10.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Primorje - Radomlje

Prva liga Telemach, 9. krog

PRIMORJE AJDOVŠČINA - KALCER RADOMLJE

12. oktober 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Ajdovščina, kapaciteta 1.630 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (10 evrov v predprodaji)
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov (5 evrov v predprodaji)

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Primorja in Radomelj bodo aktivni tudi med reprezentančnim premorom, v soboto bodo odigrali zaostalo srečanje devetega kroga Prve lige Telemach. Ajdovci bodo še tretjič zapored zaigrali na domači zelenici v prestolnici burje, po dveh spopadih z ljubljanskima prvoligašema bodo gostili še prve zasledovalce Radomljane. Rdeče-črni se v obračun z osmo ekipo prvenstva podajajo s skalpom Brava, ki so ga minuli konec tedna premagali z zadetkom Semirja Smajlagića. Sinovi burje so se pred tem v vetrovnih razmerah dobro upirali tudi Olimpiji, po desetih odigranih tekmah pa imajo na svojem računu 12 točk. Lahko izplen obogatijo tudi v soboto, ko se bodo v prvoligaški konkurenci prvič pomerili z Radomljami?

Kdo je vroč?

Semir Smajlagić se je v dvoboju z Bravom razveselil četrtega zadetka v letošnji sezoni. Bosansko-hercegovski napadalec je pred tedni zadel na treh zaporednih tekmah, saj je zatresel mrežo Domžal, Celja in Maribora, Ajdovci pa so v tem nizu osvojili šest točk. Lahko nekdanji član Gorice svojemu moštvu v soboto pomaga do novih točk?

Ali ste vedeli?

Primorje je po letošnjem preboju med nogometno elito odigralo deset prvoligaških tekem, šesterica nogometašev je zaigrala na vseh obračunih. Ob že omenjenem Semirju Smajlagiću so to še Mark Gulič, Elias Telles, Žan Bešir, Gašper Tratnik in Gašper Petek. Le Gašperja - Tratnik in Petek - pa sta tista, ki to sezono še nista izpustila minute. Petek se je Primorju pridružil pred začetkom lanskoletne sezone, v kateri je zbral 27 nastopov, v soboto pa bo stal nasproti nekdanjega kluba. Branilec se Radomljam pridružil še kot kadet, klubske barve pa je branil med leti 2017 in 2021.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ajdovci so v 11. krogu prvenstva presenetili ekipo Brava, pomembne zmage pa so se razveselili tudi v taboru Radomelj. Rumeno-črni so bili ob Kamniški Bistrici boljši od Nafte 1903, v lendavski mreži sta končali dve žogi. Pobudo "mlinarjev" je v zaključku prvega polčasa kronal Rok Štorman, zmago pa je četrt ure pred koncem tekme potrdil Halifa Kujabi. Četa trenerja Darjana Slavica je z drugo zmago v letošnji sezoni na lestvici preskočila prav Lendavčane in je zdaj z osmimi točkami prva zasledovalka sedmega Primorja. "Sinovi burje" imajo štiri točke naskoka, zato Radomljani tudi z zmago ne bodo ujeli sobotnih gostiteljev, se jim pa lahko povsem približajo. Lahko v prestolnici burje končajo zmagovalni post na gostovanjih? V letošnji sezoni na gostujočih tekmah še niso osvojili točke, zadnja zmaga pa seže v februar, ko so bili na Bonifiki boljši od Kopra.

Kdo je vroč?

Darjan Slavic je v letošnji sezoni v napadu dokončno uveljavil nekaj mladih nogometašev. Tako vidno vlogo igrajo Matej Malenšek, Rok Štorman in Stjepan Davidović, vse resneje pa nase opozarja tudi Halifa Kujabi. Gambijec se je na tekmi z Nafti razveselil prvoligaškega prvenca. Podobno kot rojak Bamba Susso, ki nosi dres Aluminija, je tudi Kujabi za boljšim jutri rodno Gambijo pripotoval v želji za boljšim jutri. V lanski sezoni je 16 golov zabil v dresu tretjeligaškega Šenčurja, poleti pa mu je prvoligaško priložnost ponudil Slavic. Doslej je zaigral na petih prvoligaških tekmah.

Ali ste vedeli?

Ajdovci in Radomljani se doslej še nikoli niso srečali v Prvi ligi Telemach, članski ekipi pa sta se doslej pomerili zgolj v 2. SNL. V 12. krogu sezone 2020/21, ki je bila prekinjena zaradi epidemije, so se v Ajdovščini veselili Radomljani, ki so tedaj slavili z izidom 1:4. Za zmago "mlinarjev" so tedaj zadeli Gašper Trdin, zdaj kapetan Brava, Mark Zabukovnik, ki je spomladi s Celjem osvojil naslov državnega prvaka, nekdanji kapetan Radomelj Luka Cerar in Žan Nikolić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.10.2024 | Prva liga Telemach
    Radomlje v izdihljajih do treh točk
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so na zaostali tekmi 9. kroga Prve lige Telemach premagali Primorje z 1:0 (0:0).

DELI NA