - bo gostila zadnje Kranjčane. Triglav je na začelje lestvice zdrsnil po petkovem porazu z Grosupeljčani, ki so v zahtevnih pogojih za igro izkoristili dve enajstmetrovki. Gorenjce, ki so v osmih krogih osvojili le štiri točke, tudi na skrajnem vzhodu države čaka sila zahtevna preizkušnja, saj je Nafta najučinkovitejša ekipa prvenstva. Varovanci madžarskega stratega Gaborja Boera so doslej dosegli že 19 zadetkov, kar je skoraj 2,5 na tekmo. Lendavčani bodo v petkovem večeru napadali drugo najbolj luknjasto obrambo lige, Luka Čadež je moral doslej iz svoje mreže pobrati 16 žog. Večkrat so doslej klonili zgolj Ravenčani.

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Tomaž Kepic (Ilirija)
Neposredni prenos: NZS.si

V soboto bosta odigrani dve tekmi, pred kamero NZS bosta nove točke lovili ekipi Ilirije in Jadrana. Dekančani so v minulem krogu z enajstmetrovko Darka Gabrića premagali Krško, na svoj račun pa so tako dodali še drugo zmago. Ljubljančani so bili manj uspešni v Prekmurju, po domačem porazu z Bistrico so na blatnem igrišču v Beltincih iztržili točko in so trenutno pri desetih. Primorci v Šiški še niso slavili, kar sicer velja tudi za ljubljanska gostovanja v Dekanih, tekmeca pa sta se na treh tekmah v prestolnici dvakrat razšla brez zmagovalca. Kdo bo uspešnejši v sobotnem popoldnevu?

 

Sobota, ob 16.00: PRIMORJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Mark Gulič in Artur Sagitov (Primorje)

Ajdovci so v izdihljajih primorskega obračuna z Biljenci ostali brez zmage, nove točke pa bodo lovili na domači zelenici. V prestolnico burje v soboto prihajajo Velenjčani, ki še naprej močno nihajo v svojih rezultatih. Ekipa Simona Dvoršaka je v petem krogu dočakala prvo zmago, knapi pa so po Dobljanih nato premagali še Grosupeljčani. Če sta zmagi nakazali, da so se Velenjčani prebudili, pa sta zadnji dve preizkušnji spet poskrbeli za razočaranje. V Biljah so se v dvoboju sedmih zadetkov veselili gostitelji, v Šaleški dolini pa so bili v torek uspešnejši Lendavčani, ki so tudi z dvema enajstmetrovkama slavili z 0:3. Ajdovci in Velenjčani so sicer sosedi na lestvici, rdeče-črni so za las uspešnejši z devetimi točkami. Kdo bo bolje uvrščen po sobotnem obračunu?

 

Nedelja, ob 16.00: ROGAŠKA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Kamere Sportkluba bodo v nedeljo prisotne v Rogaški Slatini, ekipa Oskarja Drobneta pa bo pričakala Beltince, ki jih vodi Damjan Gajser. Slatinčani so po dokaj zaspanem vstopu v sezono dobili zalet, saj so dobili štiri od zadnjih petih ligaških tekem, med tednom pa so v pokalnem spopadu napolnili mrežo sosedov iz Šmarja pri Jelšah. Rogaška na lestvici zaseda peto mesto, prvi zasledovalci pa so prav Beltinčani, ki pa se tudi z nedeljsko zmago ne bi zavihteli pred tokratne gostitelje, saj nasprotnika ločijo štiri točke. Prekmurci so odlično vstopili v sezono, v zadnjih tednih pa so malce popustili pri zbiranju točk, saj so na tekmah s Krko, Krškim in Ilirijo osvojili zgolj eno. Lahko mlada zasedba v rumenem ustavi nalet Slatinčanov?

 

Nedelja, ob 16.00: BRINJE GROSUPLJE - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Anže Šparovec

Kot zadnji med šestnajsterico drugoligašev so zmago dočakali še Grosupeljčani, ki so minuli petek dobili vodni obračun dna lestvice. Tekmo v gorenjski prestolnici sta odločili dve enajstmetrovki, prvo je izkoristil Milan Đajić, drugo pa Denis Boh, v taboru Brinja pa so se veselili pomembnih točk. Ekipa Gorana Markovića je s prvim drugoligaškim slavjem zapustila dno lestvice in ga znova prepustila Triglavu, Dolenjci pa bodo zdaj napadali še prvo domačo zmago. Nasproti bo stal Fužinar, ki v osmem krogu prvenstva ni bil aktien, saj je razmočeno igrišče na Ravnah preprečilo izvedbo dvoboja z Aluminijem. Korošci tako ostajajo pri štirih zaporednih porazih, s šestimi točkami pa se nahajajo tik nad cono izpada.

Tekst: PDo
Foto: NK Rogaška
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA