04.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Primorje - Bravo

Prva liga Telemach, 11. krog

PRIMORJE AJDOVŠČINA - BRAVO KOSTEL

7. oktober 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Ajdovščina, kapaciteta 1.630 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (10 evrov v predprodaji)
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov (5 evrov v predprodaji)

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Če bi pretekli konec tedna razigrano Olimpijo pričakalo avgustovsko Primorje, bi bile napovedi pred tekmo povsem drugačne, tako pa so se Ajdovcem pripisovale pičle možnosti za uspeh. In res, zmaji so v mestu burje rutinirano prišli do nove zmage in oddrveli naprej, medtem ko je četa Milana Anđelkovića orožje položila še tretjič zapored. Devet točk, ki so jih rdeče-črni vpisali prejšnji mesec, sicer zadostuje za sedmo mesto in lepo varnostno razdaljo pred cono izpada, ki pa zagotovo ne bo zdržala do konca sezone. Primorci bodo morali v nadaljevanju stopiti na plin; prva priložnost se jim ponuja v nedeljo, ko gostijo Bravo.

Milan Anđelković, trener ND Primorje: »Presrečni smo, da smo lahko po dolgem času odigrali tekmo doma, kar se je čutilo tudi v klubu, tako med upravo kot tudi med strokovnim štabom in predvsem med igralci. Mislim, da smo z organizacijo prejšnje tekme pokazali, da smo odlično opravili domačo nalogo, seveda v mejah zmožnosti. Ker ne vemo, koliko tekem bomo v prvem delu še lahko odigrali doma, pozivam vse navijače, da nas v nedeljo podprete v čim večjem številu, saj nam to res veliko pomeni.«

Kdo je vroč?

Primorcem spet preti strelska suša, s katero so se spopadali že na začetku sezone. Na tekmah z Muro in Olimpijo niso znali odkleniti nasprotnikove obrambe, kot zadnji pa se je na seznam strelcev vpisal Semir Smajlagić. Nekdanji nogometaš Gorice je prejšnji mesec zatresel mrežo Maribora, ta pa se je nato prebudil in odgovoril s štirimi zadetki. Bodo Ajdovci tokrat vendarle imeli svojega junaka?

Ali ste vedeli?

Ker Mestni stadion v Ajdovščini nima reflektorjev, so morali rdeče-črni domače tekme v dosedanjem delu sezone igrati v novogoriškem športnem parku. Vendar je tudi ta zadnje čase v nezavidljivem stanju, zaradi česar je bila prestavljena tekma z Radomljami, nakar je Nogometna zveza v prejšnjem krogu dovolila izjemo, ki bo veljala tudi ta konec tedna: Primorje bo že drugič zapored igralo v domačem mestu.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Spričo vse boljše forme drugih ekip in tudi zaradi nekoliko slabše rezultatske krivulje Šiškarjev smo v zadnjem času na Bravo kar nekoliko pozabili – vsaj v kontekstu boja za najvišja mesta. No, pretekli konec tedna so nas varovanci Aleša Arnola nase spomnili v velikem slogu. Na razmočeni zelenici stožiškega stadiona so po trilerju in golijadi v končnici ugnali aktualne prvake iz Celja. Po treh remijih je poln izkupiček poskrbel za dvig samozavesti, pa tudi za skok na tretje mesto. Če Bravu uspe ponoviti julijsko predstavo in znova visoko premagati Primorje, lahko v prestolnici sanjajo tudi o vrhu lestvice.

Kdo je vroč?

Strelski večer v Stožicah je z najstrožje kazni odprl izkušeni Matej Poplatnik. Nekaj trenutkov zatem so Celjani izenačili, Aleš Arnol pa je skušal tehtnico v nadaljevanju vendarle prevesiti v korist svoje ekipe, med drugim tako, da je v 67. minuti v igro poslal Milana Tučića. To se je izkazalo za odlično potezo: Visokorasli napadalec je zabil najprej v 78. minuti, nakar je v sodnikovem dodatku udaril še enkrat in Bravu priigral tri točke, sebi pa naziv igralca kroga.

Ali ste vedeli?

Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v Avstriji odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, v boj s severnimi sosedi pa se Milenko Aćimović podaja z bolj kot ne standardno zasedbo. Iz šišenskih vrst si bo izposodil Martina Pečarja, Matic Ivanšek in Beno Selan pa sta na čakanju. Na čakalnem seznamu, sicer za reprezentanco do 19 let, je tudi Tais Šabotić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA